Şehit aileleri gıyabi cenaze namazı kıldı

Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, geçtiğimiz haftalarda Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun da katılımıyla temeli atılan Edirne Asker Hastanesi Şehitliği'nde

GÜNDEM 19.10.2014 11:26:00 0
Şehit aileleri gıyabi cenaze namazı kıldı

Edirne Hoca Ahmet Yesevi Camii İmamı Ruşen Obuz tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazına, Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Nermin Vardar, başkan yardımcısı Faruk Çiftçi ve dernek üyeleri katıldı.

Edirne’de Balkan Savaşı ve Birinci Dünya Savaşı sırasında Makedonya, Romanya, Galiçya ve Çanakkale cephelerinde savaşan askerlerin tedavileri için getirildikleri askeri hastanede şehit olan askerlerin gömüldüğü alana yapılacak olan şehitliğin temel atma töreni geçtiğimiz haftalarda Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun da katılımıyla yapılmıştı. Kazı çalışmalarının devam edildiği alanda çıkartılan şehit kemikleri başka bir bölüme aktarılmaya devam ederken şehit aileleri, şehitlerin ruhlarını yad etmek için şehitlik alanında gıyabi cenaze namazı kıldı.

 

"ŞEHİTLERİMİZİN HATIRASINA, ANISINA GIYABİ CENAZE NAMAZI KILDIK"

Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Faruk Çiftçi, Edirne Asker Hastanesi Şehitliği abidesinin dikileceği alanda çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Geçtiğimiz hafta Cumartesi günü burada hafriyat çalışmasına başladık. Abidenin dikileceği alanın düzenlemesi başladı. Bu alanda düzenleme yaparken çıkan toprak hafriyatında şehit kemikleri bulundu. Onları şehitlik alanında dışarıya taşırmadan başka bir yere toplu olarak nakil ettik. Toplu olarak nakil ederken de şehitlerimize saygısızlık olmasın, onların yattığı alanda düzenleme yaptığımız için onların hatırasına saygısızlık olmasın diye, nakil ettiğimiz alanda onların adına onların gıyabında dernek mensupları olarak bir cenaze namazı organize ettik. Şehit ailelerimiz bir araya geldik toplandık. Sivil toplum örgütlerinden kıymetli arkadaşlarımızda bizleri yalnız bırakmadılar. Şehitlerimizin hatırasına, anısına biz bugün burada hafriyat esnasında çıkan toprağın boşaltıldığı alanda gıyabi cenaze namazı kıldık. Dini vecibelerimizi yerine getirmek istedik" şeklinde konuştu.