Mandalı'ya akılalmaz suçlamalar

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı hakkında eski zabıtasından inanılmaz iddialar. Akıl almaz suçlamalarda bulunan eski zabıta memuru Cüneyt Enez, birçok ismi suçladı.

GÜNDEM 6.11.2014 17:44:00 0
Mandalı

 

30 Mart Yerel Seçimleri öncesinde Kapaklı’nın siyasi simalarından Zafer Akgün’ün açıklamalarıyla gündeme gelen ve ardından Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın yaptığı açıklamalarla da iyice alevlenerek ilçe gündeminin tartışma konusu olan eski zabıta memuru Cüneyt Enez şok iddialarda bulundu. Enez’in iddiaları, siyaset arenasında soğuk duş etkisi yaratacak cinsten.  Dün Organize’de bir kafede basın mensuplarının karşısına çıkan Cüneyt Enez, zabıta memurundan belediye başkanına kadar birçok isim hakkında çarpıcı iddialar ortaya attı, suçlamalarda bulundu.

BEN HIRSIZLIKTAN CEZAEVİNE GİTMEDİM

Yaklaşık 5 ay önce ‘Çek-senet dolandırıcılığı’ iddiasıyla tutuklanarak cezaevine girdiğini belirten Cüneyt Enez, “O dönem, başkan arkamdan basına ‘hırsız’ diye söyleşide bulunmuş. Devamında da ‘Cüneyt haybeye para kazanmayı seviyor, bu olay da bunun kanıtıdır.’ demiş. Ben hırsızlıktan cezaevine gitmedim. Yolsuzluktan cezaevine giden kendisidir. Benim ihale yapma, imza gibi yetkilerim yok! Kendisi ihaleye fesat karıştırma ve evrakta sahtecilikten cezaevine girdi.” dedi.

KİMSENİN TAVUĞUNA KIŞ DEMEDİM

20 yıldır Kapaklı’da yaşadığını ve kimsenin tavuğuna kış demediğini belirten Enez, “Bir tek eski Belediye Başkan Vekili ile olayımız oldu. 5,5 yıllık belediyecilik görevim boyunca başkanın birçok pisliğini örttüm.” ifadelerini kullandı.

HAKKIMDAKİ SÖYLENTİLER ASILSIZ

Kapaklı’da minibüsçülük yaptığını söyleyen Cüneyt Enez, “Başkanın yakınları, sağda solda yaptıkları konuşmalarda ‘Cüneyt beni vuracak’ diye söylemlerde bulunuyor. Ben bunu söyleyenlerin dükkanının önünden bile geçmiyorum. Yarın öbür gün bu adamlara bir şey olsa benden bilecekler. Bunun için emniyete giderek, hakkımdaki söylentilerin asılsız olduğunu da söyledim. Geçtiğimiz yıllarda Belediye Başkan Vekilini vurdum, doğrudur. Mahkememiz devam ediyor. Neyse cezamız çekeceğiz. Ama o da sütten çıkmış ak kaşık değildi. Belediyede yaptığı yolsuzluklarla bugün emlakçılık yapıyor” dedi.

DEVLET BENİM ÜSTÜME NASIL GELİYORSA, BUNLARIN ÜSTÜNE DE ÖYLE GİTSİN

Belediyeye gidip su faturası yatırmaz olduğunu söyleyen Enez, “Ne zaman belediyenin önünden geçsem hemen 155’i arıyorlar. Başkana bir şey yapmamdan korkuyorlar. Ben başkana bir şey yapacak olsam her yerde yaparım. Benim başkanla bir işim yok! Boş yere cezaevine girmekten bıktım.” dedi. Atıcı Spor Kompleksi’nin geçtiğimiz hafta yapılan ihalesi hakkında da açıklamalarda bulunan ve yetkilileri göreve çağıran Enez, “Bu işin içinde başka bir iş var.” diyerek, başkanın yakını olan iki ismin de buraya ortak olduğunu iddia etti. Enez, “Devlet benim üstüme nasıl geliyorsa, bunların üstüne de öyle gitsin.” Diye çıkıştı.

Haber  Merkezi