CHP'YE DEMİR BAŞKAN!

CHP Çerkezköy İlçe Kongresi'nden bir süreden beri Kayyum Heyeti Başkanlığı'nı da yapan Hasan Demir çıktı. Demir, oy kullanan 192 delegenin 118'inin oyunu alarak CHP Çerkezköy İlçe B

SİYASET 19.10.2014 18:49:00 0
CHP

Cumhuriyet Halk partisi Çerkezköy İlçe Kongresi dün 12.00-17.00 saatleri arası Güneşler Otel Toplantı Salonu’nda yapıldı. Bir süreden beri İlçe Kayyum Heyeti Başkanı olarak görev yapan Hasan Demir ve eski ilçe başkanlarından Fedahi Güven’in aday olduğu olağanüstü kongreye partililer büyük bir ilgi gösterdi. Kayıtlı 207 üyeden 192 üye oy kullanırken, oyların 118’ini alan Hasan Demir alarak CHP Çerkezköy İlçe Başkanı oldu. Rakibi olan Fedahi Güven ise 70 oy aldı. Kongre sonrası Güven ve Demir birlik mesajı verdi.

 

KONGREMİZİN ÖRNEK OLMASINI İSİTYORUM

Kongre Hasan Demir’in açış konuşmasıyla başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra bir süreden beri CHP Çerkezköy İlçe Yönetimi Kayyum Heyet Başkanlığı görevini yürüten İlçe Başkan Adayı Hasan Demir, delegelere hitap etti. CHP Çerkezköy İlçe Kongresinin bölgeye örnek teşkil edeceğini belirten Demir, “Bu gün bizlerlele birlikte yanımızda yer alan Genel Başkan yardımcımız Faik Öztrak, Milletvekilimiz Emre Köprülü, Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak, İl Başkanımız Recep Palabıyık olmak üzere İlçe belediye başkanlarımıza, il yönetimimize, ilçe başkanlarımıza ve tüm partililerimize, delegelerimize ve misafirlerimize hoş geldiniz diyorum ve saygılarımı sunuyorum. CHP’ye yakışan bir kongre olmasını diliyorum.Yerelde, Tekirdağ iktidarında, sosyal demokrat yöneticilerin neler yapabileceğine örnek teşkil etmesini istiyorum.”diye konuştu.

 

DİVAN BAŞKANLIĞINA ULAŞ YURDAKUL GETİRİLDİ

Demir’in konuşmasının ardında kongre Divan oluşturulması ile devam etti. Partililerin verdiği  önerge oylandı ve oy çokluğuyla kongre Divan Başkanlığı’na Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul getirildi. Divan katipliklerine de Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Uğur Erem ile Kadın Kolları Üyesi Ebru Alaca getirildi.

 

 

ÇERKEZKÖYLÜLERİ KUTLUYORUM

Divan Başkanı Ulaş Yurdakul divan heyeti oluşumunun ardından kongre delegelerine seslendi. Ulaş Yurdakul, “2014 yılında Çerkezköy’de yerel seçim zaferi nedeniyle tüm Cumhuriyet Halk Partilileri kutluyorum. Çerkezköy’de yükselen bu CHP bayrağını olduğu yerde tutmak ve daha yukarılara çıkarmak için çalışacağınıza inanıyorum. Hepimizin bildiği gibi 12 yıldır ülke yönetiminde olan İltidar, memur, işçi ve öğrencilerin hak aramalarına dayatmalar yapması su kaldırır düzeyde değildir. Ve Bu hak arayışlarına karşı her defasında saldırıların olması insanlarımızı tedirgin etmiştir. Cumhuriyetimizin Kurucusu Atatürk’e bile ayyaş diyen zihniyet Cumhuriyet’in tüm faktörlerini yok etmek için çalışmaktadır. Bu nedenle birlik olacağız Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyeti ve ilkelerinden taviz vermeyerek onu koruyup kollamak bizlerin görevidir. Bu vesileyle kongrenin CHP’ye ve tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”dedi. Divan Başkanı Yurdakul’un konuşmasının ardından yapılan oylama ile kongredeki seçime blok liste ile gidilmesi ‘Oy birliği’yle kabul edildi.

 

İKİ ADAY YARIŞTI

CHP Çerkezköy İlçe Olağanüstü Kongresi’nde İlçe Başkanlığı’na Hasan Demir ve Fedahi Güven aday oldu. Fedahi Güven’i ilçe başkanlığına 34 delege, Hasan Demir’i ise 132 delege başkan adayı olarak gösterdi. Divan Heyeti divana sunulan iki aday listesinden başka liste olmaması nedeniyle seçimlere geçti.

