Kaymakam Gürbüz ÇTSO'ya hayran kaldı

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, iade-i ziyaret için geldiği ÇTSO'da geçen yıl medernize edilen binayı beğenisini gizlemedi. Gürbüz, Kapaklı için yapılacak Hükümet Konağı'na Ã

GÜNDEM 10.11.2014 17:26:00 0
Kaymakam Gürbüz ÇTSO

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, gerek Kapaklı’da gerekse Çerkezköy’deki iade-i ziyaretlerini sürdürüyor. Gürbüz dün de Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

 

HAYRANLIĞINI GİZLEYEMEDİ

Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, dün saat 15.30’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Gürbüz, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, ÇTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Seçkin ve Metin Taşdelen ile ÇTSO Meclis Üyesi Dilaver Burak tarafından kapıda karşılandı. ÇTSO yönetimi ile birlikte oda hizmet binasını gezen Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, hayranlığını gizleyemedi.  

 

MAKAMLAR GELİP GEÇİCİDİR

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, “Bizler bu makamlarda gelip geçici olduğumuzun bilincindeyiz. Asıl önemli olan, görev süremiz sonunda arkamızda neler bırakabildiğimizdir. Eğer birileri arkamızdan ‘Allah razı olsun’ diyebiliyorsa, bu bizim için en büyük mükafattır” dedi.

 

KAPAKLI’YA ÇOK ŞEY KATACAKSINIZ

Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz’ün ilçeye gelir gelmez ilk iş olarak Hükümet Konağı binası için girişimlerde bulunmasının takdir edilmesi gereken bir hareket olduğunu söyleyen Kozuva, “Sizin hakkınızda söylenenlerin ne kadar doğru olduğunu, bu bir aylık sürede ispatladınız. Kapaklı’ya çok şey katacağınızdan eminim” ifadelerini kullandı.

 

HÜKÜMET KONAĞI İÇİN 1 MİLYON TL BÜTÇE VAR

Kapaklı Hükümet Konağı için yer tespiti yaptıklarını belirten Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz ise “Geçtiğimiz günlerde Valimiz Ali Yerlikaya, ilçemize teşrif etti. Bahse konu yeri, kendisine de gösterdik. Valimiz, Hükümet Konağı için 1 milyon TL bütçe olduğunu belirterek, ‘At binenin, kılıç kuşananın. Kim bu işe talipliyse gelsin ihaleye katılsın’ dedi.” diye konuştu.

 

HÜKÜMET KONAĞI 7 BİN 500 METREKARE KAPALI ALANDA HİZMET VERECEK

Hükümet konağı için yaklaşık 15 bin metrekarelik bir alanın tahsisini istediklerini söyleyen Gürbüz, “Bin 500 metrekare alan üzerinde, toplam 7 bin 500 metrekare kapalı alanda hizmet verebilecek bir Hükümet Konağı yapmak istiyoruz. Bu binada ÇTSO Konferans Salonu gibi modern bir salon lazım. Hatta Sivil Toplum Örgütleri için de bir toplantı odası bulunması gerektiğine inanıyorum.” dedi.

 

ÇTSO ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMIŞ

Kapaklı Hükümet Konağı için 2015 Haziran ayında ihaleye çıkmayı planladıklarını söyleyen Kaymakam Gürbüz, “2017 yılı başında da kendi binamızda hizmet vermeye başlamayı hedefliyoruz” dedi. ÇTSO hizmet binasına hayran kaldığını söyleyen Gürbüz, “Türkiye, önümüzdeki yıllarda 500 milyar dolar ihracat yapmayı hedefliyor. Bu yurt dışından gelecek konuk sayısının artması demektir. Bu konukların en iyi şekilde ağırlanması için Çerkezköy TSO üzerine düşeni yapmış. Ülkemizin bu tür binalara ihtiyacı var” dedi.

 

YÖNETİŞİMİN EN ÖNEMLİ PARÇASININ İŞ ADAMLARIDIR

Türkiye’nin enerji ve gençlik gibi önemli potansiyeli olduğuna dikkat çeken Kaymakam Gürbüz, “Bu gençliği yönlendirecek vizyon lazım. Bu anlamda iş adamlarımıza büyük görev düşüyor. Ben yönetişimin en önemli parçasının iş adamları olduğuna inanıyorum. Zaten sizinle Kapaklı OSB yönetiminde sık sık bir araya geleceğiz. Siz bu bölgenin insanısınız. Yaptığınız işlerle toplumda iyi intiba bırakıyorsunuz.” diye konuştu.

 

Marmara Haber / Ahmet KARDEŞ