Hükümet Konağı buraya yapılabilir

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, dün DSİ yetkilileriyle birlikte Hükümet Konağı Binası yapımı için yer tespitine çıktı! Gürbüz, DSİ yetkililerinin de görüşünü olarak Cumhuriyet

GÜNDEM 7.11.2014 16:09:00 0
Hükümet Konağı buraya yapılabilir

Kapaklı’da göreve başladığı ilk günden beri Hükümet Konağı binasının gerekliliğine dikkat çeken Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, somut adımlar atmaya başladı.

 

HÜKÜMET KONAĞI ŞİMDİYE KADAR FİKİR AŞAMASINDA KALDI

Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Aralık 2012’de 6360 sayılı ''On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Altı İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun''u onaylaması ile Kapaklı’nın ilçe olması kesinleşti. Fakat o günden beri Kapaklı Hükümet Konağı yapılması sadece fikir aşamasında kaldı. İçişleri Bakanlığı tarafından çıkartılan son Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Kararnamesi ile Kapaklı Kaymakamlığı’na atanan Mehmet Ali Gürbüz ise ilk iş olarak ilçeye hükümet konağı kazandırılması için kolları sıvadı.

 

DSİ YETKİLİLERİYLE BİRLİKTE ARAZİDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Göreve başlar başlamaz, Hükümet Konağı için yer arayışı içine giren Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, dün konuyla ilgili kendisini ziyarete gelen Devlet Su İşleri yetkilileri ile birlikte fikir alışverişinde bulundu. Kaymakam Gürbüz ve beraberindekiler daha sonra Hükümet Konağı binası için belirlenen Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Kapaklı Futbol Sahası yanında bulunan boş arazide incelemelerde bulundu.  

 

DERE YATAĞI ISLAH EDİLMELİ

Arazi hakkında uzun süredir çalışma yaptıklarını belirten DSİ yetkilileri, “Bölgeden geçen dere yatağı, Hükümet Konağı binası için bir tehlike arz etmiyor. Fakat, olası bir sel taşkınında Hükümet Konağı etkilenmese bile, taşkın suları dere yatağının diğer tarafındaki yapılar için tehlike arz edebilir. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi’nin bu derede en kısa zamanda ıslah çalışmalarını tamamlaması gerekiyor” ifadelerini kullandı.Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz ise herhangi bir aksilik çıkmaması halinde Hükümet Konağı’nın ilçe merkezine de yakın olması nedeniyle bu noktaya yapılabileceğini ifade etti.

Marmara Haber / Ahmet KARDEŞ