 

OY KULANIMI ÖNCESİ GERGİNLİK YAŞANDI

CHP ilçe olağan kongresinde tam seçimlere geçileceği sırada delegelerden Dr. Nurettin Erol, başkan adaylarının neden konuşturulmadığını ve konuşma yapmaları gerektiğini aksi halde seçimin demokratik değil anti demokratik olacağını söylemesi ile ortam birden gerildi. Bazı partililerinde tepki göstermesi üzerine Divan Başkanı Ulaş Yurdakul, müdahale ederek, seçim gündeminde böyle bir maddenin bulunmadığını ve bunun olması içinde hiç kimsenin seçim başlamadan önce bir önerge vermediğini söyleyerek, seçime geçileceğini belirtti. Kısa süreli gerginlik sonunda ortam yumuşarken, seçimlere geçildi.

 

DEMİR 118 OY ALARAK İLÇE BAŞKANI OLDU

Yapılan seçimde CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatının 207 delegesinden 192 delege oy kullandı. 4 oyun geçersiz sayıldığı seçimde 118 oy alan Hasan Demir ilçe Başkanı seçildi. Adaylardan Fedahi Güven ise 70 oy aldı. Seçim sonuçları açıklandıktan sonra Hasan Demir’i ilk tebrik eden de Fedahi Güven oldu. Güven, Demir’in elini havaya kaldırarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

 

HASAN DEMİR’İ KUTLUYORUM

Seçim sonunda kısa bir konuşma yapan Fedahi Güven, “Hasan Demir’i ve yönetimini kutluyorum. Kazanan CHP oldu. Bundan böylede birlik ve beraberlik içinde partimiz için çalışacağız. Partimizi daha da yükselmesi için el birliğiyle tüm partililerimizle birlikte çalışarak CHP’yi iktidara taşıyacağız.”dedi.

Güven’in konuşmasının ardından kısa bir teşekkür konuşması yapan başkan Hasan Demir’de, “CHP’nin birlik ve beraberliği için gelecekteki CHP için Fedahi Güven arkadaşımızın engin fikirlerinden yararlanacağız ve onun fikirlerini yönetim olarak paylaşacağız. Parti hepimizin partisi.Tüm üyelerimize kapımız açık.Tüm partililerimizi her zaman parti teşkilatına bekliyoruz. Geleceğin iktidarında CHP’de herkesi görmek istiyoruz. Kongremize katılan tüm partililerimize, delegelerimize ve konuklarımıza da çok teşekkür ediyorum.”dedi.

 

KONGREYE KATILIM YOĞUN OLDU

Kongreye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak,CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü,CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık ve il yönetimi, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 11 ilçe belediye başkanı, CHP Tekirdağ eski Milletvekillerinden Mehmet Nuri Saygun, Milletvekili aday adaylarından ve Büyükşehir Belediye Başkanı aday adaylarından Şerafettin Terzi, Şerafettin Kurt,CHP Çerkezköy ilçe eski Başkanları,Tahsin Çipli,Hilmi İpek,Ertan Aşut,Saim Özkan,ilçe yeni ve eski yönetimleri.Kadın ve gençlik kolları başkanları ve üyeleri, yeni ve eski Belediye Meclisi üyeleri, delegeler, CHP Çorlu İlçe Başkanı Adnan Kum, CHP kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, CHP Muratlı, Şarköy, Malkara, Marmaraereğlisi, Hayrabolu,Süleymanpaşa ve Ergene İlçe başkanları,Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Tükkan, S.S. Çerkezköy Motorlu Taşıyıçılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Arat ve çok sayıda davetli katıldı.

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığına seçilen Hasan Demir başkanlığındaki ilçe yönetimi şu isimlerden oluştu: Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine Metin Akyıldız, Gülten Altay, Cevdet Aykaç, Engin Camcı, Nursu Çakır, Tahsin Çipli,Yaşar Gül, Gürkan Kartal, Mehmet Emin Kurutaş, Birol Öztürk, Naime Pehlivan, Türkan Şans, Ruhi Taşdelen, Alişan Tekin, Hilmiye Terzi ve Hüseyin Ülger seçildi.

 

Haber / Seyit SÜREN