Güvenlik ihalesi iptal oldu

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün il ve ilçelere yönelik başlattığı KGYS-TEDES elektronik asayiş ve trafik izleme projesinin ihalesi dün Çerkezköy'de gerçekleştirildi.

GÜNDEM 6.11.2014 17:42:00 0
Güvenlik ihalesi iptal oldu

Saat 15.00’de Belediye Yazı İşleri Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen ihalenin Komisyon Başkanlığı’nı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yaptı. Komisyon’a üye olarak Belediye Meclis Üyesi Nedim Yılancı, Nihat Mıstık, Binali Etyemez, Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, Mali Hizmetler Müdürü Mustafa Gümüş ve Yazı İşleri Müdürü Esengül Güven katıldı. İhaleye ayrıca Emniyet’i temsilen Çerkezköy İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Adem Tuncel ile firma temsilcileri katıldı.

İHALEYE DÖRT FİRMA GİRDİ

Dört firmanın girdiği ihalede İsbak İstanbul Ulaşım Haberleşme ve Güvenlik Teknolojileri ile Ekin Teknolojileri Sanayi ve Ticaret AŞ, itirazlı dosyaları nedeniyle yer alamadı. Proline Bilişim Sistemleri ise teşekkür ederek ihaleden çekildi. Son firma olan Açık Kart Teknolojileri’nin teklif dosyası incelendi. Bu firmanın yüzde 59,95 teklif verdiği öğrenildi.

İHALE İPTAL EDİLDİ

İhale ile ilgili açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkanı ve İhale Başkanı Vahap Akay “2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 43’üncü maddesine göre teklif edilen bedel komisyonca uygun görülmedi. İki firmanın itiraz dilekçelerini inceledik ve ihaleyi ise yeterli rekabet ortamı sağlanamadığından dolayı iptal ettik.” diye konuştu.

Marmara Haber/Seyit SÜREN