Mandalı, fen işlerinin eylül ayı faaliyetlerini açıkladı

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Fen İşleri Müdürlüğü'nün eylül ayı çalışmalarını açıkladığı konuşmasında, yeni mahalle olan köylerde başlattıkları

GÜNDEM 21.10.2014 12:03:00 0
Mandalı, fen işlerinin eylül ayı faaliyetlerini açıkladı

Fen İşleri Müdürlüğü’nün eylül ayında yaptığı çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, ilçeye sonradan bağlanan 6 mahallede yol yapım ve onarım çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

 

GAZİLER PARKI’NIN TUVALETİ ONARILDI

Yanıkağıl Mahallesi Sağlık Ocağının bahçe duvarlarının beton ve panel çitinin Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yapıldığını hatırlatan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Bu bir aylık süre içinde İsmetpaşa Mahallesi 32. Sokak’ta bulunan Belediye Hizmet Binasının da tadilatı tamamlandı. Ayrıca Pınarça Mahallesi Gaziler Parkı’nın tuvalet onarımı da devam ediyor” dedi. Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu’nun çatısının da eylül ayında onarıldığını belirten Mandalı, Uzunhacı Mahallesi’nde de bordür taşlarının boyama çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

 

ASFALT YAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Pınarça Mahallesi’nde su kuyusu tamiri yapan Fen İşleri ekiplerinin Karlı Mahallesi’nde de kurban satış yeri düzenleme çalışmalarını gerçekleştirdiğini sözlerine ekleyen Başkan Mandalı, “Eylül ayı içinde Yanıkağıl ve Bahçeağıl Mahallesi’ndeki bozuk olan yollarda stabilize yol çalışması yapıldı. Ayrıca Cumhuriyet Mahallesi Dilsiz Sokak’ta bozuk olan yola beton atılarak onarıldı. Volkan Caddesi ve İsmetpaşa Mahallesi’nde asfalt yama çalışmalarını sürdüren ekiplerimiz, Pınarça Mahallesi ve Kapaklı arası yollarda da asfaltlama çalışmalarına devam ediyor” diye konuştu.

 

 

200 MT 600’LÜK KANALİZASYON GİDERİ YAPILDI

Pınarça Mahallesi yolu üzerine yağmur ızgaralarının yapıldığını belirterek açıklamalarına devam eden Başkan İrfan Mandalı, “Karaağaç Mahallesinde 104. Cadde’de 300 ton asfalt yama yapıldı. İlçe içindeki mevcut bacaların yükseltilmesi işi ise devam ediyor. Atatürk Mahallesi Kalender Sokak’ta bulunan dereye 200 mt 600’lük kanalizasyon gideri yapıldı. Bahçelievler Mahallesi Alaaddin Caddesi Necip Fazıl Sokak ve Erdinç Sokak’a da 100 metre yağmursuyu gideri döşendi. Bununla birlikte Atatürk Mahallesi Aynur Caddesi yol genişletme işi de devam ediyor” ifadelerini kullandı.

 

100 TON SOĞUK ASFALT YAMA MALZEMESİ ALINDI

Eylül ayında toplam 7 bin 499 ton mekanik, 2 bin 857 ton balast yol malzemesi alımı gerçekleştirildiğini söyleyen Mandalı, çalışmaları şöyle anlattı: “Atatürk Mahallesi muhtelif cadde ve sokaklarında 300’lük boru ile toplam 834 metre kanalizasyon şebeke hattı inşaatı yapıldı. İstikbal Caddesi Karaağaç Dersi üzerine ilave betonarme kutu menfez işi yapıldı. Atatürk Mahallesi muhtelif cadde ve sokaklarında 500’lük boru ile toplam 727 metre kanalizasyon şebeke hattı inşaatı yapıldı. Kıbrıs Caddesi’ndeki kaldırımlar sökülüp yenilendi. Atatürk Mahallesi ve Bahçelievler Mahallesi’nde 200’lük boru ile toplam bin 32 metre kanalizasyon şebeke hattı yapıldı. 100 ton soğuk asfalt yama malzemesi alındı. Kömürcü Sokak dere başından itibaren şevli beton dere ıslah yapım işi tamamlandı. İlçemiz muhtelif cadde ve sokaklara bin 330 metre 110’luk pvc temiz su borusu döşendi. Atatürk Mahallesi Erbay Caddesi’nde de bin 494 metrekare parke taş döşeme işi bin 600 metre de belediye tipi bordür döşeme işi yapıldı.”

 

Marmara Haber / Ahmet KARDEŞ