Taşeron direnişine eski başkanlardan destek

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Mustafa Ordu, Kapaklı Belediyesi tarafından Kurban Bayramı öncesi işten çıkarılan ve önceki gün İnönü Mahallesi Muhtarı tarafından ta

GÜNDEM 23.10.2014 18:08:00 0
Taşeron direnişine eski başkanlardan destek

ÇALIŞMALARINA YASAL BİR ENGEL YOKTU!

Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Eski Başkanı Hayri Varol ile birlikte Kapaklı Belediyesi önünde eylem yapan taşeron işçileri ziyaret eden Mustafa Ordu, “Bu arkadaşlarımız daha önce Karaağaç Belediyesi’nde çalışıyordu. Büyükşehir Yasası ile birlikte Kapaklı Belediyesi’ne geçtiler. Burada 6 ay çalıştıktan sonra, yasada çalışmalarına herhangi bir engel olmamasına rağmen Belediye Başkanı tarafından işten çıkarıldılar” dedi.  

 

HANGİ HAKLA PANKARTI İNDİRMEYE ÇALIŞIYORSUN?

Taşeron işçilerin kanuni hakları çerçevesinde eylem yaptıklarının altını çizen Mustafa Ordu, “Maalesef, İnönü Mahallesi Muhtarı tarafından arkadaşlarımız taciz edildi. Arkadaşlarımız belediye önündeki ağaca pankart asarken, pankartları çekildi. Bu sırada pankartın ipini tutan arkadaşımızın da eli kesilmiştir. Kapaklı Belediye Başkanı her fırsatta işçinin ve emekçinin yanında olduğunu söylüyor. Buradan bahse konu mahalle muhtarına soruyorum. Sen hangi hakla pankartı indirmeye çalışıyorsun? Bu arkadaşlarımıza ‘Ben sizin ne olduğunuzu biliyorum’ demişsiniz. Bu sözünüzle ne demek istediğinizi açıklayınız” ifadelerini kullandı.  

 

ORTADA NE BİR MİLLETVEKİLİ VAR, NE DE BİR İLÇE BAŞKANI

Eylemcilerden Elif Güler’in bir dönem MHP Kapaklı Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğünü de anımsatan Ordu, “Maalesef bu arkadaşlarımıza bir saldırı oldu. Ortada ne bir milletvekili var, ne de bir ilçe başkanı” diyerek MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen’e göndermede bulundu. Ordu, “Diğer siyasi parti temsilcileri de bu duruma kayıtsız kalmıştır. İlçe Başkanı dediğin 24 saat vatandaşın hizmetinde olmalıdır. Fakat hepsi bu arkadaşlarımızı yalnız bıraktılar. Biz arkadaşlarımızın her zaman arkasındayız. Belediye Başkanı bu sorunu en kısa sürede çözüme kavuşturmalıdır” diye konuştu.  

 

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

Olayın önceki gün sabah saat 09.00 sıralarında meydana geldiğini ifade eden Elif Güler, “Muhtar, buraya gelerek ‘Pankartı buraya asmayın, asarsanız keseriz’ dedi ve hakaretlerde bulundu. Pankartı asarken çekti. Bizi tehdit etti. Bunun üzerine polisi aradım. Gerekli işlemlerin yapılması için savcılığa suç duyurusunda bulundum. Bu davranışlarından dolayı muhtarı kınıyor ve en kısa zamanda kendisinden özür bekliyorum” dedi. Destek için MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen ve MHP Tekirdağ İl Başkanı Enez Kaplan’ı da ziyaret ettiklerini söyleyen Güler, “Kendileri bizim her zaman arkamızda olduklarını söylediler ama hiçbir ilgi alaka göremedik” dedi.  

 

ALİ ERTEM’İ SAVUNDU!

Basın mensuplarının, “Bazı AK Partililer, ‘Bize Mustafa Ordu gibi ilçe başkanı lazım’ şeklinde ifadeler kullanıyor. Bu konu hakkında söylemek istediğiniz bir şey var mı?” sorusuna da yanıt veren Mustafa Ordu, “Ben bir ilçe başkanının nasıl olması gerektiğini aylar öncesinden söylemiştim. 28 bin oy alan AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda büyük bir rahatsızlık olduğunu biliyorum. AK Parti’de son yapılan İlçe Danışma Kurulu’nda, Tekirdağ’dan gelen ve Divan Başkanlığı yapan kişi, 2 dönem Belediye Başkanlığı yapan ve 3’üncü dönem de Belediye Başkanı Adayı gösterilen bir başkanın elinden mikrofonu alamaz. Ne olursa olsun o başkana haksızlık edildiğini düşünüyorum” sözleri ile adeta yıllarca muhalefet ettiği Ali Ertem’i savundu.

 

ORMAN KANUNLARI İLE HAREKET EDEMEZSİNİZ

CHP Çerkezköy İlçe Kongresi’nde İlçe Başkan Adayı Fedahi Güven’e konuşma hakkı verilmemesini de eleştiren Mustafa Ordu, “Hasan Demir’in imara uygun olmayan yerde oturduğunu söyledim. Adamı ilçe başkanı yaptılar. Demek ki bir şeyler daha söylesem milletvekili bile yapabilirler” dedi. MHP Kapaklı İlçe Eski Başkanı Hayri Varol da “Biz arkadaşlarımızı yalnız bırakmayacağız. Galiba muhtar kendisini hala köy muhtarı olarak görüyor. Burası metropol bir ilçedir. Kimse burada orman kanunları ile hareket ederek hukukun önüne geçemez” dedi.

 

 

Haber / Ahmet KARDEŞ - Seyit SÜREN