Cumhuriyet öğrencileri Anıtkabir'de

Süleymanpaşa Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencileri Anıtkabir'a götürdü

GÜNDEM 10.11.2014 10:13:00 0
Cumhuriyet öğrencileri Anıtkabir

Süleymanpaşa Belediyesi’nin düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler Ankara’da Anıtkabir’i ziyaret etti.

 

CUMHURİYET’İN RESİMLERİNİ YAPMIŞLARDI

Süleymanpaşa Belediyesi tarafında düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere Süleymanpaşa Belediyesi tarafından ödül olarak Anıtkabir ve Türkiye Büyük Millet Meclisi başta olmak üzere birçok yer gezdirildi. Yarışmada dereceye giren öğrenciler ödül olarak kazandıkları Ankara gezisinde Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat tarafından karşılandı.

 

İLK DURAK ANITKABİR OLDU

Ankara turunda ilk durak olarak belirlenen Anıtkabir’e Başkan Eşkinat ile birlikte giden öğrenciler, Atanın huzuruna çıkarak yaklaşan ölüm yıl dönümü öncesinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anarken duygusal anlar yaşadı. Anıtkabir’in ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne geçen öğrenciler ve Başkan Eşkinat, meclis toplantılarının yapıldığı genel kurul merkezini dolaşarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. TBMM’de CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’i makamında ziyaret ederek gezilerine devam eden öğrenciler vekil Yüceer’den TBMM ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alıp düşüncelerini paylaştı. CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ile bir araya gelen başarılı öğrenciler, TBMM yemekhanesinde milletvekilleri ile öğle yemeği yedi. Öztrak, Yüceer ve Eşkinat ile birlikte meclisi detaylı olarak gezen öğrenciler Ankara Kalesi, müzeler, birinci ve ikinci Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Ankara gezisini sonlandırdılar.

 

CUMHURİYET’İ YAŞATMAK İSTEDİK

Gezi ile ile öğrencilere hediye edilebilecek en güzel anları birlikte yaşadıklarını belirten Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlediğimiz resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize klasik sembolik hediyeler vermek yerine onları Cumhuriyet’in kurulduğu ve yönetildiği yerlere götürerek Cumhuriyeti daha iyi anlamalarını sağlamak, cumhuriyeti yaşatmak istedik. Çok da güzel bir gezi oldu. Öğrencilerimiz buradan dolu dolu ayrılıyorlar.”dedi.

 

10 KASIM ŞİİR YARIŞMASI YAPILDI

10 Kasım Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü ile ilgili şiir yarışması olduğunu da hatırlatan Başkan Eşkinat, “10 Kasım Atatürk’ün aramızdan ayrılışı ile ilgili olarak da şiir yarışması düzenliyoruz. Kazanan öğrencilerimizi ulusumuzun kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu topraklara, doğduğu eve Selanik’e götüreceğiz. Katılımın çok yüksek olmasını bekliyorum. Öğrencilerimize başarılar diliyorum.”diye konuştu.

 

Marmara Haber