Çerkezköy güllerle Ata'yı andı

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anma etkinlikleri Çerkezköy'de büyük bir katılımla gerçekleşti. Atatürk Anıtı'nda başlayan 10 Kasım etkinlikleri, Ha

GÜNDEM 10.11.2014 14:33:00 0
Çerkezköy güllerle Ata

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yıldönümünde Çerkezköy’de büyük bir katılım ile gerçekleştirilen törenlerle anıldı. 10 Kasım etkinlikleri Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı, Halk Eğitimi Merkezi’ndeki törenlerle devam etti.

 

ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLADI

10 Kasım Atatürk'ü Anma programı çerçevesinde Çerkezköy protokolü saat 08.30'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nın önünde hazır bulundu. Program Çerkezköy Kaymakamlığı, İlçe Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı'nın çelenklerinin Atatürk Anıtı'na sunulması ile başladı. Saatler 9.05'i gösterdiğinde Mustafa Kemal Atatürk ve şehitleri için iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Siren sesi ile tüm protokol ve programa katılanlar ile çevreden geçen vatandaşlar saygı duruşuna geçti. Bu sırada araçlarıyla çevreden geçen sürücülerde korna çalarak, siren sesine eşlik etti. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunarak, Türk Bayrakları yarıya indirildi.

 

BAZI KENDİNİ BİLMEZLER TEPKİ ÇEKTİ

Çelenk sunumunun ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir ve partililer Atatürk Anıtı'na kırmızı ve beyaz karanfil bıraktı. Öte yandan saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunurken çevreden geçen bazı vatandaşların,  yürümesi ise tepki çekti.

 

ATATÜRK’ÜN HAYATI VE KİŞİLİĞİ ANLATILDI

10 Kasım etkinlikleri daha sonra Halk Eğitimi Merkezi'nde saat 10.00'da başlayan programla devam etti. Halk Eğitim’deki programda 75.Yıl Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Gülşen Özen, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Özen, ‘Atatürk’ün Hayatı ve Kişiliği’ hakkında bir konuşma gerçekleştirdi. Daha sonra 75.Yıl Ortaokulu Öğretmeni Aydın Katkar ‘Atatürk’ şiirini okudu. Ardından öğrenciler Atatürk için yazılan şiirleri okudu. Son olarak Gazi Osman Paşa Şehit Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy İlkokulu öğrencisi Enes Gül, ’10 Kasım Türküsü’ adlı şiiri okudu.

 

ORATORYO GÖSTERİSİ YAPILDI

Şiirlerin okunmasının ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatından kesitlerin yer aldığı bir sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Hemen ardından, 75.Yıl Ortaokulu öğrencilerinin sergilediği ‘Atatürk’ oratoryosu büyük bir beğeni ile izlendi.

 

 

ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

10 Kasım Atatürk'ü Anma etkinlikleri kapsamında ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen, ‘Atatürk'ü Anlamak ve Yaşatmak’ konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere törende ödülleri verildi. 

 

BİRİNCİLERE KUBİLAY ÖDÜL VERDİ

Anaokulları arasında düzenlenen resim yarışmasında birinci olan Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencisi Efsun Neva Genç’e, ikinci olan Tepe İlkokulu Anaokulu öğrencisi Zeynep Aktaş’a, üçüncü olan Zübeyde Hanım Anaokulu’ndan Ahmet Enes Duman’a, ilkokullar arasında düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren Atatürk İlkokulu öğrencisi Eslem Şencan’a, ikinci olan Özel İdare İlkokulu öğrencisi Çiğdem Erol’a ve üçüncü olan Çerkezköy Tepe İlkokulu öğrencisi Elif Ceylan’a ödülleri Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay tarafından verildi.

 

İKİNCİLERİN ÖDÜLÜ TUĞGENERAL OZAN’DAN

Ortaokullar arasında düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Veliköy Belediyesi Ortaokulu öğrencisi Nazmiye İrem Karataş, ikinci olan Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Sude Naz Çal’a, üçüncü olan Raif Dinçkök Ortaokulu öğrencisi Elanur Akar’a ödüllerini Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan verdi.

ÜÇÜNCÜLERİN ÖDÜLÜNÜ İSE AKAY VERDİ

Programda liseler arasında düzenlenen yarışmada kompozisyon dalında dereceye giren Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencisi Gül Aygün’e, Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencisi Özge Akın’a ve Gülerçin Anadolu Lisesi öğrencisi Merve Gülsünler ise ödüllerini Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın elinden aldılar.Program, 75.Yıl Ortaokulu Müzik Öğretmeni Yelda Atabay ve öğrencilerin Atatürk’ün sevdiği şarkıları söylemesinin ardından tamamlandı.

 

ÇERKEZKÖY PROTOKOLÜ TAM KADRO KATILDI

Atatürk’ü anma etkinliklerine Çerkezköy Protokolü tam kadro katıldı. Programda, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay,3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Çerkezköy Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Merkez Komutanı Binbaşı Şener Çevik, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları İmdat Özgör ve Atilla Can, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy Belediye Meclis üyeleri, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, CHP İlçe Başkanı Hasan Demir, MHP İlçe Başkanı Koray Önsel, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ve Şube Müdürleri, Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Ahmet Tetik, Çerkezköy Mal Müdürü İlhami Taşkın, Çerkezköy Vergi Dairesi Müdür Vekili İsa Altay, Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, İş Kur Çerkezköy Şube Müdürü Levent Taş, Çerkezköy İlçe Spor Müdürü Metin Aysal, Çerkezköy PTT Müdürü Ali Arslan, Çerkezköy SGK Müdürü Yücel İnce, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Yarlıgan ve gaziler, ÇOSB’yi temsilen ÇOSB Güvenlik Müdürü Fazıl Tan, Çerkezköy’de görev yapan kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, askeri erkan, okul müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Haber/Menşure KARDEŞ