Daimi Tavan: Birlik için adayız

Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanlığı için ikinci isim olarak Daimi Tavan adaylığını açıkladı

GÜNDEM 9.11.2014 22:11:00 0
Daimi Tavan: Birlik için adayız

Çerkezköy Kent konseyi Başkanı Serkan Karagöz’ün, 26 Kasım’da yapılacak olan Çerkezköy Emlakçılar Derneği Kongresi’nde aday olmayacağını açıklamasının ardından, başkanlık için adaylığını ilk açıklayan isim İlker Sezen olmuştu. Çerkezköy’ün tanınan emlakçılarından Daimi Kaya da önceki gün Pera Villa Cafe’de düzenlenen kahvaltı programında ‘Başkanlık için ben de varım’ dedi.

SU AKAR YÖNÜNÜ BULUR

Pera Villa Cafe’de önceki gün saat 10.00’da düzenlene kahvaltı programına Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkan Adayı Daimi Kaya, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz ve ilçede faaliyet gösteren emlakçılar katıldı. Programın açılış konuşmasını Serkan Karagöz yaptı. Kent konseyi Başkanı olduğu için bu dönem Emlakçılar Derneği Başkanlığı’na aday olmayacağını bir kez daha hatırlatan Karagöz, “Bu yarışta taraf olmam da söz konusu değildir. Emlakçı arkadaşlarımın hepsi çok zeki insanlardır. Onlar en iyi değerlendirmeyi yapacak, su yönünü bulacaktır.” dedi.

YASA HALA MECLİSTE BEKLİYOR

Emlakçılar Derneği Kongresi’nin 26 Kasım’da yapılacağını anımsatan Karagöz, “Kongrede tüm arkadaşlarımızı görmek istiyoruz. 2 dönem bu görevi üstlendim. Derneğimizin hala devam eden sorunları var. Beklediğimiz bir yasa vardı. O yasa hala mecliste bekliyor. Yasa çıksaydı eğer, Emlakçılar Derneği üyeliğinin ayrıcalıkları olacaktı. En az 2 yıllık üniversite mezunu olmayanlar yeni bir emlakçı dükkanı açamayacaktı.” dedi.

AİDAT ÖDEME ÖZÜRLÜSÜYÜZ

Emlakçılık mesleğinin, ayakçıların elinde adeta oyuncak olduğunu söyleyen Serkan Karagöz, “Maalesef bazı arkadaşlarımız da bu ayakçılara çanak tutuyor. Ayakçılar yerine birbirimizle paslaşsak, hem biz kazanırız hem de devletimiz kazanır. Çünkü ayakçılar vergi de vermiyor. Bu nedenle yasanın çıkması için adeta feryat ediyoruz” dedi. Derneğin, üyelerinden yaklaşık 17 bin TL aidat alacağı olduğunu da söyleyen Karagöz, “Maalesef aidat ödeme özürlüsüyüz. Derneğimiz bir şekilde bugünlere geldi. Fakat yeni yönetimin iyi hizmet verebilmesi için üyelerin derneğe sahip çıkması gerekiyor.” dedi.  

AMACIMIZ BAŞKANLIK YAPMAK DEĞİL

Çerkezköy’de faaliyet gösteren tüm emlakçıları bir araya getirebilmek için aday olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Daimi Tavan ise, “26 Kasım’da birlik için adayız. Amacımız, başkanlık yapmak değil. Emlakçılar için güç oluşturmak ve yapılması gerekenler konusunda mücadele etmek istiyoruz. Yalnız yönetim ile değil, tüm meslektaşlarımızın bu oluşumun içinde yer almasını istiyoruz. Mevcut yönetimin çalışmalarını, daha verimli bir hale getirmek için çaba sarf edeceğiz. Tek gayemiz, gerek Çerkezköy, gerekse Kızılpınar ve Veliköy’deki tüm meslektaşlarımızın üye olmak isteyeceği bir dernek oluşturmaktır.” dedi.

İLK İŞİMİZ DERNEK LOKALİ OLACAK

Konuşmasının devamında Çerkezköy Emlakçılar Derneği’nin hala kendine ait bir lokali bulunmadığına dikkat çeken Daimi Tavan, “Göreve gelmemiz halinde, ilk işimiz derneğimize, meslektaşlarımızın birlikte güzel vakit geçirebileceği ve mesleki anlamda paylaşımda bulunabilecekleri bir lokal kazandırmaktır. Bir diğer projemiz ise derneğimize ait bir web sitesi oluşturmaktır. Böylelikle üyelerimiz, emlak ile ilgili yasal mevzuatlarda yapılan tüm yenilik ve değişiklikleri buradan takip edebilecek.” ifadelerini kullandı.

DOSTLUK VE KARDEŞLİK HAVASINDA BİR YARIŞA GİRECEĞİZ

26 Kasım’da Dekor Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek olan Çerkezköy Emlakçılar Derneği Kongresi’ne Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy’deki tüm meslektaşlarını davete den Daimi Tavan, “Diğer aday arkadaşımız İlker Sezen ile birlikte Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanlığı için dostluk ve kardeşlik havasında bir yarışa gireceğiz. Tek temennimiz, kongre sonunda emlakçı arkadaşlarımız için en hayırlı olacak ismin bu göreve seçilmesidir.” diyerek birlik beraberlik içinde bir kongre geçirmeyi temenni etti.  

Marmarahaber / Ahmet KARDEŞ