Ambulansa yol verenlere EDS teşekkür ediyor!

Türkiye genelinde birçok önemli yol kavşaklarında Elektronik Denetim Sistemi (EDS) kameraları kullanılmaya devam ederken, ambulanslara yol vermek için kırmızı ışıkta geçen sürücülere ceza mektubu yerin

GÜNDEM 15.10.2014 17:11:00 0
Ambulansa yol verenlere EDS teşekkür ediyor!

KIRMIZI IŞIK İHLALİ 172 TL

Sürücülerin kırmızı ışık ihlali yapmaması için bazı önemli kavşaklara Elektronik Denetim Sistemi (EDS) kameraları yerleştirildi. 172 TL olan kırmızı ışık ihlali cezasını almak istemeyen sürücüler, kurallara azami ölçüde riayet ediyor. Ancak bu durum başta ambulanslar olmak üzere trafikte geçiş üstünlüğü bulunan araçların geçişi sırasında sürücülerde kısa süreli de olsa tereddüde yol açıyor. Sürücülerin trafikteki kararsız hali, özellikle zamana karşı yarış yapan ambulansların olay yerine veya hastanelere zamanında ulaşmasını engelliyor. Trafikte geçiş üstünlüğü bulunan araçlara yol vermek amacıyla kırmızı ışıkta geçen sürücülere ise ceza kesilmiyor.

 

 

SÜRÜCÜLERİN ENDİŞE ETMESİNE GEREK YOK

Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Fahrettin Soydan, kentin önemli kavşaklarında Elektronik Denetim Sistemi’nin kullanıldığını belirterek, kırmızı ışık ihlali yaparak başta ambulans olmak üzere geçiş üstünlüğü olan araçlara yol veren sürücülere herhangi bir cezai işlemin uygulanmayacağını söyledi. Soydan, ambulansa yol verirken kırmızı ışıkta geçen sürücülerin endişe etmemesi gerektiğini dile getirerek, “Görüntülerimiz görevli personelimiz tarafından tek tek incelenerek ambulansa, itfaiye veya polis araçlarına bu şekilde yol veren sürücülere herhangi bir cezai işlem uygulanmamaktadır. Aksine bu sürücülerimize ulaşılarak teşekkür edilmektedir" dedi. 

 

Haber Merkezi