Minik kasparovlar yarıştı!

Tekirdağ 7-8 yaş Satranç Turnuvası Çerkezköy'de yapıldı. Gülerçin Koleji'nde iki gün süren turnuvaya 114 sporcu katıldı

GÜNDEM 15.11.2014 17:22:00 0
Minik kasparovlar yarıştı!

Tekirdağ Küçükler İl Birinciliği 7-8 yaş satranç turnuvası hafta sonunda Çerkezköy Gülerçin Koleji’nde yapıldı.

TURNUVAYA 114 SPORCU KATILDI

Çerkezköy İlçe Satranç Temsilcisi Remzi Yakut turnuva öncesi bilgi verdi. Turnuvaya, dört kategoriden 114 sporcunun katıldığını belirten Yakut, “ Turnuvada 7 yaş genel, kızlar, sekiz yaş genel ve kızlar kategorisinde toplam 114 sporcumuz yer aldı. Müsabakalarda ben, Yüksel Arıcı, Mehmet Şah, İbrahim Yücetürk, İlyas Saldıran, Erol Erer, Ahmet Canakak, Murat Bektaş baş hakem olarak görev yaparken, İl Temsilcimiz Mehmet Vardar ise gözlemci oldu” açıklamasını yaptı.

YILIN SON TURNUVASI YAPILDI

Bu yılın son turnuvasını Çerkezköy’de gerçekleştirdiklerini belirten Yakut, şöyle devam etti: “ Bu turnuvaya küçüklerde Türkiye Federasyonun en önemli turnuvasıdır. Bu turnuvayı tamamlayan sporcularımız şubat tatilinde yapılacak olan Türkiye Küçükler şampiyonasına katılmaya hak kazanacak. Geçtiğimiz yıl Tekirdağ’dan 40 sporcu şampiyonaya katılırken, bu sporcuların 8’i ise Çerkezköy’den katılmıştır.” 

KASPAROVLAR YARIŞTI

Uluslararası alanlarda başarılı sporcu sayısını arttırmak istediklerini kaydeden Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Mehmet Vardar da turnuva ile ilgili açıklamalarda bulundu. Vardar, satrancın düşünme süresi verilen tek spor dalı olduğunu söyledi. Satranç sporunun kişileri düşünmeye yönlendirdiğini kaydeden Vardar, "Biz sporcuların düşünüp akıllarını kullanıp karşısındakini mat etmek için yollar arayan kişiler olarak yetişmesini istiyoruz ." açıklamasını yaptı.

114 sporcunun dört kategoride katıldığı turnuvada öğrenciler büyük bir mücadele örneği sergilediler.

Menşure KARDEŞ