Çerkezköy'de CHP'liler Ecevit'i andı

CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı Kadın ve Gençlik Kolları'nın düzenlediği bir programla 6 Kasım 2006 yılında hayatını kaybeden eski Başbakanlardan Bülent Ecevit, ölüm yıldönÃ

GÜNDEM 6.11.2014 10:52:00 0
Çerkezköy

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı Kadın ve Gençlik Kolları, eski genel başkanı Bülent Ecevit’i ölüm yıldönümünde unutmadı. 5 Kasım 2006’da hayatını kaybeden Cumhuriyet Halk Partisi 3. Genel Başkanı ve eski başbakanlardan Bülent Ecevit’i CHP’liler düzenledikleri bir programla andı.

SIRADAN İŞÇİ GİBİ 4 GÜN MADENDE ÇALIŞTI

Programda  Kadın Kolları Üyesi Ebru Alaca tarafından Kadın ve Gençlik Kolları’nın ortak hazırladığı açıklama okundu. Karaman’ın Ermenek ilçesinde yaşanan maden faciasına değinilen açıklamada, Bülent Ecevit’in başbakanlığı döneminde yaşanan maden faciası hatırlatılarak, şunlara yer verildi: “Bir maden kazası olmuştu. Evindeydi. Haberi duyar duymaz sefer tasına yemeğini koydu ve makam aracına binerek kazanın olduğu madene doğru yola çıktı. Yol uzundu. Şartlar zordu. Umursamadı ve kazadan saatler sonra kazanın olduğu madene ulaştı. 4 gün o madende sıradan işçilerin yanında gönüllü olarak çalıştı. Çalışma bittikten sonra madende kaldığı 4 günü mazeret izni olarak gösterip maaşından düşürttü. Türkiye bir daha o kadar ‘uzun’ bir başbakan görmedi.” 

İŞÇİ BABASI

Bülent Ecevit’in her platformda savunduğu esasların başında halkçılık ve işçi haklarının geldiği belirtilen açıklama şöyle devam etti: “Halkçılık O’nun yaşam biçimiydi. Halkın desteği alınmadan lider olunmayacağını her defasında anlatan büyük bir siyaset ustasıydı. Sendikalar konusunda vermiş olduğu mücadele nedeniyle Türk halkı O’nu işçi babası olarak bağrına bastı. 3.genel başkanımız, başbakanımız, halkın Karaoğlan’ı Bülent Ecevit’i saygı ve rahmetle anıyoruz.”

Marmara Haber/Menşure KARDEŞ