Çerkezköylüler Resul Dindar konseri ile coştu

Karadeniz müziğinin sevilen isimlerinden Resul Dindar, önceki akşam Çerkezköy'de hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Amfi Tiyatro'da Ulusal Gençlik Derneği'nin organize ettiği konserde sahne a

GÜNDEM 20.10.2014 14:43:00 0
Çerkezköylüler Resul Dindar konseri ile coştu

Çerkezköy Ulusal Gençlik Derneği’nin organize ettiği konserde Karadeniz yöresinin güçlü seslerinden Resul Dindar sahne aldı. Amfi Tiyatro’daki konserde, Çerkezköylüler birbirinden güzel parçalar eşliğinde adeta coştu.

 

ULUSAL GENÇLİK DERNEĞİ ORGANİZE ETTİ

Önceki akşam saat 20.00’daki konser programında ilk olarak sahneye Emrah Meloğlu çıktı. Emrah Meloğlu’nün seslendirdiği şarkılarla hareketlenen Çerkezköylüler’e daha sonra programı organize eden Çerkezköy Ulusal Gençlik Derneği Başkanı Erdal Darçın, seslendi. Erdal Darçın, “Ülke olarak gerçekten kritik bir süreçten geçiyoruz. Emperyalist güçlerin Ortadoğu da ki oyunları alabildiğince sürüyor. Bir yandan mezhepsel diğer yandan etnik ayrımcılık almış başını gidiyor. Görüyoruz ki Irak ve Suriye de insanlar tek bir getirerek yine bir başka Müslüman’ın başını gövdesinden ayırıyor ve bunu Allah adına yaptığına inanıyor. Bizim İslam inancımızda böyle bir şey yoktur.” açıklamalarında bulundu.

 

ULUSAL BİRLİĞİMİZE SAHİP ÇIKMA GÜNÜDÜR

Konuşmasında terör olaylarına değinen Darçın, “Araplarda Allah inancı Allah korkusuna dayalıyken, bizde ki Allah inancı ise Allah sevgisine dayalıdır. Bu yüzden IŞİD ve PKK’yı lanetliyoruz. Yaşasın kardeşliğimiz. Laz’ı kürdü Türküyle hepimizin ulusal birliğimize sahip çıkma günüdür. Eğer bu oyunlara gelip ulusal birliğimizden ödün verirsek, Irak ve Suriye’den farklı olmayacağız. Hiçbirimizde huzur kalmayacak, sokağa çıkmayacağız. Ne ölen olsun ne de öldüren, dünyada barış içinde özgürce yaşasın insanlar. Ulusal gençlik derneği olarak ilk konserimizi Cumhuriyet konseri adı altında geçen yıl yapmıştık. Cumhuriyet konserlerini geleneksel hale getirmek istedik ve bundan sonra inşallah devam edeceğiz” diye konuştu.

 

DİNDAR COŞTURDU  

Konuşmaların ardından sahneye müzikseverlerin Karmate Grubu’ndan beğeniyle takip ettiği ünlü sanatçı Resul Dindar alkışlar eşliğinde sahneye çıktı. Sanatçı Resul Dindar’ın renkli kişiliği ile ortam bir anda hareketlendi. ‘Gelin Havası’, ‘Kara Duman’ ‘Yağarsa Yağmur Yağar’,  ‘Nayino’ ve daha birçok şarkısını sevenleriyle beraber seslendiren Resul Dindar, konser sırasında sahneye gelen küçük hayranları ile de fotoğraf çektirdi. Hopaspor’un atkısı ile konserine devam eden Dindar renkli görüntüler verdi.Sahne performansıyla, bir kez daha hayranlarının gönlüne taht kuran Resul Dindar, muhteşem bir konser verdi.

 

 

BARIŞ İÇİN GÜVERCİN UÇURDULAR

Konserin sonlarına doğru, Ulusal Gençlik Derneği Başkanı Erdal Darçın sahneye davet ettiği Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile sanatçı Resul Dindar’a barışın simgesi olan beyaz güvercin verdi. Başkan Akay ve Dindar kalıcı barış için alkışlar eşliğinde beyaz güvercin uçurdu.Konsere  Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir, Belediye Meclis üyeleri Ayfer Dönmez, Rağbet Erol, Ali Dede,Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Selda Karacalar, Ulus Der Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda Çerkezköylü katıldı.

 

Haber / Gökhan TEKER