Taşeron işçi krizi büyüyor!

Kapaklı Belediyesi tarafından Kurban Bayramı öncesi işten çıkarılan ve önceki gün ise İnönü Mahalle Muhtarı tarafından taciz edildiklerini ileri süren taşeron işçiler Belediye önünde basın

GÜNDEM 24.10.2014 17:08:00 0
Taşeron işçi krizi büyüyor!

TALEPLERİMİZ İÇİN DİRENİYORUZ

Dün saat 13.30’da Kapaklı Belediyesi önünde basın açıklaması gerçekleştiren taşeron işçilere Batis Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Fahri Koçan, avukatlar ve emek örgütleri de destekte bulundu. Grup adına basın açıklaması yapan taşeron işçi Elif Güler “ Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile yaptığımız görüşmede taşeron firma ile alakamızın olmadığını, yaptığımız işin ‘asıl iş’ olduğunu ve bu sebeple kadrolarımızın geri verilmesi taleplerimizi ilettik. O tarihten bu yana belediye önünde taleplerimize cevap verilmesi için direniyoruz” diye konuştu.

 

YAKA PAÇA DIŞARI ATILDILAR

21 gündür bekleyişleri sırasında Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın adamları tarafından hakaretlere ve tacizlere maruz kaldıklarını kaydeden Güler, “ Çok defa pankartımız indirilmek istendi. İrfan Mandalı’nın isimlerini bilmediğimiz yeğenleri tarafında da benzer tacizleri yaşandı. Ve en sonda da 22 Ekim günü saat 09.00’da İrfan Mandalı’nın akrabası kişi ve kişiler tarafından darp edilerek hareket ve tehditlere maruz kaldık. Daha sonra şikayette bulunmak üzere Kapaklı Emniyet Müdürlüğüne gittik. Ancak Emniyet görevlisi on beş polis tarafından sendikacı arkadaşımız yaka paça dışarı atılarak şikayetçi olması engellenmiştir” dedi.

 

HAKLARIMIZI İSTİYORUZ

Bu baskıların ve saldırıların haklı taleplerini gölgelemeyeceğini kaydeden Güler, “ Bizler emeği ile geçinen belediye işçileri hakkımızı alana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Bizler öncelikli olarak belediyede ki kadromuzu geri istiyoruz. Beş yıllık kıdemlerimiz boyunca taşeron bahanesiyle bize verilmeyen sosyal haklarımız istiyoruz.”dedi.

 

SUÇ DUYURUSUNDA BULANACAĞIZ

Çerkezköy Adliyesine giderek çalışma hürriyetini engelleyen, darp eden ve hakaret eden İrfan Mandalı ve adamları hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıklayan Güler, “Kapaklı ilçesi biz işçilerin yarattığı zenginlik üzerine kuruldu. Biz işçiler olmasak ne üretim olur ne de gelişme olur. Halkın oyları ile bir yerlere gelerek, bir takım koltuklar edinenler sanmasınlar ki her şey de haklılar, sanmasınlar ki her şeyi yapabilirler. İşçinin alnının teri kurumadan hakkı verilir. Ama işçinin bırakın hakkını vermeyi onu bir anda sorgusu sualsiz işsiz bırakan, iş hakkını vermeyen, ücretini eksik ödeyen, sigortasını yatırmayan patron ve vekilleri tüm bu hukuksuzluktan sorumludur ve hesap sorma zamanı gelmiştir. İşçinin hakkını vermeyen ve hakkını isteyen işçiye darp, hakaret, tehditler yağdıranlardan şikayetçiyiz. İş hakkımızı da geri alana kadar da direnişimizi sürdüreceğiz” dedi. Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.