Kuyumcuların keyfi yerine geldi

Altın satışlarında taksitli satışlar yeniden başlarken, kuyumcular da eski keyfli günlerine döndü! İşte Çerkezköylü kuyumcuların BDDK'dan yapılan yönetmelik değişikliğiyle ilgili yorum

GÜNDEM 23.10.2014 15:24:00 0
Kuyumcuların keyfi yerine geldi

Çerkezköylü kuyumcuların taksitli altın satışlarının yeniden başlamasıyla birlikte keyfide yerine geldi. Kuyumcular, “Sektör rahatladı.”diye duruma tepki verdi.

 

TAKSİTLİ ALTIN SATIŞI GERİ GELDİ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK)’nın yönetmelik değişikliğiyle altında 4 taksit uygulanması kararı kuyumcularda memnuniyetle karşılandı. Çerkezköylü Kuyumcular taksitlendirmede 9 taksit beklediklerini ancak bu durumunda hiç yoktan yine de çok iyi olduğunu söylerken, işlerinin eski günlere döneceğini belirttiler. Kuyumcular, taksitli satışların başlamasıyla birlikte sektörün rahatlayacağından emin!

 

MÜŞTERİ AÇISINDAN ÇOK İYİ OLDU

Çerkezköy Seçkin Kuyumculuk Satış Temsilcisi Cengiz Yavuz, 4 taksit durumunun özellikle müşterileri açısından çok iyi olduğunu belirtirken, “BDDK’nın yönetmelikte altında taksit durumunda yaptığı 4 taksit uygulaması sektörümüz açısından her ne kadar çok iyi olmuş olsa da özellikle müşterilerimiz için bu durum çok daha iyi oldu. Sektör olarak bizler diğer beyaz eşyada olduğu gibi 9 taksit bekliyorduk. Ama yine de bu durum da hiç yoktan iyi oldu. Bundan böyle işlerimizde hareketlilik olacaktır.”ifadelerini kullandı.

 

TAKSİTLENDİRME YE SEVİNDİK

Bir başka Çerkezköylü kuyumcu ise Burak Kuyumculuk Satış Temsilcisi Bilal Kilgi de, “Taksitlendirmeye sevindik. Müşteri için bir avantaj. Bu taksitlendirme ile sektörde önümüzdeki günlerde canlılık olacaktır. Sektör olarak taksitlendirme yapılmasını bekliyorduk. Beklentimiz daha çok olması yönünde idi ama buna da şükür.”diye taksitli satışın geri gelmesini yorumladı.

 

SEKTÖRÜMÜZ CANLANACAK

Altıntaş Kuyumculuk Mağaza Müdürü Nurettin Yılmaz’da taksitlendirmenin gecikmiş olmasına rağmen sektörde canlılık yaratacağına inandığını söyledi. Yılmaz, “Sektör olarak taksitlendirmeyi bekliyorduk. Ancak bizim beklentimiz en az 6 ile 9 taksit yönünde olacağı idi. BDDK’nın 4 taksit uygulanması yönündeki kararına da saygı duyuyoruz.4 taksitte olsa hem sektörümüzü canlandıracak hem de müşteriye kolaylık sağlayacak olması çok iyi oldu. Sektörümüze hayırlı olsun diyorum.”dedi.

 

İŞLER YÜZDE 70 DÜŞMÜŞTÜ

Turkuaz Kuyumculuk Satış Temsilcisi Uğur Akça’da yeni başlayan taksitli satışlara geri dönülmesini şöyle değerlendirdi:“Sektörümüzde taksitlendirme olmadan önce işlerimiz yüzde yetmiş oranında düşmüş idi. Ancak BDDK’nın yönetmelik değişikliğiyle altında yeniden taksitlendirme yapılmasını sağlamasıyla birlikte sektörde işler açılacaktır. 4 taksit durumu her ne kadar az görülmüş olsa bile bu müşteri acısından da büyük kolaylıktır. Bu nedenle sektörümüz hareket kazanacak. Hiç taksit yapmamaktansa 4 taksit mantıklıdır. Sektör olarak memnunuz.”ifadelerini kullandı.

 

Marmara Haber/Seyit SÜREN