Bir daha sel baskınları olmayacak!

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye'nin başlattığı dere ıslah çalışmalarının Çerkezköy sınırları dışına kadar devam edeceğini belirterek, "Yağışlar ne

GÜNDEM 11.11.2014 16:13:00 0
Bir daha sel baskınları olmayacak!

Çerkezköy Belediyesi’nin bir süre önce başlattığı dere ıslah çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay özellikle kış aylarında aşırı yağışlarla birlikte dere taşkınlıklarının yaşanmasıyla birlikte alçak kesimlerde ve dereye yakın yerlerdeki yerleşim yerlerinde oturan birçok vatandaşın dere taşkınlarından etkilendiğini ve bunun yaşanmaması için dere yataklarını genişletme çalışmalarının hızla sürdürüldüğünü belirtti.

 

DERE ISLAH ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Başkan Vahap Akay, dere ıslah çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiğini ve dere ıslah çalışmalarının Çerkezköy sınırları dışına kadar devam edeceğini ve ilçede bir daha yağışlar nedeniyle vatandaşların sel baskınları nedeniyle korkulu rüya görmeyeceğini belirtti.Dere ıslah çalışmaları hem Pınarça Deresi’nde, hem de Çorlu Deresi’nde devam ediyor. Akay, Dere ıslah çalışmalarının iki sallama kepçe ile ikide çekme kepçe kullanılarak sürdürüldüğünü söyledi. Dere ıslah çalışmaları vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılanıyor.

 

Haber/Seyit SÜREN