Edirneli müzisyen Romanya'da konser verdi

Edirneli müzisyen Evrim Kaşıkçı, Yunus Emre Enstitüsü Köstence Türk Kültür Merkezi'nin daveti üzerine Romanya'nın Köstence şehrinde yaşayan soydaşlara unutamayacakları bir konser verdi.

GÜNDEM 15.10.2014 14:38:00 0
Edirneli müzisyen Romanya

KAŞIKÇI KÖSTENCE’DE KONSER VERDİ

Balkan, Rumeli coğrafyasına yönelik yaptığı akademik çalışmalarla adından söz ettiren Trakya Üniversitesi’nde Balkan Araştırma Enstitüsü Balkan Müzik Kültürleri Bölümü Öğretim Üyesi Evrim Kaşıkçı, Romanya’nın Köstence şehrinde bir konser verdi. Türk kültürünün, tarihinin, dilinin ve edebiyatının daha iyi tanıtılması ve öğretilmesi amacıyla araştırmalar yapmak amacıyla dünyanın birçok ülkesinde merkezleri bulunan Yunus Emre Enstitüsü’nün Köstence’deki Türk Kültür Merkezi’nin daveti üzerine gerçekleştirilen etkinlikte Kaşıkçı, Balkan türkülerinden oluşan repertuvarıyla Köstence’de yaşayan soydaşlara ve diğer katılımcılara uzun süre unutamayacakları bir gece yaşattı.

 

TATAR TÜRKÜLERİ SESLENDİRDİ

Yunus Emre Enstitüsü Köstence Türk Kültür Merkezi’nin ‘Yeni Dönem Açılış ve 3’üncü Dönem Sertifika Programı’ kapsamında sahne alan Kaşıkçı, sahnede kaldığı süre içerisinde aralarında bu bölgeden derlenmiş Tatar türkülerinin de yer aldığı türküler seslendirdi. Konser öncesinde kısa bir sunumun ardından katılımcılar ile söyleşi de gerçekleştiren Evrim Kaşıkçı, Türkiye’deki milyonlarca insan gibi kendisinin de bir Balkan göçmeni torunu olduğunu ifade etti.

 

BALKANLAR HER ZAMAN BENİ HEYECANLANDIRIYOR

“Türküler tarihi ve sosyolojik belgelerimizdir” diyen Kaşıkçı, dünyanın birçok bölgesine konser vermek için gittiğini fakat Balkan coğrafyasından yapılan davetlerin kendisini her zaman çok daha fazla heyecanlandırdığını ve mutlu ettiğini belirtti. Eski bir Osmanlı şehri olan Köstence’de bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Kaşıkçı, “Bugün dünyanın neresinde çok büyük bir acı yaşanıyorsa bilin ki o daha önce Balkanlarda yaşanmıştır. Sizler, anavatandan uzakta yüzyıllarca burada yaşamış atalarımızın mirasının bekçilerisiniz ve bizleri buralarda en iyi şekilde temsil ediyorsunuz. Bu yüzden biz, sizlerin olduğu her yere gelmekten büyük onur ve mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

 

Haber Merkezi