Çerkezköy Emniyeti'nden huzur operasyonu

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, hafta sonu umuma açık alanlarda asayiş ve genel güvenlik uygulaması yaptı.

GÜNDEM 17.11.2014 12:41:00 0
Çerkezköy Emniyeti

Çerkezköy Emniyet Müdürlüğü, ilçede huzur ve güvenin sağlanması için asayiş uygulaması gerçekleştirdi. Cumartesi akşam yapılan uygulamada 100’e yakın polis görev alırken, halka açık umumi yerler, araç ve şahıslar arandı.

 

ÇERKEZKÖY EMNİYETİ’NDEN HUZUR 59 OPERASYONU

Saat 22.00-24.00 arasında gerçekleştirilen geniş çaplı asayiş uygulaması ilçe merkezinde bulunan umuma açık alanlarda yapıldı. Emniyet Müdürü Murat Ogan’ın talimatıyla gerçekleştirilen uygulama 100’e yakın polis görev aldı. Polisler, araç, şahıs ve umuma açık iş yerlerini tek tek aradı. Talimat gereği belirlenen bölgelerde görev alan ekipler, durdurdukları araçları didik didik ararken, araçlarda bulunan vatandaşların da GBT sorgusunu yaptı.

 

30 İŞYERİ 464 KİŞİ KONTROL EDİLDİ

Umuma açık iş yerlerinde denetleme gerçekleştiren ekipler ruhsat ve kapalı alanda sigara içmeme kontrolünü de gerçekleştirdi. Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden yapılana çıklamada, “15.11.2014 Cumartesi günü 22:00 ile 24:00 saatleri arasında Çerkezköy İlçemizdeki asayiş ve genel güvenliğin sağlanması amacıyla,  Çerkezköy Sulh Ceza Hâkimliği’nin arama kararı doğrultusunda, İlçe Merkezimizde faaliyet gösteren umuma açık iş yerlerinde uygulama yapılmıştır. Denetlenen 30 iş yerinden 3 iş yerinin ruhsatsız olarak faaliyet gösterdiği, 1 iş yerinde sigara içildiği, 1 iş yerinde gümrük kaçağı sigara satışı yapıldığı, 2 iş yerinin TAPDK belgesi olmamasına rağmen alkollü içki servisi yaptığı tespit edilerek gerekli cezai işlem uygulanmıştır. Kontrol edilen umama açık iş yerlerinde bulunan 464 kişinin yapılan GBT sorgulamasında 1 şahsın hırsızlık suçundan arandığı tespit edilmiş, 1 şahıstan 15 gram kubar esrar elde edilmiş, 1 şahıs hakkında 6136 sayılı kanuna muhalefetten adli işlem yapılmıştır. İlçemizde Asayişin ve genel güvenliğin sağlanması için yapılan çalışmalar azim ve kararlılıkla devam edecektir.”denildi.

 

Haber/Seyit SÜREN