Hayırsever'den baba ve annesi adına cami

Şarköy'de hayırsever iş adamı Ali İhsan Parlakyıldız tarafından babası Hacı Ahmet Tevfik Parlakyıldız adına yaptırılan cami ve annesi Hacı Ayşe Makbule Parlakyıldız adına yaptırıl

GÜNDEM 14.11.2014 11:16:00 0
Hayırsever

BABA VE ANNESİ İÇİN CAMİ VE KUR’AN KURSU YAPTIRDI

Ali İhsan Parlakyıldız, yaptığı açılış konuşmasında, cami ve kuran kursunun hayırlı olmasını dileyerek, "Babam ve annemin isimlerinin yaşatılacağı bir hayır yapmak istiyordum. Araştırdım ve Şarköy’de bu bölgede büyük bir camiye ihtiyaç olduğunu gördüm. Biz de mimar oğlum Tevfik Lider Parlakyıldız ve yine mimar olan gelinim Burcu Parlakyıldız ile projesini birlikte gerçekleştirdiğimiz, içinde kur’an kursu olan, gasilhanesi, erkek ve bayan abdesthaneleri bulunan modern bir cami yapımına karar verdik. 4 Temmuz 2013’te temelini attık. 1 yıl sonra Ramazan ayı başında ibadete açacağımızın sözünü verdik ve 5 Temmuz 2014’te Hacı Ahmet Tevfik Parlakyıldız Camii'ni ibadete açtık ve ilk teravih namazını ilçe müftümüz Arif Yeşiloğlu kıldırdı. Bugün de resmi protokol açılışımızı gerçekleştiriyoruz. Parlakyıldız ailesi olarak bu camii ve Kuran kursunda yapılacak ibadetlerin sevabı, edilen duaların sevabı, babam ve annemin adının yaşatılması bizim için son derece mutluluk vericidir" dedi. 

 

VATAN SEVGİSİ İMANDANDIR

Caminin açılışında kendilerine yardımcı olan Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney’e, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok’a, İl Müftüsü Mahmut Gürlen’e, Şarköy İlçe Müftüsü Arif Yeşiloğlu’na, Mimar Leyla Kurdoğlu’na, teşekkür eden Parlakyıldız, "Bundan 91 yıl evvel Balıkesir’in Zanospaşa Camisinde 7 Şubat 1923’te Mustafa Kemal Atatürk bir öğlen namazını cemaatle birlikte kılar ve ardından Balıkesir’lilere hitap eder. Vatan sevgisi imandandır diye biliriz ve o şekilde o duygularla ben Mustafa Kemal’i anmak isterim. Balıkesir’deki hutbesinde Mustafa Kemal Atatürk, Allah birdir şanı yücedir, İslamın ve dünyanın son ve en mükemmel din olduğunu söyler, ve Hz. Muhammed peygamberimizin de İslam'a tebliğ için gelmiş olan peygamber olduğunu ifade eder. Bu inanç ve sebeple ben Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle anmak istiyorum ve milli şairin bir sözü de anlamını buluyor: 'Bu Ezanlar ki Şahadetleri Dinin Temeli, Ebedi Yurdumun Üstünde Benim İnlemeli' Bu toprakların iğde bağlarında, tekkede, Yeniköy’de parayla satın alınmış topraklar, arsalar olmadığı bilinmeli. Bu topraklara tarihin şahitlik ettiği bedeli kan olan, mürekkebi kan olarak yazılmış cenk edilerek vatan kılınmış bu toprakların kıymetini bilmeli. Bu kadar emek veren Mustafa Kemal Atatürk’ün de bu denli doğru anılmasını istirham ediyorum" ifadelerini kaydetti.

 

BU BÖLGEDE CAMİ İHTİYACIMIZ VARDI

Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney de cami yapımında emeği geçen herkese şükranlarını sunduğunu ifade ederek, "Ali İhsan Parlakyıldız ailesini, merhum babası Hacı Ahmet Tevfik Parlakyıldız adına yaptırmış olduğu cami ve merhum annesi Ayşe Makbule Parlakyıldız adına yaptırmış olduğu Kur’an kursunun açılışını gerçekleştireceğiz. Bu bölgede cami ihtiyacımız vardı. Temmuz 2013 yılında başlandı 1 yıl içinde tamamlandı. İbadete açıldı. Bu camiyi ilçemize kazandıran Ali İhsan Parlakyıldız’a ve ailesine teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Allah, Ali İhsan Parlakyıldız gibi hayırsever iş adamların sayısını arttırsın" dedi.

 

BAYRAK OLMAZSA CAMİ OLMAZ

Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen ise, "Şurada bayrağı görüyorsunuz. Bayrak olmasa cami olmaz, cami olmasa minare olmaz, minare olmasa ezan olmaz. Ezan olmasa bayrak olmaz. O ezanlar ki şehadetlerdeki dinin temeli, ebedi benim yurdumun üstünde inlemeli. Milyonlarca şehit verdik o ezanın dinmemesi, bayrağın inmesi için. Kimisi 12 yaşında kimisi 13-14 yaşında vatan evladı canları pahasına 'Çanakkale Geçilmez' diyerek destan yazanlar. 'Değmesin mabedimin göğsüne na mahrem eli'. Değdirtmeyeceğiz inşallah" diye konuştu. Konuşmaların ardından cami yapımında emeği geçenlere plaketler verildi. Dualarla gerçekleşen kurdele kesiminin ardından misafirlere pilav, ayran ve aşure dağıtıldı. Açılışa, 19.Dönem Anap Milletvekili İsmet Sancak, Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney, Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Mengi, Şarköy İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, Şarköy İlçe Müftüsü Arif Yeşiloğlu, Malkara İlçe Müftüsü Ali Gülbağcı, Mimar Leyla Kurtoğlu, mahalle cami imamları ve görevli memurları ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

 

Marmara Haber