CHP'li kadınlar Kapaklı'da buluştu

CHP Kapaklı Kadın Kolları'nın düzenlediği 'İlçe Kadın Kolları Buluşması' Tekirdağ'da bulunan CHP Kadın Kolları Başkan ve yönetimlerini bir araya getirdi. Toplantıya katıla

GÜNDEM 14.11.2014 17:18:00 0
CHP

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Cumhuriyetin kurulmasında kadınların büyük emeği bulunduğunu söyledi. CHP Kapaklı Kadın Kolları’nın düzenlediği toplantıya katılan Emre Köprülü, “Kadınları Cumhuriyete Cumhuriyetin kadınlara borcu var. Bugün var olmamızı Cumhuriyete ve Atatürk’e borçluyuz.”diye konuştu.

 

KAPAKLI KADIN KOLLARI TOPLANDI

CHP Kapaklı Kadın Kolları Yönetimi öğle yemeğinde buluştu. İsmet Paşa Mahallesi’ndeki Aksu Pastanesi’nde düzenlenen öğle yemeğinde bir araya gelen Kapaklı’daki CHP’li kadınların toplantısına Milletvekili Emre Köprülü ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da katıldı.

 

 

CHP 1945’DEN BERİ TEK BAŞINA İKTİDAR OLMADI

CHP’li kadınların toplantısının açılışını Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı yaptı. Konuşmasında CHP’nin iktidar olması için yapılması gerekenlere değinen Mandalı, “Bu gün siz kadın kollarımızla birlikte olmaktan gurur duyduk.1945 yılından bu yana iktidarda olmayışımız bizleri üzüyor. CHP 1945 yılından bu yana tek başına iktidara gelemedi. Bu gün ülkeyi yöneten bu kötü yönetimin mimarı biz değiliz. Birbirimize sarılarak, dünya görüşümüz ne olursa olsun. Din, dil ve ırkı ne olursa olsun CHP’li olsun. El birliği içinde CHP’yi iktidara getirmemiz gerekiyor.”diye konuştu.

 

OYLARIMIZI YÜZDE 50’YE ÇIKARMAK ZORUNDAYIZ

Son Cumhurbaşkanlığı seçimlerine atıfta bulunan Mandalı şöyle devam etti: “Geçtiğimiz cumhurbaşkanlığı seçiminde ilimizde 9 ilçede CHP açık ara önde oy alırken Kapaklı ve Çerkezköy ilçelerimizde Ak Parti birinci parti çıktı. Bundan böyle bu iki ilçemizde de CHP’nin birinci parti çıkması için çok çalışacağız. Yüzde 28 olan oylarımızı burada yüzde elliye çıkarmak zorundayız.”

 

KAPAKLI VAROŞLARDAN GÖÇ ALIYOR

Konuşmasında Kapaklı’nın sürekli göç almasına da değinen Mandalı, “Kapaklı 81 İlden ve ilçelerinden değil bu illerde ve ilçelerindeki varoşlardan göç alıyor. Onları şehir yaşamına adapte etmek için entegre olmaya sağlıyoruz. Bu yönde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”dedi.

 

TÜM VATANDAŞLARIMIZI KUCAKLIYORUZ

Seçimlerde kimseyi ayrıştırmadan, kucaklama sözü verdiğini hatırlatan Başkan Mandalı, “Özellikle şunu vurgulamak istiyorum. Mahalli İdareler Seçimleri’nde dedim ki hiçbir vatandaşımızı ötekileştirmeyeceğiz. Her kesi ve herkesimi kucaklayacağız. Seçildiğim günden buyana hiç bir kişiyi ve kesimi ayrıştırmadan, ötekileştirmeden kucaklıyorum ve kucaklamaya da devam edeceğim. Herkese eşit hizmet yapıyoruz. Şu an burada bizim yüzde 28 oyumuz var ise bunu yüzde 50’ye çıkarmanın hesabını yapıyoruz. Bizim burada daha önce oyumuz yüzde 44 idi. Bizim oylarımızı çalmışlar. Şimdi bu oylarımızı fazlasıyla geri almamız gerekiyor. Çalışmalarımızı da kimseye kızmadan, kimseyi ayrıştırmadan ve ötekileştirmeden yaparak 550 oy unsuruna sahip olacağız. Kimse bizimle ilgili Maddi harcama yapmasın. Sizden maneviyatla ilgili destek istiyoruz.”diye konuştu.

Başkan Mandalı konuşmasının sonunda da 2015 Genel Seçimleri’nde kızı Arzu Mandalı Sucu’nun da CHP’den Tekirdağ Milletvekilliği’ne aday adayı olacağını belirtti.

 

VAR OLMAMIZIN ANLAMINI ATATÜRK’E BORÇLUYUZ

Mandalı’nın ardından CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, kadınlara hitap etti. Kadınların Cumhuriyetin kuruluşuna önemli katkıları bulunduğunu ve bu gün kadınların her kesimde söz sahibi olduklarını belirtti. Köprülü şunları kaydetti: “Bu gün bize ev sahipliği yapan CHP Kapaklı İlçe Kadın Kollarımıza ve Kapaklı Belediye Başkanımız İrfan Mandalı’ya teşekkür ediyorum. Bizim bu gün var olmamızın anlamını Cumhuriyetimize borçluyuz. Kadınlarımız Cumhuriyet sayesinde meslek sahibi ve birey sahibi olduysalar bunu cumhuriyetimize borçludurlar. Cumhuriyetimizde kadınlarımıza borçludur. Kadınlarımız çocukları askere giderken onlara vatan sevgisini özgürlük sevgisini aşılamaktadır. Bu gün burada Atatürk milliyetçiliğinde, laiklikte buluşuyoruz. En önemlisi bu gün burada Atatürk’te buluşuyoruz.”

