KAPAKLI METROPOL BİR İLÇE

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Marmara Haber'i kabulünde önemli mesajlar verdi. Gürbüz, Kapaklı'ya dair ilk tespitlerini Marmara Haber'e anlattı:

GÜNDEM 16.10.2014 14:43:00 0
KAPAKLI METROPOL BİR İLÇE

Valiler ve Kaymakamlar Kararnamesiyle İpsala Kaymakamlığından geçtiğimiz günlerde Kapaklı Kaymakamlığ’na atanan Mehmet Ali Gürbüz’e Marmara Haber, Çerkezköy Haber, Radyo Haber ve T Haber TV çalışanları hoş geldin ziyaretinde bulundu.

 

MARMARA HABER’DEN HOŞGELDİN ZİYARETİ

Marmara Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Kardeş ile birlikte eşi Sevay Kardeş, Marmara Haber Genel Yayın Yönetmeni Abdulhamit Albez, Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kardeş ile birlite gerçekleştirilen ziyarette Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, yeni göreve başladığı Kapaklı ile ilgili önemli mesajlar verdi. Marmara Haber Gazetesi olarak ‘Hoş geldin’ ziyaretimizde İmtiyaz Sahibi Şaban Kardeş, Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz’e yeni görevinde başarılar diledi. Kardeş, Kapaklı’nın hızla gelişerek, büyüyen bir ilçe olduğunu belirtirken, “Kapaklı Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte ilçe statüsüne kavuştuktan sonra mevcut gelişimini daha da geliştirmesi açısından önemli bir fırsat yakaladı. Kapaklı artık bir ilçe olduğuna göre her alanda da vizyon sahibi olması gerektiğine inanıyoruz. Bu da sizlerin yapacağı çalışmalar neticesinde olacaktır. Kapaklı Kaymakamı olarak sizin Kapaklı’ya modern bir vizyon kazandıracağınıza inanıyoruz.”dedi.

 

 

ŞEFFAF  BİR YÖNETİM ANLAYIŞIM VAR

Marmara Haber’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, “Öncelikle şunu vurgulamak istiyorum. Benim yöneticilik anlayışım şeffaf. Burada da şeffaf bir yönetim sergileyeceğim.Toplumun her kesimini kucaklayarak yapacağımız çalışmalarla Kapaklı’nın çok iyi yerlere gelmesini sağlamak istiyoruz.”dedi.

 

METROPOL BİR İLÇE

Kapaklı’da geçirdiği kısa süre içerisinde tüm yönleriyle ilgilenen ve bilgi toplayan Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, ilçeyle ilgili bazı tespitlerini de paylaştı.  Gürbüz, “Kapaklı’da en büyük sorun, eski alışkanlıklar. Bu gün Kapaklı’da geçmişten gelen bazı alışkanlıklar olduğunu gözlemledim. Kapaklı artık köy alışkanlıklarından vazgeçmeli. Kapaklı ilçe olmasına rağmen henüz bu alışkanlıklardan vazgeçilememiş. 20 yıl önce bunlar doğru olabilir ancak bugün Kapaklı her geçen gün büyüyen bir ilçe. Hatta metropol bir ilçe.”diye konuştu.

 

5 YIL SONRA NÜFUS 25 BİN FAZLALAŞACAK

Kaymakam Gürbüz, devamlı göç alan Kapaklı’nın hızla gelişerek büyümesine de dikkat çektiği konuşmasında, “Kapaklı’ya vizyon kazandırmamız lazım. Benim yapacağım en büyük iş vizyon kazandırmak. Bu da imarından başlayacak. Eğer binaları yenilerseniz ve günün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yaparsanız kendiliğinden gelişen bir şehir olacaktır. Kapaklı’da evler yuva değil, otel gibi kullanılmış. İmar buna göre yapılmış. Kapaklı’nın beş yıl sonra nüfusu 20-25 bin artacaktır. Bu nedenle ilçenin gelişiminde artan nüfus yoğunluğuna göre ilerde sıkıntı yaşanmaması için her alanda çalışma yapmamız lazım. Daha önce çalıştığım yerde bunlara öncülük ettim. Belediyelerle birlikte çalıştık. Bizim öncülük ettiğimiz hiçbir işten kimse pişman olmadı.” açıklamalarını yaptı.

 

İKİNCİ BİR BULVAR ŞART

Kaymakam Gürbüz, Kapaklı’ya ikinci bir bulvar açılması gerektiğini de söyledi. Gürbüz, “Kapaklı’nın bulvar ihtiyacı var. Şu an Kapaklı’da tek bir bulvar bulunuyor bu yetersiz. Benim gördüğüm kadarıyla ikinci bulvar olmaya yakın bir tek Erbay Caddesi var.” önerisinde bulundu.

 

Haber/Seyit SÜREN