ÖRÜMCEK İSKELE OLMALIYDI!

Çerkezköy Devlet Hastanesi inşaatında yaşanan göçme ile ilgili Sağlık Bakanlığı'nın soruşturmasının ardından İnşaat Mühendisleri Odası da inceleme başlattı. İlk belirlemelere

GÜNDEM 12.11.2014 13:04:00 0
ÖRÜMCEK  İSKELE OLMALIYDI!

Geçtiğimiz  pazar günü öğleden sonra Çerkezköy’de yapımı süren Devlet Hastanesi inşaatında yaşanan göçüğün iskele hatasından kaynaklandığı ileri sürüldü. Mühendisler Odası’nın yetkilendirdiği mühendisler, söz konusu çalışmanın yapılabilmesi için ‘Örümcek iskele’ kurulması gerekirken, inşaatta ‘Sıva iskelesi’ kurulduğunu belirtti.

 

DÖRT İŞÇİ YARALANDI

Devlet Hastanesi inşaatında beton dökerken yaşanan göçük, dört işçinin yaralanmasına neden olmuştu. Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü’nün önceki gün yaptığı resmi açıklamaya göre göçme nedeniyle  o esnada olay yerinde çalışan işçilerden Mustafa Töre, (48 ), Yunus Öztürk (21 ), Ahmet Töre (28) ve Fatih Töre  yaralanmıştı.  Fatih Töre, Yunus Öztürk ve Ahmet Töre kendi imkanları ve arkadaşlarının yardımıyla hastaneye giderek tedavi edilirken, ağır yaralanan Mustafa Töre, 112 ekipleri tarafından Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. İl Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut’un önceki gün yaptığı resmi açıklamada Mustafa Töre’nin daha sonra Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne sevk edildiği bildirilmişti.

 

MÜHENDİSLER ODASI DA İNCELEME BAŞLATTI

Yine Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut, yaptığı açıklamada Sağlık Bakanlığı’nın Kontrol Heyeti tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtilmişti. Devlet Hastanesi inşaatında yaşanan göçükle ilgili olarak Mühendisler Odası’nın da inceleme başlattığı öğrenildi.

 

İSKELE HATASI MI?

Mühendisler Odası’nın başlattığı incelemelerde ilk belirlemelere göre göçme ‘iskele hatası’ndan kaynaklandı. Dökülen betonun ağırlığını kurulan iskelenin çekmediği öne sürülürken, incelemede bulunan mühendisler, “Buraya sıva iskelesi kurulmuş. Bu iskele sıva yapan işçilerin yürümesi için kullanılır. Oysa bu tip durumlarda örümcek iskele dediğimiz sistem kurulmalıydı. İncelemelerimiz sürüyor. Mühendisler Odası’na hazırlayacağımız raporu göndereceğiz.”diye konuştular.

 

Abdulhamit ALBEZ