Çerkezköy'de Sarıgül rüzgarı

Hafta sonu Çerkezköy'e gelen Şişli Belediyesi eski Başkanı Mustafa Sarıgül, büyük bir kalabalık topluluk tarafından karşılandı. Çerkezköy'de CHP İlçe Teşkilatı, Çerkezkö

GÜNDEM 15.11.2014 18:26:00 0
Çerkezköy

Cumartesi günü Çerkezköy’e gelen Şişli Belediyesi eski Başkanı ve  son yapılan yerel seçimlerde CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Sarıgül CHP İlçe Yönetimi ve büyük bir kalabalık tarafından Çerkezköy Otoban Gişeleri’nde karşılandı. Çerkezköylülerin gösterdiği ilgi karşısında içerisinde bulunduğu otobüsden Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi dört yol kavşağında inen Sarıgül, beraberindekilerle birlikte yol boyunca esnaf ve vatandaşlarla selamlaşarak, CHP İlçe Teşkilatı’na geçti.

MUSTAFA SARI GÜL’Ü BİNLERCE ÇERKEZKÖYLÜ KARŞILADI

Saat 12.00’da Çerkezköy’e gelen Mustafa Sarıgül, Sevgi Seli  Otobüsü’nden iner inmez bir anda etrafını yüzlerce vatandaş sardı. Dakikalar ilerledikçe kalabalık git gide artarken, bir anda binlerce Çerkezköylü Mustafa Sarıgül’ün otobüsünün etrafını sardı.  Mustafa Sarıgül CHP İlçe Teşkilatı’na yaklaştığında bir simitçiden 50 TL karşılığında altı yedi simit alarak vatandaşlara dağıttı. Sarıgül’ü parti binası önünde toplanan, binlerce vatandaşla birlikte Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP İlçe Başkanı Hasan Demir, CHP meclis üyeleri, CHP ilçe yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkan ve yönetim kurulu üyeleri alkışlarla karşıladı. Mustafa Sarıgül burada kısa birk konuşma yaparak, “Bu gün Çerkezköy tarihi bir gün yaşıyor. İyi ki Çerkezköy’e gelmişim. İyi ki bu gün sizlerleyim. Sizlerle olmaktan da son derece mutluyum.”dedi

TÜRKİYE’NİN SANAYİ KENTİNDE OLMAKTAN MUTLUYUM

Daha sonra CHP İlçe Binası’na giren Mustafa Sarıgül, burada partililere hitap etti. “Türkiye’nin sanayi kenti Çerkezköy’de sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum” diyerek konuşmasına başlayan Sarıgül, “Çerkezköy’ün misafirperverliğine inandığım için sizlerin Atatürk ve Cumhuriyete bağlı olduğunuz için bu gün buradayım. Bu gün Çerkezköy bir tarih yazıyor.Yıllar sonra burada CHP’nin iktidara gelişi sizlerin birlik ve beraberliğinizin azminin zaferidir. Bu birlik ve beraberliğinizi her zaman muhafaza edin. Hiç kimseyi din, dil, ırk olarak ayrıştırmayın herkesi kucaklayın. Birlik ve beraberliğin ülkemize ihtiyacı var. İyi ki Çerkezköy’e gelmişim. İyi ki bu gün sizlerleyim. Beni bağrınıza bastınız. İnanın çok mutlu oldum. 10 Ocak’tan sonra Belediye Başkanımız Vahap Akay ve Belediye Meclisi üyelerimizi, İlçe Başkanımız Hasan Demir’i ve ilçe yönetimini İstanbul’a bekliyorum.”dedi.

 

 

SARIGÜL’DEN BAŞKAN AKAY’A TAVSİYELER

Mustafa Sarıgül, konuşmasına Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a tavsiyelerde bulunarak devam etti. Sarıgül, şunları dedi: “Çerkezköy olarak genç dinamik ve enerjik bir Belediye Başkanına sahipsiniz şimdi ona şu tavsiyelerim olacak. Makamında bir saatten fazla oturmayacaksın. Sabahın altsında kalkacak ve ilçenin her yerini öğleye kadar 3 saat dolaşacaksın. Öğleden sonrada saat 14.00 ‘den 18.00’e kadar dolaşacaksın gitmedik ve çalmadık kapı bırakmayacaksın. Yurttaşların dertlerini ilk dinleyen sen olmalısın.10 Ocak’tan sonra İstanbul’a geleceksin bir süre benim çalışma metodumu sana öğreteceğim. Çerkezköy’de şişli modelini uygulayacaksın. Sen daha burada çok uzun yıllar belediye başkanlığı yapacak kapasitedesin. Bu nedenle senin çalışma azmini ve şartlarını yoğunlaştıracağız.”diye konuştu.

