Ekonominin sermayesi bilgi oldu

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Müdürlüğü'ne yönetimi ile birlikte ziyaretlerde bulunan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, "Ekonominin sermayesi bil

GÜNDEM 13.11.2014 15:01:00 0
Ekonominin sermayesi bilgi oldu

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (Keşan TSO) yönetimi bir dizi ziyarette bulundu. Keşan TSO Yönetimi, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Keşan Halk Eğitim Müdürlüğü ve Keşanlı işadamı ve mühendislerin örnek bir ortaklık kültürü fikriyle kurdukları Keşan TSO Üyesi Makbir Mühendislik Firmasını ziyaret etti. Ziyarete, Keşan TSO Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Meclis Başkan Yardımcısı Sevtap Engin, Meclis Üyesi M. Ekrem Şanlı ve Genel Sekreter Erdem Başak’tan oluşan Keşan TSO Heyetinin ilk görüşmeleri, görevine yeni başlayan Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan katıldı.

 

İLK ZİYARET MİLLİ EĞİTİM’E

İlk ziyaret İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne oldu. Milli Eğitim Müdürü İlker Eraslan’a hayırlı ve başarılı görevler dileyen Keşan TSO Heyeti, Keşan’da eğitim potansiyelini arttırıcı çalışmalar ile ilgili bilgi aldı. Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye’de olduğu gibi bölge ekonomisinin de asıl sermayesinin bilgi olduğunu, bununda temelinde eğitimin yattığını dile getirerek şunları kaydetti; “Mesleklerin başarısı eğitim ile olacak. Her platformda dile getirdiğimiz gibi sorunun işsizlik değil mesleksizlik olduğunu hepimiz biliyoruz. Aslına bakacak olursak son günlerde gündeme gelen iş güvenliğinin de temelinde eğitim yatıyor. Eğitim sektörü bölge ticaretine cansuyu görevi görüyor çünkü öğrencilerin günlük harcamaları birçok sektöre ekonomik canlılık kazandırıyor. Bölgemizde 20 bine yaklaşan öğrenci ve eğitim camiasını düşündüğünüzde ekonomiye getirdiği canlılığı iş camiası olarak göz ardı edemeyiz. Bu potansiyeli açığa çıkarmak ve bölge adına fayda sağlamak için eğitimde de istikrara ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Bölgede turizm lisesinden sonra eksikliğini hissettiğimiz tarım lisesinin de açılacak olması,bölgede ihtiyaç duyulan personel ve ara eleman sıkıntısını orta vadede giderecek gibi görünüyor. Ticari işletmelerde müşteri memnuniyetinin yüzde 65’i personelden kaynaklanıyor. Eğitimli personel sorununun mesleki liseler ve mesleki kurslar ile çözüleceğine inanıyoruz.”

Helvacıoğlu’nun ardından konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan ise, bölgeyi eğitim alanında daha da ileriye taşımak konusunda güçlü birlikteliklerin olması gerektiğine dikkat çekerek,“Bölgenin eğitim alanında daha da zenginleşmesi için sizlerin de desteği ile güzel şeyler ortaya koyacağımızı düşünüyorum.”dedi.

 

DAHA SONRA HALK EĞİTİM’E GEÇTİLER

Keşan TSO Heyeti, İlçe Milli Eğitim temaslarının ardından Keşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Yıldız ile bir araya geldi. Ziyaret sırasında, düzenlenecek olan mesleki eğitimlerin iş camiası ile birlikte planlanması konusu öne çıktı. Keşan TSO Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, iş camiası ile birlikte belirlenecek mesleki kursların daha da verimli olacağına dikkat çekti. Keşan TSO Meclis Başkan Yardımcısı Sevtap Engin de yaptığı konuşmada, Türkiye’de olduğu gibi bölgede de mesleki eğitim almış ara eleman konusunda eksiklik hissedildiğini belirterek, Keşan Halk Eğitim Merkezi ve Keşan TSO’nun birlikte çalışması ve açılacak kursların birlikte değerlendirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’da ziyarette esnasında şunları söyledi:“Bu anlamda meslek kurslarının ortaklaşa açılması ve kurs sayılarının arttırılması için birlikte yapılacak çalışmaları sayın Müdürümüz ile önümüzdeki günlerde değerlendireceğiz. Halk Eğitim Merkezi ile Keşan TSO meslek gruplarının, sektör ihtiyaçları doğrultusunda yapacağı mesleki kurs tespitleri iş camiasına sağlayacağı yararın yanı sıra kurslara katılacak kişilerin de daha rahat iş bulmalarını sağlayacaktır.”

 

İŞADAMLARININ ORTAK KURDUĞU İŞYERİ ZİYARET EDİLDİ

Keşan TSO Heyeti, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerin ardından, Keşanlı iş adamlarının örnek bir ortaklık kültürü fikriyle kurdukları ve son günlerde özellikle baca ve yakma tekniklerinden kaynaklanan hava kirliliği sorunları ile doğalgaz konusunda verdikleri destek ile öne çıkan oda üyesi MAKBİR Mühendislik Ltd. Şti’yi ziyaret ettiler.

Ziyarette, Keşan TSO Heyetini Şirket Yetkilileri Bülent Kumkale, Kubilay Özkaya, Mehmet Ali Şahin ve Murat Dinç ile şirket sekreteri Aylin Gökhan karşıladı. Ziyarette yapılan görüşmelerde, bölgede baca gazı ölçümü yapan ve asansör projesi çizmeye yetkili tek şirket olduklarına dikkat çeken firma yetkilileri, hava kirliliğinin azaltılması konusunda da birçok çalışmalar yaptıklarını kaydettiler. Keşan TSO Heyeti ise, aynı zamanda Keşan Doğalgaz Platformu üyesi de olan Makbir Mühendislik Şirketi yetkililerine, Keşan’da hava kirliliğinin azaltılması ile ilgili olarak verdikleri mücadeleden dolayı takdir ve teşekkürlerini sunarak firma yetkililerini tebrik ettiler.

 

Marmara Haber