Kurtuluşun adı değişti!

13 Kasım Tekirdağ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92 yıldönümü kutlamaları bu yıl Süleymanpaşa adıyla gerçekleştirildi. Vali Yerlikaya, Tekirdağ'ın Büyükşehir olması n

GÜNDEM 13.11.2014 14:50:00 0
Kurtuluşun adı değişti!

Tekirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yıldönümü kutlamaları Süleymanpaşa Belediyesi’nin düzenlediği törenlerle başladı. Bu rada 13 Kasım Tekirdağ’ın kurtuluşu, Süleymanpaşa’nın kurtuluşu olarak ilk kez kutlandı.

 

ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLADI

Gündoğdu Mahallesi Şehitlik Tepesi’ndeki anıta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenginin sunulması ile başlayan törenler Muratlı Caddesi’ndeki Şehitler Anıtı’na Tekirdağ Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenginin sunulması ile devam etti. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından çelek sunma töreni sona ererken protokol üyelerinin tamamı Muratlı Caddesi üzerinde bir kahvehanede birlikte kahvaltı ederek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

 

TÖRENLER VALİLİK ÖNÜNDE DEVAM ETTİ

Tekirdağ Valiliği önünde devam eden törenlerde Atatürk Anıtı’na çelenk sunumları yapılırken adı Süleymanpaşa’nın kurtuluşu olarak bu yıl ilk kez değiştirilen Tekirdağ’ın kurtuluşunda, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat şeref defterini imzaladı.

 

 ŞEREF DEFTERİNİ BAŞKAN EŞKİNAT İMZALADI

Süleymanpaşa’nın kurtuluşu nedeniyle Şeref Defterini imzalayan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat deftere şunları yazdı:

 “Ulu Önderimiz Aziz Atatürk; 13 Kasım 1922 tarihi biz Süleymanpaşalıların asla vazgeçemeyeceği bağımsızlık tutkumuzun kendini gösterdiği gündür. Bugün Türk Ulusu olarak, gelecek hedeflerimize doğru kararlılıkla ilerlerken, başta şahsınız olmak üzere bu güzel yurdu bizlere emanet eden Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucularından devraldığımız değerli mirası, aynı yüksek bilinçle koruyor, birlik ve beraberlik içinde yaşama irademizi devam ettiriyoruz. Atalarımızın bağımsızlık iradesinin ortaya konduğu kurtuluş günümüz, cesaretin, azmin, iradenin ve kahramanlığın timsali ve tarihi bir gündür. Bizler bugün sayenizde bu vatan toprağında Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu yurttaşları olarak yaşamaktan gururluyuz.  Bu tarihi günde, bu eşsiz vatan toprağında bizim yurttaş olarak yaşamamızı sağlayanları saygı ve minnetle anıyoruz.  Ruhunuz şad olsun…”

 

EŞKİNAT TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Tekirdağ Valiliği önündeki çelenk töreninin sona ermesinin ardından Süleymanpaşa’nın kurtuluşu dolayısıyla Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Garnizon Komutan Vekili Askerlik Daire Başkanı Akbulut Kaya, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve protokol üyeleri Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ı makamında ziyaret etti.

Kurtuluş etkinliklerinin görüşüldüğü ziyaret sonrası ise Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kutlama töreni ile devam etti. Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törenlerde Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya tartışma konusu olan Tekirdağ’ın mı Süleymanpaşa’nın mı kurtuluşu konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

 

KURTULUŞ SÜLEYMANPAŞA’NIN KURTULUŞUDUR

Vali Yerlikaya şunları söyledi: “30 Mart seçimleri sonrası Tekirdağ’ın büyükşehir olması dolayısıyla eski adıyla Tekirdağ olan merkez ilçe Süleymanpaşa oldu. Bundan sonraki 93. Kurtuluş yıl dönümü törenleri Süleymanpaşa Belediyesi tarafından organize edilecek ve ‘Süleymanpaşa’nın Kurtuluşu’ olarak kutlanacak.” 

Vali Yerlikaya’nın konuşmasının ardından Süleymanpaşa Belediye Konservatuarı Halk Oyunları ekibi tarafından folklor gösterisi gerçekleştirildi.

 

Marmara Haber