Sarıgül’ün ardından CHP İlçe Başkanı Hasan Demir, konuştu. İlçe Başkanı Hasan Demir, Sarıgül’ü Çerkezköy’de ağırlamaktan onur duyduklarını ve her zaman Çerkezköy’de görmek istediklerini belirtirken, onun engin belediyecilik tecrübelerinden Çerkezköy’ünde yararlanacağını belirtti. Demir sonra Sarıgül’ün doğum günü olduğunu belirterek üzerinde CHP logosu  ve ‘İyi ki doğdun Sarıgül’ yazan pastayı uzattı.  İlçe teşkilatını dolduran vatandaşlar ‘İyi ki doğdun Sarıgül’ ve ‘Seninle gurur duyuyoruz’ sloganları ile alkış tuttu. Bu arada, Mustafa Sarıgül de kendisi için hazırlanan pastanın mumlarını üfleyerek söndürdü. Sarıgül, bu güzel sürpriz için CHP İlçe Teşkilatı’na teşekkür etti.

 

 

TRAKYA’NIN BEREKETLİ TOPRAKLARI ÇERKEZKÖY’DE BENİ MİSAFİR ETTİĞİNİZ İÇİN SAĞ OLUN

CHP İlçe Binası’nda yaptığı konuşmanın ardından Sarıgül, gösterilen ilgi karşısında bir kez de dışarıda bekleyen vatandaşlara hitap etti. Sarıgül, şunları konuştu:“Sevgili Çerkezköylüler bu gün burada bir tarih yazılıyor. Bu tarihi sizler yazıyorsunuz. Ve Bu gün Çerkezköy’ün tarihine geçecek bir gündür. Bu gün Trakya’nın bereketli topraklarında Türkiye’nin sanayi üstü olan Çerkezköy’de sizlerle birlikte olmak beni çok mutlu etti. Bu gün Çerkezköy’den bismillah diyerek Tüm Türkiye’ye açılıyorum. İnsanlarımız kendi inançları ve özgürlüklerini rahatça yaşasın diyorum. Kimse kimliği için, inançları nedeniyle ayrıştırılmamalı. Muharrem ayındayız analarımız bacılarımız aşure yapıyor. Aşure yaparkende içine bir çok şeyi karıştırıyor. İşte bu gün bizlerinde inancı, kimliği, dili ve ırkı ne olursa olsun ayrıştırmayacağız. Muharrem ayıda bizim Ramazan ayı da bizim. Camilerde bizim. Cem evleri de bizim, havralarda, sinegoklar da bizim. Allah insanlara koltuk verir ama o koltukta kendin için çalış diye değil. İnsanlara hizmet etmek için. Kimseyi ayrıştırma diye verir. Ben hayatta her şeyi affederim ama bir tek ihaneti kesinlikle affetmem. Sizlerden ricam şu. Şu an yanımda bir Zeynep annemiz var. Her zaman benim yanımda. Allah herkese böyle bir Zeynep anne nasip etsin. O bizim her şeyimiz.”

 

 

TÜRKİYE’NİN HER YERİNİ DOLAŞACAĞIZ

Mustafa Sarıgül, Türkiye’nin her yerini dolaşacağınıda belirterek, “Bu gün Çerkezköy’lü yurttaşlarımızla birlikteyiz. Türkiye’nin her yerini dolaşacağım. Tüm yurttaşlarımızın sofraları varlıklı olsun. Bereketli olsun. Bereketli olsun ki insanlarımız mutlu olsun. Ayrıca bu gün yine önemli bir gün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilan edildiği gün. Dönemin Başbakanı rahmetli Ecevit’e ‘Kıbrıs’a giremesin’ demişler. O da ‘ 6. Filonun yanından geçer girerim’ demiş ve öylede yaptı. Bu bir inancın, inanmışlığın ve cesaretin zaferidir. Bu gün buradaki ses Bülent Ecevit’in sesi. Bu ses Cumhuriyetimizi kuran büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün sesi. Çerkezköy’de hiçbir siyasi parti gözetmeksizin seçimlerde oy vererek Belediye Başkanı seçtiği Vahap Akay’a her zaman sahip çıkmalısınız. Bu sizlerin görevidir. Asla siyasi parti ayrımı yok! CHP’de gençlik kolları başkanlığı, ilçe başkanlığı ve belediye başkanlığı yaptım. Ben CHP talebesi olmaktan da gurur duyuyorum. Belediye başkanı olduğumda dönemin Cumhurbaşkanı  Demirel’e gittim. Bana dedi ki ‘Muhtarlara gideceksin. Berberlere gideceksin. Kuaförlere gideceksin. Esnaflara gideceksin. Muhtarlar demokrasinin ilk basamağıdır. muhtarlara git’ dedi. Bede onun tavsiyelerini tuttum. Çerkezköy Türkiye ekonomisinde önemli bir yeri olan kent. Gelirken  bir yurttaşımız dedi ki ‘Çerkezköy bir sanayi kenti ama bazı fabrikalar üretimini durdurdu. Birçok işsiz var.’ deyince üzüldüm. Bu fabrikalar üretim için var. Kapalı kalması için değil. Bacaları tütecek.”diye konuştu.

