Ak Parti ilçe delegeleri belirlendi

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı, 16 Kasım'da yapılacak olan İlçe Kongresi öncesi, delege seçimi yaptı.

SİYASET 19.10.2014 17:04:00 0
Ak Parti ilçe delegeleri belirlendi

İLÇE DELEGELERİ BELİRLENDİ

Dün 10.00-17.00 saatleri arasında parti binasında kurulan sandıklarda Ak Parti ilçe delegelerinin seçimi yapıldı. 10 mahallenin delegelerinin belirlendiği seçimde 5 sandık kurulurken, oy verme işlemi saat 10.00’da başladı 17.00’da sona erdi. AK Parti’de ilk defa kongrede oy kullanarak ilçe yönetimini belirleyecek olan delegeler üyelerin oyları ile belirlendi.

 

HER İLÇEDE SANDIK KURULACAK

Yapılan seçimle ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Başkanı Reşat Bahar, 10 mahallede delegelerin belirlenmesi için 5 sandık kurduklarını kaydetti. Delege seçiminin AK Parti Teşkilat Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun isteği doğrultusunda tüm Tekirdağ genelinde gerçekleştirileceğini de belirten Bahar, “Bazı ilçeler bu hafta delegelerini belirlerken, bazı ilçeler de önümüzdeki haftalarda delege seçimlerini yapacak” açıklamasını yaptı.

 

400 DELEGE BELİRLENDİ

Bu seçimde, 16 Kasım’da yapılacak olan AK Parti Çerkezköy İlçe Kongresi’nde oy kullanacak olan 400 delegenin belirlendiğini belirten Bahar, “11 bin 474 aktif üyenin bulunduğu Çerkezköy’de üyelerimiz ilk kez delegeleri belirlemek için sandığa gitti” dedi.

İlçe yönetiminin asil ve yedek üyeleri, kadın kollarının asil ve yedek yönetim kurulu üyeleri, gençlik kollarının asil ve yedek yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, bugüne kadar belediye başkanlığı ve ilçe başkanlığı yapmış olanlar, ilçe eski yönetimleri, belediye eski meclis üyeleri, il genel meclisi eski üyeleri ve mahalle başkanları ile yönetimleri tabi delege olarak kabul edilen Ak Parti’de, bunların dışında kalan delegeler, parti üyelerinin oylarıyla belirlendi.

 

KIZILPINAR İLK SIRADA YER ALDI

Dün saat 17.00’da sona eren seçimlerde, üyeler Fatih Mahallesi’nden 30, Cumhuriyet Mahallesi’nden 9, Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nden 49, Kızılpınar Mahallesi’nden 62, Veliköy Mahallesi’nden 28, İstasyon Mahallesi’nden 40, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nden 52, Gazi Osman Paşa Mahallesi’nden 45, Fevzipaşa Mahallesi’nden 46 ve Bağlık Mahallesi’nden 39 olmak üzere 400 delege belirlendi.

 

Marmara Haber / Seyit SÜREN