Esnafa yapılandırma fırsatını kaçırmayın çağrısı

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ, torba yasa kapsamında borçların yapılandırılmasının aralık ayında sona ereceğini hatırlatarak, esnafın bu fırsatı kaçırmama

GÜNDEM 12.11.2014 16:26:00 0
Esnafa yapılandırma fırsatını kaçırmayın çağrısı

EDİRNE ESNAF ODASI BAŞKANI ESNAFA ÇAĞRIDA BULUNDU

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı İnağ, yaptığı açıklamada esnafın borçlarını 6552 sayılı Torba Kanun kapsamında Aralık ayına kadar yapılandırması gerektiğini anımsattı. Yasayla birlikte borçların peşin ödenmesinde büyük avantajlar yaşandığını, taksitlendirmede de faizlerde büyük bir düşüşün yaşandığını dile getiren Başkan İnağ, "Esnafımız için büyük bir fırsat. Bu fırsatın kaçırılmaması gerekli olduğunu düşünüyorum. Esnafımız oda aidatlarını, SGK ve maliyeye olan borçlarını peşin ödeyebilir veya taksitlendirebilmekteler. Bu borçların yapılandırılmaması halinde esnafımıza daha büyük bir yük olacaktır. Taksitlendirmenin bitmesinin hemen ardından borçların alınması için icra kanalına başvurulacak. Bu da avukat masrafı, dosya masrafı gibi masraflarında eklenmesi anlamına geliyor. Esnafımız bu fırsatı iyi değerlendirmeli" ifadelerini kullandı.

EDESOB Başkanı İnağ, yapılandırma konusunda Edirne esnafının yeterince ilgi göstermediğini vurgulayarak, Edirne esnafının yapılandırmanın son günlerinde başvuracağını tahmin ettiklerini de dile getirdi.

 

 

Marmara Haber