CHP 19.38'de Atatürk'ü andı

CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı 10 Kasım Atatürk'ü Anma etkinliği kapsamında sabah yapılan resmi törenlerin ardından akşam bir program düzenledi. Programın başlama saati anlamlı bir Å?

GÜNDEM 11.11.2014 11:23:00 0
CHP 19.38

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Çerkezköy İlçe Başkanlığı 10 Kasım Atatürk’ü anma sabah yapılan resmi törenlerin ardından akşam özel bir program düzenledi. Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirildiği programın özel olarak 19.38’de başlaması dikkat çekti.

 

19.38’DE BAŞLADI

Önceki akşam Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde özel olarak belirlenen saat 19.38’de CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı tarafından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ‘Sevdiği şarkıların’ seslendirildiği bir programla anıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından başlayan programda konuşan CHP İlçe Başkanı Hasan Demir, “Doğadaki tüm canlılar gibi insanoğlunun da yaşamının bir sınırı vardır. Ancak bazı insanlar vardır ki yaşamları boyunca yaptıkları eserler ve insanlığa yapmış oldukları hizmetlerle yaşamlarından sonrada varlıklarını sürdürür. İmparatorluğun küllerinden yepyeni ve güçlü bir devlet yaratan, eşsiz bir lider ve büyük komutan olan Mustafa Kemal ender insanlardan biri.” ifadelerini kullandı.

 

BİR KEZ DAHA RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUM

Atatürk’ün hem milli mücadelede, hem de Cumhuriyeti inşa sürecinde daima ileriye baktığını ve her zaman bu doğrultuda yürüdüğünü söyleyen Demir sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün, Büyük Atatürk’ün yolundan giden bizlere düşen görev de yüzümüzü geleceğe dönmek, ufkumuzu geniş ve hedeflerimizi büyük tutmaktır. Bunun için 10 Kasım’ları aydınlık geleceğimize yönelik atılımlarımızın esin kaynağı haline getirmeliyiz. Atatürk'e saygının gereğinin bu olduğuna ve onun manevi huzuruna ancak bu şekilde başımız dik, alnımız açık olarak çıkabileceğimiz inancında olmalıyız. Atamızın en büyük emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkacağımıza söz vererek, onu bu ölüm yıldönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum." dedi.

 

ATA’NIN SEVDİĞİ ŞARKILAR SESLENDİRİLDİ

Daha sonra program Mustafa Kemal Atatürk’ü anlatan slayt gösterimi ile devam etti. Slayt gösteriminin ardından programa geçildi. Programda Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi. Sazda Nihat Bayraktar, mandolinde Hüseyin Yeğen, kemanda Namık Aydın ve solistler Fikret Puza ile Nihal Akkaya, birbirinden güzel parçaları seslendirdi. “Ah bir ataş ver” adlı eserin seslendirilişinde Serhat Ayaz, sahneye çıkarak zeybek oyunu ile davetlilere hoş dakikalar yaşattı.

 

 

 

RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUM

Konserin ardından sahneye davet edilen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,  şunları kaydetti: “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 76'ncı yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyorum. Mustafa Kemal kadını, erkeği, genci, yaşlısı demeden bütün milleti arkasına alarak vatan ve toprak uğruna canlarını feda ederek, tırnaklarıyla kazıyarak kazanılmış Cumhuriyetin kurucusu Milli Mücadele’nin kahramanı olan bir lider. Rahmet ve minnetle anıyorum.”diye konuştu.Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını hatırlatan Akay şöyle devam etti: “Geçtiğimiz günlerde Mustafa Kemal Atatürk’ün benim en büyük eserim dediği Cumhuriyetin 91'nci yıl dönümü kutlarken aklımızda, fikrimizde, yüreğimizde yine Mustafa Kemal vardı. Bir tarafta dağılmış, yenilgi kabul etmiş, topraklarının üzerine akbabalar gibi üşüşen bir imparatorluk ve yok edilmek istenen, yeni haritada İç Anadolu'ya hapsedilmek istenen hasta denilen bir millet! Atamızın benim ikinci eserim dediği ve benimde üyesi olmaktan gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi. Dün olduğu gibi bugünde Atatürk'ün ilke ve devrimleri ışığında kararlılık ile yürüyoruz.”

 

DEMİR SOLİSTLERE ÇİÇEK VERDİ

Başkan  Akay’ın konuşmasının ardından davetliler ayağı kalkarak hep birlikte İzmir Marşı’nı söyledi. Programının sonunda ise CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir günün anasına solistler Fikret Puza ve Nihal Akkaya ya çiçek verdi.Programa Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir, CHP Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri,ULUS-DER Çerkezköy Şube Başkanı Erdal Darçın, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Selda Karacalar, Kızılay Şube Başkanı Ertan Aşut, THK Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, ADD Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Marmara Haber/Menşure KARDEŞ