İstişare yapmadan iş yapmam!

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, iadeyi ziyaretleri kapsamında gittiği derneklerde istişarenin önemine dikkat çekti.

GÜNDEM 22.10.2014 15:03:00 0
İstişare yapmadan iş yapmam!

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, iadeyi ziyaretlerine devam ediyor. Gürbüz önceki gün saat 13.30’da da Kapaklı Yardımlaşma Derneği ile Kapaklı Avcılar Derneği’ni ziyaret etti.

 

DERNEK FAALİYETLERİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı Yardımlaşma Derneği’nde her iki derneğin de yönetim kurulu başkanlığı görevini yapan Kadir Arıcı, Kapaklı Belediyesi eski Başkanları Enver Özel, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Mustafa Serat ile Yardımlaşma Derneği Avcılar Derneği yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Kadir Arıcı, “Ziyaretinizle bizleri onurlandırdınız” dedi. Arıcı daha sonra Kapaklı Yardımlaşma Derneği ve Kapaklı Avcılar Derneği’nin faaliyetleri hakkında Kaymakam Gürbüz’e bilgi verdi.      

 

KAZAK GÖLÜ’NE HAYRAN KALDIM

Kapaklı Yardımlaşma Derneği’nin tüzüğünde ilçenin mülki amirinin aynı zamanda derneğin doğal üyesi olduğu yönünde bir madde olduğunu kaydeden Arıcı, “Dolayısıyla siz de derneğimizin üyesisiniz. Evinize hoş geldiniz” dedi. Yarımlaşma Derneği’nin  bir üyesi olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Kaymakam Gürbüz’ün gözü derneğin içinde bulunan çelenklere takıldı. Gürbüz, “Ne güzel çelenkleriniz de var. Fakat bildiğiniz üzere Çelenk Yönetmeliği değişti. Artık resmi törenlerde derneklerin ve STK’ların çelenk koyması yasaklandı. Fakat diğer özel günlerde Atatürk Anıtı’na çelenk koymak isterseniz, ilçenin mülki amiri olarak buna müsaade ederiz” dedi. Kapaklı’da en çok beğendiği noktalardan birinin Kazak Gölü olduğunu söyleyen Kaymakam Gürbüz, “Ormanın içinde sakin ve nezih bir ortam oluşturulmuş. İlçemiz için büyük nimet” dedi.  

 

GENÇ VE İDEALİST BİR KAYMAKAMSINIZ

Kapaklı’da son 20 yıldır ormanlara balta vurulmadığına dikkat çeken Kadir Arıcı, “Yıllar evvel, ısınma ihtiyacını gidermek adına ormandan ağaç keserdik. Fakat yaklaşık 20 yıl önce belediyenin aldığı karar doğrultusunda ormandan ağaç kesme işine son verdik” dedi. Kaymakam Gürbüz’e ziyareti nedeniyle teşekkür eden Kapaklı Belediyesi Eski Başkanlarından Enver Özel, “Sizden önceki kaymakamımız, İlçe Kaymakamlığı yeterince hissettirememişti. Çünkü kendisinin döneminde taşlar henüz yerine oturmamıştı. Çalışacak bir yeri bile yoktu. Siz genç ve idealist bir kaymakamsınız. İnşallah önceki Kaymakamımızın yapmak isteyip de yapamadıklarını siz yapacaksınız” dedi.

 

SİZLERİN İSTEMEDEN YAPTIĞINIZ HATALARI YAPMAMAYA GAYRET EDECEĞİZ

Özellikle ilçenin eski belediye başkanları başta olmak üzere tüm vatandaşlarla sürekli irtibat halinde olacağının altını çizen Kaymakam Gürbüz, “Siz ve sizin gibi belediye başkanlığı yapmış değerlerimizin görüşleri bizim için çok önemli. Sizlerin yapmak isteyip de yapamadığı icraatları gerçekleştirmeye ve istemeden yaptığınız hataları yapmamaya gayret edeceğiz. Bunun için sürekli istişarelerde bulunacağız. Ben ilçenin mülki amiri olarak bir hizmet yapacaksam, tüm vatandaşlarımızın görüşünü alırım. Çünkü istişarelerin özellikle yerel yönetimde büyük önemi olduğuna inanırım” dedi.  

 

KAPAKLI’YI ANLATAN BİR ESER YOK!

Kadir Arıcı, ziyaretin sonunda Kapaklı’nın tarihini anlatan bir kaynak oluşturulması adına bir çalışma yapmak istediklerini belirterek, “İlçemizin tarihini anlatan bir yazılı kaynağımız yok. Eğer siz de uygun görür ve desteğinizi verirseniz biz yardımlaşma derneği olarak Kapaklı’nın tarihini anlatan bir yazılı eser oluşturmak istiyoruz. Bizzat o günleri yaşayanların dilinden anlatılan bir kaynak oluşturmak ve gelecek nesillere bırakmak istiyoruz” dedi. Kaymakam Gürbüz de projenin kesinlikle hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek destek sözü verdi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