İkinci aday çıkarsa kongre iptal olur!

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı Ekim Ayı Danışma Toplantısı'nda İlçe Başkanı Reşat Bahar böyle dedi gazeteciler bunun nedenini sordu. Soruya Bahar değil yönetim kurulu üyesi Tahi

GÜNDEM 17.10.2014 13:57:00 0
İkinci aday çıkarsa kongre iptal olur!

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı, Ekim Ayı İlçe Danışma Toplantısı yapıldı. Önceki akşam ilçe binasında gerçekleştirilen toplantıya gazetecilerin “Ak Parti’nin kongreye tek adayla gitmesinin nedeni”ni sorması damga vurdu. Soruya Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar cevap vermedi.

 

DİVAN SEÇİLDİ

Ak Parti Ekim Ayı İlçe Danışma Toplantısı Divan’ın oluşturulması ile başladı. Divan Başkanlığı’na İl Başkan Yardımcısı Şükrü Akçaoğlu getirildi. Divan üyeliklerine ise İlçe Yönetim Kurulu üyesi Kamil Çetintaş, Kızılpınar Mahalle Başkanı Dursun Karakaya, Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyesi Filiz Gören ve Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Seda Akman oy birliği ile seçildi. Divanın oluşturulmasının ardından saygı duruşuna bulunarak İstiklal Marşı’nın okundu. Daha sonra toplantının ilk konuşmasını yapmak üzere kürsüye İlçe Başkanı Reşat Bahar geldi.

 

KARDEŞİ KARDEŞE KIRDIRMAZ

Ak Parti İlçe Başkanı Reşat Bahar, konuşmasını son günlerdeki sokak eylemlerine değinerek başladı. IŞID’ın bahane edilerek çeşitli oyunlar oynandığını vurgulayan Bahar, “Bin yıldan beri süre gelen kardeşliğimizi ayrıştırmak için ülkemiz üzerinden ortaya koyulan oyunu sabırla ve kardeşlikle bozacağız. Son günlerde IŞİD bahanesiyle düzenlenen eylemleri şiddetle kınıyoruz. Yeni Türkiye’nin 2023 hedeflerine yönelik adımlarını sağlamlaştırdığından, bu tür oyunlar ülkemiz üzerinde oynanmaya çalışılıyor. Bir taraftan milletimizi tehdit edecek, okul binalarını, kamu kurumlarını ateşe vereceksiniz, diğer taraftan demokrasi diyecek, hak ve hukuktan bahsedeceksiniz. Bu riyakarlıkdır, iki yüzlülüktür, vicdansızlıktır. Türkiye Cumhuriyeti birleştiricidir. Şefkatlidir ve hukuk devletidir. Kamu düzenimizi hiçbir sebeple bozdurtmaz. Bunları yapmaya kalkanlara müsaade göstermez, kardeşi kardeşe kırdırmaz.”dedi.

 

2023 ve 2071 HEDEFİNE ULAŞACAĞIZ

Çözüm sürecinin ne pahasına olursa olsun tamamlanacağını ve 77 milyonla büyük, Türkiye’nin kurulacağını vurgulayan Bahar şöyle devam etti: “2023 ve 2071 hedeflerine milletimizle hep birlikte ulaşacağız. Hiç kimsenin bundan şüphesi olmasın. Allah bu yolda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakanımızın ve devletimizin yanında olsun”

 

 

İKİNCİ ADAY ÇIKARSA SEÇİM İPTAL

Konuşmasında 16 Kasım’da yapılacak İlçe Kongresi’ne de değinen Başkan Bahar, “AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu kongreye tek liste ile gidileceğini ve başka listeye izin verilmeyeceğini kaydetti. İkinci liste çıkarsa seçimi iptal edeceğiz. 3 yıl mevcut ilçe başkanı ile devam edeceğiz” diye konuştu. Seçim öncesi adaylar arasında mülakatlar yapılacağını hatırlatan Bahar, “İl Başkanı ve Yönetim Kurulu’nun görüşleri alındıktan sonra Genel Merkez seçim öncesi bir isme bu görevi tebliğ edilecek” dedi.

 

GAZETECİLERİN SORUSU SOĞUK DUŞ ETKİSİ YAPTI

Ak Parti İlçe Başkanı Bahar’ın, “Kongrede iki aday çıkması halinde iptal edeceğiz.” sözlerinin ardından  programı takip eden gazeteciler “Kongreye tek liste ile gidilmesinin gerekçesi var mı” şeklinde bir soru  yöneltti. Bu sırada Divan Kurulu Başkanı Şükrü Akçaoğlu, toplantının kuralları gereği basının soru sormak için Divan’dan izin alması gerektiğini söyledi. Akçaoğlu’nun bu tavrı salonda buz gibi bir hava estirdi. Reşat Bahar’ın ardından AK Parti İlçe Koordinatörü Şirzat Filiz konuştu. Filiz, “30 Mart Yerel seçimlerinde istediğimiz sonuçları alamazken, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise oylarımızı fazlasıyla artırdık. Önümüzdeki süreçte de bu oylarımızı daha da yukarıya çekmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

 

BAHAR MİKRAFONU YAZI' YA VERDİ

Filiz’in konuşmasının ardından divan Başkanı Şükrü Akçaoğlu, basın mensuplarının sorularını aldı. Aynı soruyu İlçe Başkanı Reşat Bahar’a yönelten gazetecilere İlçe Başkanı Reşat Bahar cevap vermedi. Bahar mikrofonu Ak Parti Çerkezköy eski ilçe başkanlarından Sait Yazı’ya uzattı. Sait Yazı’da uzun zamandır ilçe teşkilat içinde olmadığını belirterek, gazetecilerin soruyu İlçe Başkanı’na yönelttiğini hatırlatarak kendisinin cevaplamayacağını söyledi.  

 

TAHİR EKE CEVAP VERDİ

Kim cevaplayacak seslerinin yükseldiği salonda mikrofonu eline alan İl Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Eke gazetecilere yanıt verdi. Ak Parti Genel Merkezi’nin kararı doğrultusunda kongreye tek liste ile gidileceğini hatırlatan Eke “Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu toplantıda kendisinin bu tarz kongrelere tek adayla gitmek istiyoruz demiştir. İkinci bir adayın çıkmamasının gönlünden geçtiğini kaydetmiştir. Bu şekilde olmasını arzu ediyoruz. Gerçekleştirilecek istişare sonucunda aday belirlenecek. Başka bir aday çıkarsa ve bu adayda kongreye gelirse bu kişiye de gelme de diyemeyiz. Bu durum genel merkezin hassasiyetidir. Zaten Ak Parti geleneğinde böyle bir arzu geçmiş dönemlerden de vardır. Bu bir kanun veya tüzük değil, aday olmak isteyen kongreye gelebilir.” diye konuştu. Toplantının kalan kısmı basına kapalı bir şekilde devam etti.Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı Ekim Ayı Danışma Toplantısı’na İlçe Başkanı Reşat Bahar, Belediye Meclis üyeleri, İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Ali Ertem, İl Yönetim Kurulu üyeleri ile partililer katıldı.

 

Haber/Seyit SÜREN