Kaymakam olarak sporun ve sporcunun yanındayım

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, pozitif enerjisini bu kez sporculara verdi. Kapaklıspor Yönetimi'nin 'Hoş geldin' ziyaretinde sporculara sıcak bir karşılamada bulunan Gürbüz, bu sözlerle mora

SPOR 23.10.2014 15:40:00 0
Kaymakam olarak sporun ve sporcunun yanındayım

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’e ‘Hoş geldin’ ziyaretlerinde bulunanlar arasına Süper Amatör Lig temsilcilerimizden Kapaklıspor Yönetimi ve futbolcuları da katıldı. Dün saat 11.00’da gerçekleşen ziyarette kendisine yeni görevinde başarılar dileyen Kapaklıspor Yönetimi ve futbolcularına sıcak bir karşılamada bulunan Kaymakam Gürbüz, “Kaymakam olarak sporun ve sporcunun her zaman yanındayım.”dedi.

 

SPORUN VE SPORCUNUN DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çetin, Kulüp Başkanı Adem Yavaş, As Başkan Seçkin Dilsiz, A Takım Antrenörü Faruk Kuzu, Takım Kaptanı Ercan Yılmaz ve Kulüp Üyesi Serbest Mali Müşavir ve Muhasebeci Nurten Pandir’den oluşan Kapakıspor heyetini makamında ağırladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Gürbüz, “İlçe Kaymakamı olarak her zaman sporun ve sporcunun destekçisi olacağız” dedi.    

 

BU FORMAYI GİYMEKTEN ONUR DUYARIM

Kapaklıspor Kulübü Başkanı Adem Yavaş ve Asbaşkan Seçkin Dilsiz, Kaymakam gürbüz’e 71 numaralı Kapaklıspor forması hediye etti. Kendisinin bir Galatasaray taraftarı olduğunu ifade eden Kaymakam Gürbüz, “Gördüğüm kadarıyla Kapkalıspor’un forma renkleri sarı lacivert. Her nekadar bir Galatasaray taraftarı olsam da takımımızın bu formasını giymekten onur duyarım” dedi. Kaymakam Gürbüz şu ifadeleri kullandı: “Burada sporun öneminden bahsetmeye gerek yok. Biz buraya, sizlerin de desteği ile hizmet etmeye geldik. İşimiz hizmet etmektir.”

DİĞER SPOR DALLARI UNUTULMAMALI

Kapaklı’da en kısa sürede İlçe Spor Müdürlüğü’nün de kurulması gerektiğini söyleyen Kaymakam Gürbüz, “İnşallah 2015 yılı içinde bunu başaracağız. Amacımız, yalnız futbol değil, satranç, voleybol ve basketbol gibi diğer alanlarda da çocuklarımızın faal olmasını sağlamaktır. Elbette futbol lokomotif olmalı, ama diğer spor dalları da bu lokomotifin arkasında gelmelidir” dedi. Kaymakam Gürbüz, bu amaçla ilçedeki Beden Eğitimi öğretmenleri ile de bir araya gelerek toplantı yapacağını sözlerine ekledi.

 

BAŞARILARIMIZ TESADÜF DEĞİL

Bugüne kadar sporla siyaseti hiçbir zaman birbirine karıştırmadığını kaydeden Kulüp Başkanı Adem Yavaş ise “Biz yönetim olarak göreve geldiğimiz ilk günden beri gençlerle uğraşıyoruz. İşimiz gücümüz altyapı oldu. Fakat ilçemize çok fazla göç oluyor ve biz ailelere ulaşmakta güçlük çekiyoruz” dedi. Geçen yıl U-13 takımının ligi şampiyon olarak tamamladığını anımsatan Yavaş, “Birileri bu başarıyı tesadüf olarak değerlendirdi. Çocuklarımızın bu yıl U-14’te mücadele etmesi gerekirken, biz onları U-15 ligine soktuk. Tekirdağ genelinde ilk 5 maçını kazanan tek takım da biz olduk. Böylelikle elde ettiğimiz başarıların tesadüf olmadığını da kanıtladık” diye konuştu.

 

KAYMAKAMA MEYDAN OKUDU

1981 yılında Kapaklıspor’da futbol oynadığını anımsatarak konuşmasına başlayan AK Partili Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çetin, “O yıllarda abilerimiz bize ‘sakın sigara içmeyin’ diye telkinde bulunurdu. Ben de hayatım boyunca sigara içmedim. Demek istediğim, spor insanın hayatını şekillendiren bir alandır.” tesbitinde bulundu. Büyükşehir Belediyesi’nin Kapaklı’da büyük bir kapalı spor salonu yapacağını ifade eden Çetin, “Çocuklarımızı spor ile kötü alışkanlıklardan uzak tutmalıyız” dedi. Kaymakam Gürbüz’ün iyi bir satranç oyuncu olduğunu belirten Mustafa Çetin, “Satrançtaki başarılarınızı duydum. En kısa sürede bir müsabaka yapmayı umuyorum” dedi ve Gürbüz’e meydan okudu.

 

BÜYÜK BAŞARILAR İÇİN İŞE ALTYAPILARDAN BAŞLAMAK GEREKİR

Kapaklıspor A Takım Antrenörü Faruk Kuzu ise “İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü’nden emekli oldum. 30 yıldır sporun içindeyim. Buraya Bakırköyspor’dan geldim. Tespitlerime göre Kapaklı’da spor hep ikinci plana atılmış. Çünkü insanların önceliği geçimlerini sağlamak olmuş. Nüfusun büyük kısmı işçilerden oluşuyor. Büyük başarılar için işe altyapılardan başlamak gerekir” diye konuştu. Kapaklıspor Kulübü Üyesi Nurten Pandir de ilçede sporun yaygınlaşması için öncelikle ailelere ulaşılması gerektiğine dikkat çekerek, “Bugün Kapaklıspor 300’e yakın çocuğa futbol eğitimi veriyor. Eğer biz ailelere çeşitli toplantılar vasıtası ile sporun faydalarını anlatabilirsek, aileler evlatlarını spora yönlendirir. Sporla ilgilenen çocuk sayısı da misli ile artar” dedi.

 

Marmara Haber / Ahmet KARDEŞ