Gerekirse analar ağlayacak!

BBP Kapaklı İlçe Kongresi'ne katılan Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, "Terör örgütünün paçavraları her yerde sallanıyor. Neymiş efendim analar ağlamasın! Çanakkale'ye

GÜNDEM 17.11.2014 11:44:00 0
Gerekirse analar ağlayacak!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kapaklı İlçe Kongresi, önceki gün Pınar Bulvarı’ndaki yeni yerinde, Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan’ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Kongrede konuşan Bayram Karacan, “Terör örgütünün paçavraları her yerde sallanıyor. Neymiş efendim analar ağlamasın! Çanakkale’ye giden 15’lilerin anaları yok muydu? Kıbrıs’a niye çıktık biz? Kıbrıs’a gidenlerin anası yok muydu? Vatan için, millet için, bayrak için, ezan için, gerekirse analar ağlayacak, gerekirse canlar verilecektir. Bu ecdadımıza olan borcumuzdur.” çıkışını yaptı.

 

2015 TAHMİNİ BÜTÇESİ 20 BİN TL

BBP’nin Kapaklı’daki ilçe kongresine Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan’ın yanı sıra, BBP Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan, BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Yılmaz Bulut ve çok sayıda partili katıldı. Saat 10.00’da başlayan kongrede Divan Heyeti’nin oluşturulmasının ardından 2014 Yılı kesin Bütçesi’nin görüşülmesine geçildi. 15 bin TL olarak belirlenen kesin bütçe oy birliği ile kabul edildi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise 2015 Yılı Tahmini Bütçesi görüşüldü. 20 bin TL olarak ön görülen tahmini bütçe de oy birliği ile karara bağlandı.  

 

İŞTE BBP KAPAKLI YÖNETİMİ

Toplantıda daha sonra seçimlere geçildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde BBP Kapaklı İlçe Başkanlığı’na Cemalettin Farımaz seçildi. Farımaz başkanlığında oluşan yönetimde ise şu isimlere yer verildi: “Mustafa Öztürk, Serap Uzun, Erol Akın, Davut Teke, Ali Cebeci, İbrahim Yayla, Fatih Diler, Ercan Büyükkoz, Musa Teke ve Safiye Savaş.” BBP Kapaklı İlçe Teşkilatı’nın İl Delegeleri ise şunlar: “Cemalettin Farımaz, Mustafa Öztürk, Fatih Diler, Hakan Keleş, İbrahim Yayla, Erol Akın, Mustafa Efe, Gülnaz Farımaz, Turan Farımaz, Hanım Farımaz, Serap Uzun, Ali Cebeci, Safiye Savaş, Davut Teke, Mehmet Doğancı, Necmettin Sarı, Abdullah Tanrıverdi, Musa Teke, Hacile Teke ve İsa Teke.”  

 

BU DAVA HOR, BU DAVA BÜYÜK, BU DAVA ÖKSÜZ

Kongrede konuşan BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, Kapaklı’nın çok yeni bir ilçe olduğunu belirterek, “Bizim gibi, hazineden herhangi bir yardım almadan, arkasına holdingleri ya da uluslararası güçleri almadan, sadece mensuplarının çoluk çocuklarının rızklarından kestiği paralarla siyaset yapan bir partinin, Kapaklı gibi yeni bir ilçede teşkilat açması oldukça önemlidir. Bu dava hor, bu dava büyük, bu dava öksüzdür. Bu davanın kıymetini bilen bilir. Bu davaya sahip çıkılmazsa neler olacağını bilenler bu davaya sahip çıkar. İşte bakın hemen yanı başımızda Irak, Suriye, Afganistan, Çeçenistan, Balkanlar. Bir şeyi anlamak için illa yaşamak gerekmez. Cenab-ı Allah insanlara akıl vermiş. Bazı şeyleri düşünerek de anlayabiliriz” diye konuştu.