 

 

HERKESİ VE HER KESİMİ KUCAKLAYACAKSIN

Sarıgül daha sonra Çerkezköy Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Akay ile makamında bir araya gelen Mustafa Sarıgül, burada da Başkan Akay’a “Çerkezköy’de olmaktan sizleri tanımaktan çok mutlu oldum. Çerkezköy’de tüm siyasi partileri kucaklayarak oylarını alarak belediye Başkanı olmanızdan mutluluk duydum. Bundan böylede çalışmalarınızda hiçbir kimseyi ayrıştırmadan siyasi kimliği ne olursa olsun her kesime ve herkese eşit hizmet yapmak sizlerin borcudur. Siz genç, dinamik ve enerjik bir belediye başkanı olarak Çerkezköy’e çok güzel işler yapacağınıza inanıyorum. Sizde çalışma azmi olduğunu görüyorum. İlçe teşkilatında da söz ettiğim gibi makamda fazla oturmayacaksınız”diye konuştu. Başkan Akay’da Sarıgül’ü Çerkezköy’de ağırlamaktan büyük bir onur duyduklarını ve tavsiyelerini yerine getireceğini söyledi.

 

 

TİCARET ODALARI BİZİM ÖNEMLİ KURULUŞLARIMIZDIR

 Mustafa Sarıgül belediye ziyaretinin ardından da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na geçti. Sarıgül’ü burada ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva , Meclis Başkanı Taha Ülker ve yönetim kurulu üyeleri  karşıladı. Sarıgül ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva ve beraberindekilerle bir süre görüştükten sonra Yönetim Kurulu Toplantı Odası’nda basınla bir araya geldi. Basın Toplantısı’nda Sarıgül’ün yanında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP İlçe Başkanı Hasan Demir, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker ve ÇTSO yönetimi de hazır bulundu. Sarıgül burada yaptığı konuşmada, “Ticaret ve sanayi Odaları bizim önemli kuruluşlarımızdır. Esnaflarımızı destekleyen, fabrikalarımızın çarklarının dönmesini sağlayan kuruluşlarımızdır. Biz istiyoruz ki üretim artsın, durmasın. İnsanlarımız mutlu olsun. Üretenlerde alın terinin hakkını alsın. Alıyorsa insanlar mutlu demektir. Çerkezköy ülke ekonomisine çok önemli katkı sağlamaktadır. Burada Alman, İtalyan ve daha birçok yabancı ülkeler kendi markalarını üreterek dünyaya satıyorlar. Neden bizin markamız üretilmiyor. Burada tekstilde üretilen bir kazak 5-6 liraya mal oluyor. Yabancı marka etiketi üzerine vurularak bize geri dönüşümü 30-50 lira oluyor.15 yıldır ülkeyi yönetenler kendi markamızın üretilmesi konusunda bir girişimleri olmadı. Artık bizimde bir markamız olmalı ve dünya pazarlarında yer almalı.”diye konuştu.

BÖLÜNÜRSEK KÜÇÜLÜRÜZ

Basın toplantısında Ankara Milletvekili Ülker Tarhan’nın kurduğu parti CHP’yi etkileyip etkilemeyeceği konusu soruldu. Sarıgül , “Bölünürsek küçülürüz. Bölünmezsek büyürüz. Ben Sarıgül ve arkadaşlarım CHP’nin içindeyiz. CHP bir markadır ve marka değeri olduğu içinde yükseliştedir. Keşke Tarhan’da ayrılmasaydı.”diye konuştu. Sarıgül daha sonra  iç ve dış olaylara da değindi ve insanların inançlarını yitirmemeleri tavsiyesinde bulundu. CHP iktidarının çok yakın olduğunu ve tüm sorunların çözüme kavuşacağını söyleyen Sarıgül, bu nedenle seçimlerde Anavatanlısı, AK Partilisi, DSP’lisi,BBP’lisi olmak üzere herkesin CHP’de birleşeceğini savundu. Sarıgül basın toplantısı sonrasında da ÇTSO Konferans Salonu’nda vatandaşlarla bir araya geldi ve onlara seslendi. Saat 15.30’da Çerkezköy’den ayrılan Mustafa Sarıgül Kapaklı İlçesine geçerek bir işyerinin açılışını yaptı ve sonra İstanbul’a döndü.

Haber/Seyit SÜREN