BEYAZ SARAY'IN SONU, KÜLTÜR MERKEZİ'NİN BAŞLANGICI OLDU

BEYAZ SARAY MİYADINI DOLDURDU! 25 yıl önce yapılan Beyaz Saray Düğün Salonu, yerine Büyükşehir Belediyesi'nin 'Kültür Merkezi' projesi yapılması için yıkıldı

GÜNDEM 17.11.2014 18:00:00 0
BEYAZ SARAY

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Kapaklı’ya yapılması planlanan “Kültür Merkezi” projesi için ilk adımı attı. Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Kültür Merkezi’nin yapılması planlanan alan üzerinde bulunan Beyaz Saray Düğün Salonu’nu önceki gün yıktı.

KÜLTÜR MERKEZİ İÇİN İLK ADIM ATILDI

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın ‘Hizmet kervanı’ ziyaretinde Kapaklı halkına verdiği 35 milyon TL’lik yatırımlar arasında bulunan Kültür Merkezi projesi için çalışmalara başlanıldı. Yaklaşık 25 yıl önce Kapaklı Belediye eski Başkanı Şemsettin Dubaz döneminde açılışı yapılan Beyaz Saray Düğün Salonu, binada bulunan kullanılabilir malzemelerin sökülmesinin ardından, belediye ekiplerince yıkılarak yerle bir  edildi.  Kapaklı ziyaretinde ilçede aralarında Kültür Merkezi, Kapalı Spor Salonu ve engelli vatandaşların da rahatça kullanabileceği bir ‘Yaya Üstgeçidi’ projelerinin bulunduğu toplam 35 milyon TL’lik yatırım sözü veren Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, çalışmalara Kültür Merkezi’nden başladı.

 

YIKIM ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Yıllarca Pınar Bulvarı’nda Kapaklı halkına hizmet veren Beyaz Saray Düğün Salonu yerine modern bir Kültür Merkezi yapılacağını ifade eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Beyaz Saray Düğün Salonu, vatandaşlarımıza yıllarca hizmet verdi. Burada birçok başarılı etkinlik gerçekleştirildi. Binamız miyadını doldurdu. Buraya çok daha modern bir yapının yapılabilmesi için Beyaz Saray Düğün Salonu’nun yıkılması gerekiyordu. Ekiplerimiz yıkım çalışmalarını tamamladı. Böylece Kültür Merkezi projesi için de ilk adım atılmış oldu.” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