 

MENFAAT GRUBU DEĞİLİZ

Karacan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Güya bu ülke hukuk devleti fakat fiiliyatta bir karşılığı yok! Biz 1993’te kurulduk. Siyasi bir partiyiz. Menfaat grubu değiliz. Zaman zaman çok önemli fonksiyonlar icra ettik. Herkes şunu söylüyor. Bu memleketin iktidardan önce muhalefet problemi var. Kimi kastediyorlar? Mecliste olanları kastediyorlar. Devletin hazinesinden trilyonlarca para alıp gereğini yapmayanları kastediyorlar. Bu kapsamda bugün burada kendisini ortaya koyarak bu davaya sahip çıkan arkadaşlarımı tebrik ediyorum.”  

 

BU MİLLET BU KADAR HAKARETİ HAK ETMİYOR

Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiğini kaydeden Karacan, “Bir yanda boğazına kadar yolsuzluğa batmış bir iktidar partisi var. Millet nezdinde itibarları kalmamış, millete söyleyecek sözleri kalmamıştır. Geçmiş Devletlerin çöküşlerini incelediğinizde, idarecilerin saltanat sürme hevesleri yüzünden o ülkeler batmıştır. Bizim gibi bir ülkede, bu kadar saray bolluğunda, bu kadar mekan bolluğunda 1 katrilyon 370 trilyon lira harcayarak saray yapmak, yetmedi 250 odalı rezidans yapmayı planlamak, eski parayla 1 katrilyon değerinde özel uçak almak… Bu millet bu kadar hakareti hak etmiyor. Bir tarafta asgari ücretle hayatını zar zor idame ettiren bir millet var. Diğer tarafta katrilyonlarca parayı saltanatı için harcayan bir zihniyet var.” dedi.  

 

BAYRAĞI BENİM BABAM MI İNDİRİYOR?

Hükümetin terör örgütü ile pazarlıklar yaptığını öne süren Bayram Karacan, “Terör örgütü lideriyle işbirliği yapılıyor. Onun talimatlarıyla Türkiye’nin iç ve dış güvenlik meseleleri belirleniyor. Bebek katili Suriye’den daha rahat bir şekilde İmralı’dan örgütü yönetiyor. Buna müsaade edenlere yazıklar olsun. Er veya geç bu yaptıklarının hesabını verecekler.” diye konuştu. Ak Parti’yi ‘Çözüm süreci’nden eleştirilerini sürdüren Karacan, “Hani silahlarını bırakacaklardı, hani Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına tabi yaşayacaklardı? Bayrağı benim babam mı indiriyor? Sivil Mehmetçiklerin kafasına benim arkadaşlarım mı kurşun sıkıyor? Bir an evvel bu aymazlığın bitmesi lazım. Devlete baş kaldıranın başı önüne düşer. Bunun başka yolu yok! Cumhuriyetin kuruluş yıl dönümünde peşmerge alkışlar eşliğinde Habur’dan giriyor, şovunu yaparak Aynel Arap’a geçiyor. Biz de buna müsaade ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

NEYMİŞ EFENDİM ANALAR AĞLAMASIN

Konuşmasında sert çıkışlar yapan Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, “Terör örgütünün paçavraları her yerde sallanıyor. Bizim milletimiz bütün bu olanları seyrediyor. Neymiş efendim analar ağlamasın! Çanakkale’ye giden 15’lilerin anaları yok muydu? Sarıkamış’ta yazlık esvaplarla 90 bin Mehmetçiğin anası yok muydu? Yemen’dekilerin anası yok muydu? Kıbrıs’a niye çıktık biz? Kıbrıs’a gidenlerin anası yok muydu? Vatan için, millet için, bayrak için, ezan için, gerekirse analar ağlayacak, gerekirse canlar verilecektir. Bu ecdadımıza olan borcumuzdur.” diye konuşmasını tamamladı.

 

Marmara Haber / Ahmet KARDEŞ