 

EN BÜYÜK BAŞARI KADINLARIMIZIN BAŞARISIDIR

CHP’nin kadınlara bakış açısının ayrı bir önem verdiğine suretiyle gerçekleştiğine işaret eden Köprülü şöyle dedi: “Bu gün burada CHP Tekirdağ buluşmalarından biri Kapaklı’da yaşanıyor. CHP’li kadınlarımız Tekirdağ il genelinde her ilçeye gittiğinde onları orada CHP’li belediye başkanları karşılıyor. Bu başarı seçimlerde canla başla partileri için çalışan kadınlarımızın başarısıdır. Kalbi insan sevgisiyle dolu olan kadınlarımızla ne kadar iftar etsek azdır. Kadın toplumda aktif rol oynayandır. Kadınlar her zaman toplumda söz sahibi olacaktır. Kadınlarımızın gücü biz erkeklere de büyük güç vermekte ve başarılı olmamızı sağlamaktadır.”diye konuştu.

 

AYNI KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ

2015 genel seçimlerinin yaklaştığını ve çok çalışılması gerektiğini belirten Köprülü, şunları kaydetti:“Tekirdağ’da yapılan her aktivitede yer aldım ve bundan böylede yer almaya daçalışacağım. Bu güne kadar verdiğimiz mücadeleyi artırarak 2015 seçimlerinde CHP’yi iktidara getireceğiz. Mücadeleler zor koşullardan geçerek olur ve başarı böyle gelir. Bizi hiçbir koşulda menfaatler bir araya getirmedi. Bizi her zaman vatan sevgisi bir araya getirdi. Hiç birimizin devlet kapısından alacağı yoktur. Bizin toplum olarak amacımız ortak paydada buluşmasıdır. Bizim ortak paydamızda insandır. Bizim mücadelemizi bize bırakılan mirasa sahip çıkma mücadelesidir. Bu mücadelemiz kararlılıkta devam edecek. Bizim mücadelemiz Haziran 2015’te yapılacak genel seçimlerde iktidara gelme mücadelesi olacaktır. Bu nedenle kadınlarımıza her zaman olduğu gibi bu seçimde de büyük görev düşüyor. Sizlerin kararlı çalışmalarınız sayesinde mücadelemiz taçlanacaktır. Tüm kadınlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

 

KADIN KOLLARI OLARAK ÇALIŞMALARIMIZI MASAYA YATIRIYORUZ

Daha sonra programa katılan CHP Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Ormancı ile CHP Kapaklı İlçe Kadın Kolları Başkanı Mediha Uğurlu birer konuşma yaptı. CHP Tekirdağ İl ve İlçe Kadın Kollarının yaptıkları aylık çalışmaları her ay bir ilçede yemekte bir araya gelerek birbirlerine aktardıklarını, yapılan çalışmalar hakkında görüş alışverişi ve yapılacak çalışmalarda da izlenecek yol görüşüldüğünü anlatan CHP Kadın Kolları İl Başkanı Ormancı, “Çalışmalarımızın daha aktif şekilde gerçekleşmesi içinde görüş alışverişinde bulunuyoruz. Birbirimize önerilerimizi ve çalışma programlarımızı aktarıyoruz. Bu buluşmaların çok yararlı olduğunu görüyoruz.”dedi.

 

KÖPRÜLÜ VE MANDALI’DA HAZIR BULUNDU

CHP Kapaklı İlçe Kadın Kolları’nın ‘İlçe Kadın Kolları Buluşması’nda CHP Tekirdağ Milletvekili  Emre Köprülü, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Nalan Çolak, CHP Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Ormancı ve Kadın Kolları İl Yönetimi, Kapaklı İlçe Kadın Kolları Başkanı Mediha Uğurlu ve yönetimi, Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca ve kadın kolları yönetimi, Çorlu Kadın Kolları Başkanı Adviye İşbuyuran ve kadın kolları yönetimi, Süleymanpaşa İlçe Kadıon Kolları Başkanı Sabiha Önder ve kadın kolları yönetimi, Şarköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilgün Güray ve ilçe kadın kolları yönetimi, Muratlı İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülbahar Nurtekin ve ilçe kadın kolları yönetimi, Ergene Kadın Kolları Başkanı Emine Turgut ve yönetimi katıldı. Saray, Malkara, Hayrabolu ve Marmaraereğlisi Kadın Kolları Başkan ve yönetimlerinin mazeretleri nedeniyle toplantıya katılamadıkları belirtildi. Kapaklı İlçe Kadın Kolları Başkanı Mediha Uğurlu rahatsızlığı nedeniyle toplantıya gelemediğini bildirdiği Saray İlçe Kadın Koları başkanına geçmiş olsun dileğinde bulundu.

 

Haber/Seyit SÜREN