Standartları biz belirleyelim, dünyaya biz hükmedelim!

ÇTSO ile TSE arasında imzalanan işbirliği protokolüne imza atan TSE Marmara Bölge Başkanı Mehmet Hüsrev, üretimde standartlara uymanın önemli olduğunu vurgulayarak, "Fakat asıl önemli olan standartlarÄ

GÜNDEM 11.11.2014 19:05:00 0
Standartları biz belirleyelim, dünyaya biz hükmedelim!

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerinin deney, kalibrasyon, eğitim ve CE Belgesi hizmetlerinden yüzde 20-40 indirimli faydalanabilmesi için dün saat 15.30’da Türkiye Standartları Enstitüsü (TSE) ile iş birliği protokolü imzaladı.

ÇTSO ÜYELERİ, TSE HİZMETLERİNDEN İNDİRİMLİ FAYDALANACAK

Protokol, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ile TSE Marmara Bölge Başkanı Mehmet Hüsrev arasında imzalandı. İmza törenine TSE Tekirdağ Temsilcisi Bahri Göktürk de katıldı. ÇTSO ile TSE arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında ÇTSO üyeleri TSE’nin deney hizmetlerinden yüzde 20, CE Belgesi hizmetlerinden yüzde 20, eğitim hizmetlerinden yüzde 30 ve kalibrasyon hizmetlerinden de yüzde 40 indirimli faydalanabilecek.  

TİCARETTE ARTIK 3’ÜNCÜ BİR TARAF VAR

Son yıllarda ihracat rakamlarının 150-160 bin dolarlarda takılı kaldığını ifade eden TSE Marmara Bölge Başkanı Mehmet Hüsrev, “Çerkezköy Bölgesi bizim için önemli ve kutsal bir bölgedir. Türkiye’nin lokomotifi, Türkiye’nin bayrağıdır. Bu bölge hem sanayi hem ithalat hem de ihracatı ilgilendiren bir noktadır.” dedi. Hüsrev, “Düne kadar alan ve satan olmak üzere iki taraf vardı. Artık yeni dünya düzeni yeni bir tarafı daha evrensel değer olarak kabul etti. Gözetleyen, ölçen, kontrol eden, belgelendiren ve analiz yapan bir taraf. Bunlar küresel aktör olmada en önemli unsurlardan biri haline geldi. Bunun da Türkiye’deki temsilcisi TSE’dir.” dedi. 

BÖLGEDE LABORATUVAR YATIRIMI DAHİ DÜŞÜNEBİLİRİZ

Bölgenin ihtiyaçlarını analiz etmek istediklerini söyleyen Hüsrev, “Bu kapsamda iş birliği yaptığımız kuruluşlara deney, kalibrasyon, eğitim ve CE Belgesi hizmetlerinde indirim sağlıyoruz.”bilgisini verdi. Ticarette rekabet için düşük maliyet ve yüksek kaliteye ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Hüsrev, “Biz rehber bir kuruluşuz. Katma değer sağlayan, ticari faaliyetleri kolaylaştırmak isteyen bir kuruluşuz. Bu konuda sizleri dinlemeye geldik. Çünkü artık dünya piyasalarında söz sahibi olmak istiyorsak, rüşdümüzü ticari belgelerle ispatlamak zorundayız. Gerekirse bu bölgede gerekirse bir laboratuvar yatırımı dahi düşünebiliriz” diye konuştu. 

KALİTE GÜNLERİ BELİRLEYEBİLİRİZ

Standartlara uymanın çok önemli olduğunu söyleyen Mehmet Hüsrev, “Fakat asıl önemli olan standartları belirleyebilmektir. Standartları biz belirleyelim, dünyaya biz hükmedelim. İslam coğrafyasına ürünlerimizi satabilmek için belgelendirme faaliyetlerine girdik. Bütün hizmetlerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Gerekirse burada kalite günleri belirleyip, uzmanlarımız aracılığıyla eğitimler verebiliriz.” dedi.

EĞİTİMLER ÇERKEZKÖY’DE VERİLSİN

Sektörde bu yıl önceki yıllara nazaran durgunluk olduğunu belirterek konuşmasına başlayan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, “Biz konuyla ilgili üyelerimizi en iyi şekilde bilgilendirebilmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” dedi. Kozuva, kalite konusunda verilmesi düşünülen eğitim programların Gebze yerine Çerkezköy’de verilmesinin daha faydalı olacağına inandığını söyledi. 

Haber / Ahmet KARDEŞ