Albayrak Çorlu'ya 7 proje açıkladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 'Hizmet Kervanı' ile geldiği Çorlu'da sivil toplum örgütleriyle bir araya geldi. Albayrak, Çorlu için yapacakları 7 dev projeyi açıkladı.

GÜNDEM 24.10.2014 12:19:00 0
Albayrak Çorlu

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ‘Hizmet Kervanı’nın 9. Durağı olan Çorlu’da Sivil Toplum Kuruluşları’nın temsilcileri ve mahalle muhtarları ile Divan Oteli’nde bir araya gelerek Çalıştay gerçekleştirdi.

 

BÜYÜKŞEHİRDEN ÇORLU’YA 7 DEV PROJE

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, sözlerine başladı. Albayrak daha sonra şöyle devam etti: “Sizlerle bir araya gelmek, sorularınıza cevap bulabilmek, isteklerini dinleyerek değerlendirmek, mevcut durumun fotoğrafını çekmek ve yapacaklarımızı anlatmak için adına hizmet kervanı dediğimiz program çerçevesinde 9. Durak olarak sizlerin karşınızdayız. Buraya gelirken boş gelmedik. 7 adet proje ile geldik. 1-Atakent Ticaret Merkezi, 2-Şehirlerarası Otobüs Terminali, 3-Semt Pazarı, 4-Kapalı Spor Salonu, 5-Meyve ve Sebze Hali, 6-Katlı Otopark, 7-Çevre Yolu Bağlantı Projesi. Çorlu’ya helal hoş olsun.”Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın yaptığı çalışmalardan övgüyle bahseden Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi olarak kendilerinin de Çorlu’ya hizmet edeceğini kaydetti. Albayrak, “İlçelerimizde hem ilçe belediyesi hem de büyükşehir belediyesi hizmet binası olacak. Benim Yerel Parlamento dediğim Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisimiz’de Çorlu’dan yer alan arkadaşlarımıza da katkıları için öncelikle onlara teşekkür ediyorum.”dedi.

 

İŞE SIFIRDAN BAŞLADIK

Büyükşehir Belediyesi kuruluşu ile ilgili çalışmaları aktaran Albayrak, “Tekirdağ artık Büyükşehir! İşe sıfırdan başlamak durumunda kaldık. Sistemin oturması, yapılanmanın tamamlanması ve işleyişin sağlanması kolay olmuyor. Ama kısa sürede yapılanmamızı tamamladık. Ve bugün genel sekreterimle, daire başkanlarımla tüm bürokratlarımla Çorlu’dayız. Sizleri dinlemek ve görüş alışverişinde bulunmak için buradayız. Muhtarlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın gördükleri eksiklikler ve aksaklıklar ve diğer aktaracağınız tüm görüşler bizim için çok önemli. Bize aklınızda soru işareti olan tüm konuları sorabilirsiniz.”diye konuştu.

 

HİZMETE BAŞLADIK

Büyükşehir olarak hizmetlere başladıklarını ifade eden Albayrak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Her ilçemiz için olduğu gibi Çorlu için de önemli projelerimiz ve acil olarak yapacağımız çalışmalarımız var. Altyapı konusunda TESKİ gerekli çalışmaları yapmak için hazır. Çorlu’da yapılacak projeler için gerekli maddi desteği sağlayacağız. Tekirdağ ile birlikte zaten belirli bir yaşam standardına ulaşmış Çorlu’da daha da değişecek, gelişecek! 5 yılın sonunda göreceğiz ki bambaşka bir Tekirdağ ortaya çıkacak.”

 

BİRŞEYİ SIFIRDAN KURMAK ÇOK ZORDUR

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’da, Büyükşehirin tüm daire başkanı ve bürokratlarını Çorlu’da görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ve ekibine güveniyoruz. Birşeyi sıfırdan kurmak çok zordur. Ancak Başkanımız sayın Kadir Albayrak olağanüstü bir performans gösterdi. Hem özel hayatından hem ailesinden hem kendinden fedakarlık yaparak bu süreyi büyük başarı ile atlattı ve ekibini kurarak, yapılanmasını kısa sürede tamamlayarak hizmetlerine başladı.”dedi.

 

ÇORLU BELEDİYESİ OLARAK PROJELERİMİZE BÜYÜKŞEHİR’DEN DESTEK ALACAĞIZ

Başkan Baysan, Çorlu Belediyesi olarak yapacağımız birçok projeleri olduğunu belirterek, şöyle devam etti: “Bu projeler için gerekli desteği büyükşehirden alacağız. Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini her zaman göreceğimizden şüphem yok!”

 

DAİRE BAŞKANLARI DA KONUŞTU

Başkan Baysan’ın ardından TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta konuştu. Orta, Çorlu’da gerçekleştirilecek altyapı çalışmaları hakkında genel bir bilgi verirken ardından Büyükşehir Belediyesi daire başkanları da kendi görev alanları ile ilgili tespit ve yapacakları çalışmaları paylaştılar.

 

SORU CEVAP ŞEKLİNDE SONA ERDİ

Konuşmaların ardından soru cevap şeklinde devam eden toplantıda Çorlu mahalle muhtarları, oda başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensupları sorularını, isteklerini ve beklentilerini Başkan Albayrak ve daire başkanlarına ileterek  görüş ve düşüncelerini dile getirdiler.

 

Marmara Haber