27 bin kilometre de kaç ağaç kesilecek

Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin yanıtlaması için T.B.M.M'ye verdiği soru önergesinde Demirköy-Vize sınırları içinden geçen TEİAŞ

GÜNDEM 6.11.2014 15:37:00 0
27 bin kilometre de kaç ağaç kesilecek

Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, yoğun orman bölgesi olmasıyla öne çıkan Demirköy-Vize içerisinden geçmesi planlanan TEİAŞ iletim hattı nedeniyle 27 bin kilometrelik ormanlık alanın zarar göreceğini belirterek, TBMM gündemine taşıdı.

Milletvekili Turgut Dibek, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin yanıtlaması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verdiği soru önergesinde ormanlık alanda kurulacak enerji hattının ne işe yarayacağını sordu.

Dibek soru önergesinde şunlara yer verdi: Kırklareli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün internet sayfasında yer alan duyuruya göre, Seçim Bölgem Kırklareli Demirköy- Vize ilçeleri sınırları içerisinde TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan 154 kV Traçim-Demirköy EİH projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlamış ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası halkın görüşüne açılmıştır. Projeye ruhsat verilmesi halinde söz konusu iletim hattının tamamına yakını ormanlık alandan geçecek ve 27 Km boyunca binlerce ağaç kesilecektir.

KAÇ AĞAÇ KESİLECEK

Dibek soru önergesini şu sorularla tamamladı:

Buna göre,1-​ İletim hattının yapılmasında ki amaç nedir? 2-​ Tamamına yakını orman içinde olan bu iletim hattı için 27 kilometre boyunca kaç ağaç kesilecektir? 3-​ Söz konusu iletim hattı hangi santralden aldığı enerjiyi iletecektir?

Marmara Haber