Tabip Odası'ndan sağduyu çağrısı

Türk Tabipler Birliği Tekirdağ Tabip Odası Başkanlığı, barış ve sağduyu çağrısında bulunarak mültecilere karşı sağduyu ile yaklaşılmasını ve yaşanan eylemlerin son bulması gerekti?

GÜNDEM 16.10.2014 14:40:00 0
Tabip Odası

MÜLTECİLERE SAĞDUYULU YAKLAŞALIM

Tekirdağ Tabip Odası adına yazılı basın açıklamasında bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yücel Ayaz, savaş nedeniyle insanların vatanlarından ayrılmak zorunda kaldıklarını, mültecilere sağduyu ile yaklaşılması gerektiğini söyledi. Dr. Yücel Ayaz, yaşanan olaylardan ülkenin zararlı çıkacağını belirterek, "Güney sınırımıza komşu Irak ve Suriye’deki savaş ve çatışma ortamı nedeniyle insanlar yaşadığı toprakları terk etmek zorunda kalmış ve zorunlu olarak ülkemize sığınmışlardır. Mülteciler açısından bakıldığında; çatışmaların yaşandığı bölgelerde, güvenilerek sığınılacak tek ülke Türkiye’dir ve zulümle karşı karşıya kalmış, yaşamları tehdit altında olan bu masum insanlara kucak açmak bizlerin insani görevidir.”dedi.Son zamanlarda sınırlarımız dışında Suriye topraklarında yaşanılan çatışmalar gerekçe gösterilerek, ülkemizde yaşanan şiddet olaylarında vatandaşlarımız yaşamını yitirdiğini hatırlatan Ayaz, “Güvenlik kuvvetlerimiz şehit olmuş ve yaralanmıştır. Başta okullar, sağlık merkezleri olmak üzere, kamu binaları halk otobüsleri ve halkın vergileriyle alınan kamu mallarına zarar verilmiş, halkımızın sağlık ve eğitim hakkı engellenmiştir. Bunların da ötesinde ülkemizin ortak değeri olan bayrağımıza ve Mustafa Kemal Atatürk’e haince saldırıda bulunulmuştur. Bu saldırıları yapanlar asla unutmasınlar ki; bugüne kadar huzur içinde yaşamalarını bu ülkeyi kuran Mustafa Kemal Atatürk’e borçludurlar. Bunu anlamaları için çok uzağa değil, Irak, Suriye, Libya ve Mısır’a bakmaları yeterli olacaktır" diye konuştu.

 

SAĞDUYU ÇAĞRISINDA BULUNDU

Saldırıları yapanları, IŞİD ve PKK gibi terör örgütlerini şiddet ve nefretle kınadıklarını belirten ve herkesi barış ve huzur ortamını korumaya yönelik sağduyulu davranmaya davet eden Dr. Ayaz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün engin öngörüsü ile ortaya koymuş olduğu 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' ilkesine dönülmesi gerektiği çağrısını ifade ederek dışarıda ve içeride yaşanan olayların durması temennisinde bulundu.