BALIKLARIN ÖLÜMÜ KAFALARI KARIŞTIRDI

Son birkaç günden beri Kazak Gölü'ndeki balıklar birer ikişer ölmeye başladı! Belediye veterinerlerini de harekete geçiren ölümlere vatandaşlar tarafından şüpheyle bakılıyor.

GÜNDEM 24.10.2014 09:46:00 0
BALIKLARIN ÖLÜMÜ KAFALARI KARIŞTIRDI

Kapaklı’da vatandaşların aileleri ile birlikte güzel vakit geçirebilecekleri tek yer olan Kazak Gölü’nde bulunan balıklar, henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı tek tek ölüyor.

 

GÖZ YANILGISI ZANNETTİK

Kazak Gölü’ndeki balıkların, zehirlenerek öldüğünü öne süren vatandaşlar, “Biz arkadaşlarımızla her akşam kafa dinlemek için Kazak Gölü’ne geliriz. Dün akşam buraya geldiğimizde çok sayıda ölü balığın su yüzeyinde hareketsiz durduğunu gördük! İlk etapta bu durumu göz yanılgısı sandık. Fakat daha yakından baktığımızda, gördüklerimizin göz yanılgısı olmadığını anladık.” ifadelerini kullandı. Vatandaşlar, gölde bulunan kaz, kuğu ve ördeklerin ölü balıkları yediklerini belirterek, “Balıklar zehirli olacak ki, onları yiyen kaz, kuğu ve ördekler daha sonra bunları geri çıkardı.” dedi.

 

BURADA BALIK TUTUP  ÇOCUKLARINA YEDİRENLER VAR

Balıkların göle karışan herhangi bir kimyasal ya da oksijen yetersizliğinden ölmüş olabileceklerini dile getiren vatandaşlar, “Ölü balıkları göl kenarında görür görmez durumu yetkililere haber verdik. İlk olarak polisi aradık. Onlar bizi Orman İşlerine, Orman İşleri de Su İşleri’ne yönlendirdi. Fakat bu saate kadar hiç kimse konuyla ilgilenmedi.” dediler.

 

GÖLDEN NUMUNE ALDI

İnsanların Kazak Gölü’ne gelerek balık tuttuğunu ve evde çocuklarına yedirdiğini söyleyen vatandaşlar, gölde çıkardıkları yaklaşık yarım kiloluk balığın da zehirlenerek öldüğünü öne sürdü. Vatandaşların açıklama yaptığı sırada kimliği belirsiz bir kadının gölden numune alması da dikkatlerden kaçmadı.

 

ŞU AN İÇİN BİR SIKINTI YOK!

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kapaklı Belediyesi Veterineri Metin Mutlu, “Balık ölümleri son üç gündür devam ediyor. Biz balıkların oksijensiz kaldığını ve bu yüzden öldüğünü tahmin ediyoruz. Bu nedenle bölgede bulunan su kuyusundan Kazak Gölü’ne su takviyesi yapıyor, gölde su devir daimini sağlıyoruz” dedi. Balıkların vatandaşların bilinçsizce gölü kirletmesi sonucu zehirlenmeden dolayı da ölebileceğini ifade eden Mutlu, “Şu an için bir sıkıntı yok! Eğer balık ölümleri devam ederse sudan örnek alıp tahlil yaptırmak için ilgili mercilere göndereceğiz” dedi ve vatandaşları daha duyarlı olmaya davet etti.

 

 

Marmara Haber / Ahmet KARDEŞ