Muratlılılar'ın Atatürk Evi endişesi

Muratlı'da Atatürk büstü ve Türk bayrağına yapılan çirkin saldırıdan ötürü tedirgin olan vatandaşlar, ilçede bulunan Atatürk Evi'ne sahip çıkılmasını istedi

GÜNDEM 17.10.2014 14:09:00 0
Muratlılılar

Atatürk büstü ve Türk Bayrağı’na yapılan çirkin saldırının ardından Muratlıları Atatürk Evi’ne de bir saldırı yapılır endişesi sardı.

 

ATATÜRK EVİ’NDE ÖNLEM ALINSIN

Mustafa Kemal Atatürk’ün 1936 yılında Muratlı’ya yaptığı ziyaret esnasında misafir olduğu tarihi evde geceleri aydınlatmanın kısıtlı olduğu ve kameranın mevcut olmadığını belirten Muratlılılar, olası bir saldırıdan korktuklarını ifade ederek önlem alınmasını istedi. Talatpaşa Ortaokulu bahçesindeki Atatürk büstünün kırılması ve Türk bayrağının indirilmesi olayının faillerinin okulda kamera ve aydınlatma olmaması sebebiyle bulunamadığını öne süren Muratlılılar, yetkililerden duyarlılık beklediklerini ifade etti.

 

AYDINLATMA VE GÜVENLİK KAMERASI İSTEDİLER

Atatürk Evi'ne bakan kısımda lamba bulunmadığını anlatan duyarlı vatandaş Tayfun Arda ise, "Devlet demir yolları tarafından tren yoluna döşenmiş aydınlatma sisteminde Atatürk Evi’nin önündeki direğe evin aydınlatılması için özellikle bırakılmış dördüncü aydınlatma lambası mevcut. Muratlı sakinleri olarak bu lambanın yanmasını ilgili makamlardan istiyoruz. Halk olarak Atatürk Evi’ne kamera takılmasını da bekliyoruz. Her konuda duyarlı olan sayın kaymakamımızın bu konuya da çözüm getireceğinden eminiz" yorumunda bulundu.

 

Haber Merkezi