Tarım yatırımlarına yüzde 50 hibe

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü'nden Ziraat Mühendisi Aziz Sezek, Kırkal Kalkınma Yatırımları'nÄ?

GÜNDEM 13.11.2014 17:47:00 0
Tarım yatırımlarına yüzde 50 hibe

KKYDP HAKKINDA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Dün Kapaklı ve Çerkezköy Gıda Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ÇTSO) Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda, ‘Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’ kapsamında ‘Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi’ hakkında Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Aziz Sezek tarafından bilgi verildi. 9. Etap kapsamında hibe oranının yüzde 50 olacağını belirten Ziraat Mühendisi Sezek, projeye başvuruların internet ortamında yapılabildiğini söyledi. Sezek, projeye kimlerin başvurabileceği, proje kapsamının neler olduğunu açıkladığı konuşmasında en geç başvuru tarihinin ise 24 Aralık 2014 olduğunu kaydetti.

 

PROJENİN AMACI NE?

Ziraat Mühendisi Sezek, konuşmasında projenin amacını anlatırken şunları kaydetti: “Projenin amaçları arasında kırsal geliri ve sosyal standartları yükseltmek, tarım ile sanayi entegrasyonu sağlamak, küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemek, gıda güvenliğini artırmak, tarımsal pazarlama altyapısını güçlendirmek, alternatif gelir kaynakları oluşturmak, kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliğini artırmak, girişimcilik kapasitesi geliştirmek, uluslar arası kaynak kullanımı için kapasite oluşturmak geliyor.” 

 

KATILIMCILAR

Ekonomik yatırımlar için proje başvurularında hibeye esas proje tutarını açıklayan Sezek, gerçek kişi başvurularında 300 bin Türk Lirasını, tüzel kişi başvuruları için ise 800 bin Türk Lirasını geçmeyeceğini söyledi. Sezek, hibeye esas proje tutarının yüzde 50’sinin ise hibe yoluyla destek olarak sağlandığını kaydetti.

 

YATIRIMCILAR KIRSAL KALKINMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN BİLGİ ALABİLECEK

Toplantıda bilgi veren bir diğer konuşması ise Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Gürkan Tokgöz oldu. Tokgöz de yatırımcıların tebliğ kapsamındaki projeleriyle ilgili her türlü  soru ve görüşlerini Kırsal Kalkınma Şube Müdürlüğü’ne müracaat ederek cevaplandırılabileceğini ifade etti. Toplantıda tarım üretici ve yatırımcıların soru ve görüşleri de dinlendi.

Dün saat 14.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda yapılan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi konusundaki bilgilendirme toplantısına Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Gürkan Tokgöz, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Çerkezköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, Kapaklı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Pasin Akbulut, ziraat odalarının başkanları, tarımsal örgütlerin temsilcileri, yatırımcılar ve üreticiler katıldı.

 

Menşure KARDEŞ