Ergene'den sokak hayvanlarını doyuracak

Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Ergene Belediyesi, hizmetelerine bir yenisini daha ekleyerek, sokak hayvanlarına beslenme parkı projesini hayata geçirdi.

GÜNDEM 13.11.2014 14:48:00 0
Ergene

SOKAK HAYVANLARINA BESLENME PARKI OLUŞTURULDU

Ergene Belediyesi'nin Velimeşe Önerler yolu üzerinde Hayvan Besleme Parkı hazırlıkları devam ederken konuyla ilgili açıklamada bulunan Veteriner Ahmet Sezer, "Ergene Belediyesine bağlı ekipler tarafından insanlarla uyum içinde yaşayamayan ve sahipsiz ihbar edilen sokak hayvanları toplanarak, tüm işlemleri yapıldıktan sonra ilk aşamada besleme parkına bırakılıyor. Bu kapsamda yemek şirketleriyle anlaşılarak fazla yemek atıkları toplanıp bu minik dostlarımıza her gün düzenli olarak götürülürken, fabrikaların günlük süt, yoğurt gibi üretim fazlası ürünleri de hayvanların beslenmesi için değerlendiriliyor." dedi.

 

50 ADET KAP YERLEŞTİRİLDİ

Sezer, ayrıca sahipsiz hayvanların denetim altında tutulması, her türlü sağlık ve barınma ihtiyaçlarının uzmanlar gözetiminde sağlanması, ilçenin modern kent yapısına dönüşebilmesi için bu tür hizmet çalışmalarının ilçe sınırları içerisinde yaygınlaşacağına vurgu yaparak, "Esenler Mahallesinde bulunan barınak tadilat işleri devam ediyor. Belirli bölgelere yerleştirilmek üzere toplamda 50 adet suluk ve yemlik kapları minik dostlarımız için monte edilerek,10 adet suluk ve yemlik kabı deneme amacıyla belirlenen bölgelere yerleştirildi. Bir adet besleme aracı ve bir adet toplama aracımızla ilçemiz genelinde bulunan tüm sokak hayvanlarına sahip devam edeceğiz. Ergene Belediyesinin sokak hayvanlarına yönelik başlattığı bu hizmetin tüm belediyelere örnek olacağına inanıyorum" ifadelerini kaydetti.

 

Marmara Haber