Çocuk evlerinden üç şerefeliye ziyaret

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Edirne İl Müdürlüğüne bağlı çocuk evlerinde kalan çocuklar, 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' etkinlikleri kapsamında Edirne Müftülüğü'nün mis

GÜNDEM 20.10.2014 17:12:00 0
Çocuk evlerinden üç şerefeliye ziyaret

ÇOCUK EVLERİ ZİYARET ETTİ

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, Müftü Yardımcısı Mehmet Karahan ve cami görevlilerinin ziyaretçilerini kapıda karşıladığı ziyarette Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, İl Müdür yardımcısı Sebahattin Bilgiç, çocuk evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Sabri Bodur ile çocuk evi çalışanları hazır bulundu. 

 

CAMİ HAKKINDA BİLGİ VERDİLER

Ziyaret sırasında camide bulunan din görevlileri, caminin tarihini ve din görevlileri haftası ile ilgili açıklamada bulunurken, "İl Müdürü Bilgin Özbaş, "İnsanları bırakın, kuşlara bile iyilik yapmayı sadaka kabul eden bir kültürden geliyoruz. Çocuklarımıza milli, manevi ve kültürel değerlerimizi öğretmek zorundayız. Büyük yaratıcımız kendisine kulluktan sonra anne babaya iyilik yapmayı emretmiştir. Peygamberimiz hadisi şerifinde: 'Bir öksüzün, bir yetimin başını okşayanla ahirette bir elin parmakları gibi yan yanayız' demiştir. Cennet anaların ayakları altındadır demiştir. Bu inanç ve kültürle yetişen gençlerimiz kendilerine, çevrelerine ve toplumsal barışın sağlanmasına katkı sağlayacaktır. 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' münasebetiyle bizim burada toplanmamıza vesile olan başta Edirne Müftülüğüne ve değerli personeline teşekkür ediyorum" dedi.

 

İLK MESCİD EĞİTİM VE ÖĞRETİME TAHSİS EDİLDİ

İl Müftüsü Emrullah Üzüm ise dinin çocuklara ve eğitime verdiği önemi anlatarak "Efendimiz (s.a.s), hicretle Medine’yi yurt edinince ilk iş olarak inşa ettiği mescidin bir bölümünü eğitim ve öğretim için tahsis etmiştir. Sizlerin eğitimi bizler için çok önemlidir. Sizler düşmanlıkları dostluk ve kardeşliğe, kin ve nefretleri merhamet ve muhabbete, ayrılık ve tefrikaları birlik ve beraberliğe dönüştüren olacaksınız. Sizler dünya hayatının süsü, cennet çiçeği, gönül meyvesi, bereket ve cennet kokusu, en kıymetli varlığımızsınız, kanımızdan, canımızdan yaratılan, ümidimiz ve istikbalimiz sizlersiniz, sizleri en güzel şekilde eğitmek hem dini hem de milli bir görevimizdir" ifadelerini kaydetti.Ziyaret sonrası müftülük tarafından hazırlanan yiyecekler çocuklara ikram edildi.

 

 

Haber Merkezi