Aracınızın kışlık bakımını yaptırdınız mı?

Kış gelmeden araç sürücülerini uyaran yetkililer, araçların kışlık bakımlarının yaptırılmasını istemişti. Bu kez oto tamircilerinden uyarı geldi. Çorlu'da oto tamircileri, kışÄ?

GÜNDEM 13.11.2014 14:36:00 0
Aracınızın kışlık bakımını yaptırdınız mı?

SÜRÜCÜLER KIŞLIK BAKIM İÇİN SANAYİ’NİN YOLUNU TUTTU

Soğuk havanın etkisini artırması ve kış mevsiminin kendini iyiden iyiye hissettirmesi nedeniyle yetkili servislerde ve oto sanayide de hareketli günler yaşanmaya başladı. Araçlarının kışlık bakımını yaptırmak isteyenler, oto tamircilerin yolunu tuttu. 

Kışın araçların özellikle antifriz değerlerinin ölçülmesi konusunda uyarılarda bulunan ustalar, antifriz ile birlikte akü ve sileceklerin de önemine değindi. Ayrıca kış ayında yolda kalmamak için vakumlu lastiklerin kullanılması gerektiğinin altını çizen ustalar, meydana gelen sıkıntıların kontrollerin yaptırılmamasından kaynaklandığını dile getirdi.

 

MASRAFTAN KAÇINMAK GÜVENLİ SÜRÜŞÜ ENGELLER

Motor ustası Murat Karıksız, "Kışlık bakımın masrafından kaçınmak, güvenli sürüşü engeller, yakıt tüketimini ve kaza riskini artırır. Sabahları aracı çalıştırmak güçleşir. Zorlukla çalıştırılsa bile verimli çalışmayacak ve yakıt tüketimi artacaktır. Motor düzensiz çalıştığı için yıpranma fazla olacak ve aracın ömrü kısalacaktır. Fren, direksiyon, şanzıman, diferansiyel ile motorun yağ bakımı yapılmalıdır. Ayrıca, akülere asit, radyatörlere antifriz bir an önce konulmalıdır" dedi.

Öte yandan araçların kışlık bakımları yapılırken kış lastiği satışlarının da ciddi oranlarda arttığı kaydedildi.

 

 

Marmara Haber