Hastanın ölümü normal bir ölümdür

Edirne Devlet Hastanesi'nde önceki akşam saatlerinde bir kişinin hayatını kaybetmesi, mers şüphesi nedeniyle alınan tedbirleri akla getirdi. Hastanede bulunan hasta ve hastane çalışanlarının panik yaşamasÄ

GÜNDEM 17.11.2014 11:48:00 0
Hastanın ölümü normal bir ölümdür

Edirne Devlet Hastanesi'nde, akşam saatlerinde A.A. isimli şahsın hayatını kaybetmesinin ardından mers şüphesi nedeniyle alınan tedbirler, hastanede bulunan hasta ve hastane çalışanlarına kısa süreli panik yaşattı. Vali Dursun Ali Şahin, alınan tedbirlerin Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı’nın mers-cov hastalığı rehberinde yer alan izolasyon ve dezenfeksiyon çalışmaları olduğunu söyledi. 

 

NORMAL BİR ÖLÜM

Edirne Devlet Hastanesi’ne tedavi amaçlı gelen ancak hayatını kaybeden A.A. (54) isimli şahsın ölüm nedeninin mers hastalığı şüphesi olma ihtimaline karşı alınan tedbirler, hastanede bulunan hastane çalışanlarına ve hastalara tedirginlik yaşattı. A.A.'nın tedavi olduğu hastane odalarının ve kendisine yakın olan hastane personelinin karantinaya alındığı öğrenildi. Son dönemde dünya genelinde tehdit oluşturan hastalıkların başında gelen mers veya ebola şüphesine karşılık hastane personeli özel kıyafetler giydi, yüzlerine maske taktı.

 

NE EBOLA İLE NE MERSLE BİR İLGİSİ YOKTUR

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, gazetecilerin talebi doğrultusunda yaşanan olayla ilgili açıklama yaptı. Akşam saatlerinde vali konağında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahin, hastanın ölümünün mers ya da ebola hastalığı ile ilgili olmadığını söyledi. Şahin, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Bu sabah saat 08.30 saatlerinde A.A. isimli Edirne merkezden bir vatandaş, hastanemizin Selimiye ünitesine müracaat etmiş. Daha sonra merkez üniteye intikal eden ve kendisine bel hastalığından tedavi olmayı talep eden ve şiddetli bel ağrısı şikayetiyle gelen kişi gerekli önlemler ve tedaviler yapıldıktan iki saat sonra vefat etmiştir. Vefatına hemen müteakip hemen kendisi acil vefatından ve zehirlenme ihtimaline karşı ilimizde bulunan Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kişi oraya gönderilmiş. Ve oradan da İstanbul Adli Tıp Merkezi’ne gönderilmiştir. Bunun mersle hiçbir alakası yoktur. Çünkü bu kişi Edirne’den hiç ayrılmamış ve başka yerlerden gelen hiçbir kişiyle de temas etmediği, doktorlarımızın araştırmalarından ortaya çıkmıştır. Mers hastalığından uzaktan yakından hiçbir ilgilisi yoktur. Ne ebola ile ne mersle bir ilgisi yoktur. Normal bir ölümdür.”

 

 

Marmara Haber