Dış politika iflas etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, partisinin İl Başkanlığı'nda yaptığı açıklamada Ak Parti Hükümeti'ne uyguladığı dış politikalarından yüklendi

GÜNDEM 15.11.2014 17:23:00 0
Dış politika iflas etti

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, hükümetin dış politikasını sert bir dille eleştirdi. Öztrak, "Geldiğimiz nokta artık Türk dış politikasının iflas ettiği noktadır" diye konuştu.

ÖZTRAK TEKİRDAĞ’DA KONUŞTU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, partisinin Tekirdağ İl Başkanlığınca düzenlenen basın toplantısına katıldı. Toplantıda Türkiye gündemini değerlendiren Öztrak, hükümete yüklendi. Hükümetin dış politikasını eleştiren Öztrak, şunları kaydetti: "Geldiğimiz nokta artık Türk dış politikasının iflas ettiği noktadır. Hatırlayacaksınız biz TBMM’de tezkere görüşmeleri yapılırken hiçbir şekilde bu topraklardan yabancı askerlerin geçmesine, bu topraklara yabancı asker postallarının değmesine izin verilmemeli dedik. Birinci Dünya savaşının 100. yılını kutluyoruz, geçen yıl Balkan savaşlarının 100. Yılını kutladık. Mesela Balkan Savaşları'na dönüp bakılsa tarihten biraz ders çıkarılsa bunlar gözükür. Geçtiğimiz aydan başlayarak Tekirdağ’ın ilçelerinin düşman işgalinden kurtuluşunu kutluyoruz. Bu bölge işgalden kurtulmuş bir bölgedir. Bu bölgenin insanları vatan toprağı kaybetmenin ve vatan toprağını başkalarının çiğnemesinin ne kadar acı vereci bir şey olduğunu bilen insanların yaşadığı bir bölgedir. Sadece bu bölgenin insanlarına sorsalar bugün Türkiye’nin dış politikasının ülkeyi nasıl bir maceraya doğru sürüklediğini görebilirler." 

KÖTÜ GİDİŞATA BAHANE ARIYOR

AK Parti’nin kötü gidişat içerisinde olduğunu ve bu gidişata bahane uydurmaya çalıştığını ve bunun için farklı yollara başvurduğunu öne süren Öztrak, şöyle devam etti: "Ülkenin dış politikası ortadadır. Ama tabi hükümet her gün biraz daha içerideki açılım süreci, ekonomi ve dış politikada sıkıntıya düştükçe geldiği en son nokta tarihi tahrif etme noktasıdır. Önceki gün Başbakan Avustralya’daki G20 toplantısına giderken Beşir Atalay parti sözcüsü olarak bir açıklama yaptı. Açıklamada Türkiye’yi G 20’ye AK Parti’nin soktuğunu söyledi. Çeşitli yerlerde gösterdiğim belgeyi burada da gösteriyorum. Bu kararnamenin resmi gazetede yayınlanma tarihi 14 Aralık 1999 olarak yazıyor. Kararnamede G20 üyesi ülkeler bakanlar toplantısına katılmak üzere 14 Aralık 1999 tarihli Almanya’ya gidecek olan Maliye Bakanı Sümer Oral’ın dönüşüne kadar Maliye Bakanlığına Devlet Bakanı Mehmet Ali İrtem Çelik’in vekalet etmesi uygundur. İmza Süleyman Demirel olarak atılmış. Demek ki arkadaşlar bu kararname çıktığında AK Parti cenin dahi değildi. Ben G20 toplantılarına Hazine Müsteşarı olarak katılırken, Devlet Planlama Teşkilatı Müşteşar Yardımcısı olarak katılırken AK Parti daha ortada yoktu. Türkiye'ye sürekli bir hikaye anlatılıyor."

Basın açıklamasına CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ın yanı sıra CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaevli ve partililer katıldı.

Marmara Haber