Sarıoğlu sessizliğini bozdu!

ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, Sanayi ve Bilim Bakanı Fikri Işık'ın ziyaretinin ardından hakkında yapılan eleştirilere karşı ilk kez konuştu. Gazetecilerle bir araya gelen Sarıo

GÜNDEM 14.10.2014 15:40:00 0
Sarıoğlu sessizliğini bozdu!

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Tekirdağ Sanayiciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, dün saat 12.00’da Parıltım Restaurant’ta basın toplantısı düzenledi. Çerkezköy, Kapaklı, Çorlu ve Süleymanpaşa’da görev yapan basın mensupları ile bir araya gelen Sarıoğlu, son günlerde ÇOSB ve şahsına yönelik yapılan eleştirilere de cevap verdi.

 

ÖNÜMÜZÜ KAPATIYORLAR

Sarıoğlu, basın toplantısında ilk olarak kurmak için harekete geçtikleri Sanayi Odası ile ilgili açıklamalar yaptı. Tekirdağ Sanayi Odası’nı kurmak üzere 12 Aralık 2012’de Tekirdağ Sanayi Odası Müteşebbis Heyeti’ni oluşturduklarını hatırlatan Ömer Sarıoğlu, “26 Nisan 2013’te bin 40 sanayicinin imzasıyla Tekirdağ Sanayi Odası Müteşebbis Heyeti olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) başvurduk. TOBB yönetimi başvurumuza yasal süresi içinde cevap vermedi. Keyfi bir tutumla başvurumuz reddedildi. Bunun üzerine yılmadık ve Tekirdağ Sanayiciler Derneği’ni kurduk. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, bir önceki Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve milletvekillerimiz desteklerini her zaman açıkça belirtti. Buna rağmen TOBB yönetimi ‘Tekirdağ Sanayi Odası’nı kurdurtmayız’ diyerek önümüzü kapatmaya, engel olmaya çalıştı” serzenişinde bulundu.

 

HAYATIMDA HİÇ KİMSEYİ HOR GÖRMEDİM

ÇOSB Konferans Salonu açılışında yaptığı konuşmanın yanlış yerlere çekildiğini ifade eden Ömer Sarıoğlu, “İnsanlar alıngan olmuş! Ben bu yaşıma kadar hiç kimseyi hor görmedim. Görmem de. Benim için ayakkabı boyacısının dahi kimsenin tahmin edemeyeceği kadar büyük değeri vardır.”dedi.

 

BİZ ÜRETİRİZ ONLAR TÜKETİCİYE ULAŞTIRIR

“Ticaret erbabı bizim dostumuzdur” vurgusu yapan Ömer Sarıoğlu, şunları kaydetti: “Biz üretiriz onlar malları tüketiciye ulaştırır. Onlarla hiçbir sorunumuz yok. Bazılarının söylediği gibi koltuk merakımız hiç yok! Ticaret Odaları bizim sorun ve taleplerimize cevap veremiyor. Gündemlerimiz çok farklı. Bin 700 civarındaki Tekirdağlı sanayi kuruluşunu Sanayi Odası’ndan mahrum bırakma gücünü TOBB nereden alıyor? TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yönetimi tarafından 2004 yılında hazırlanıp TBMM’den geçirilen kanunda ‘Yeni kurulacak odaların TOBB’un olumlu görüşü, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın kararıyla kurulur’ ifadesi yer alıyor. Bu anti-demokratik düzenlemeyle biz sanayicilerin en doğal hakkı görmezden geliniyor.” Tekirdağ Sanayi Odası’nı kurulması önündeki yasal engellerin kaldırılması doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Sarıoğlu, “TOBB kanununun ilgili maddesinde değişiklik yapılmasını sağlamak üzere harekete geçtik” ifadelerini kullandı.

 

 

MAZICIOĞLU DA DESTEK VERDİ

Çerkezköy OSB’nin çok amaçlı konferans salonu ve modern idari binasının açılış töreninde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’tan TOBB kanununda yeni düzenleme talebinde bulunduğunu hatırlatan Sarıoğlu, şöyle devam etti: “9 Ekim 2014’te TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Gaziantep Milletvekili İbrahim Halil Mazıcıoğlu TEKSANDER’i ziyaret etti. Mazıcıoğlu’na da Sanayi Odası kurma taleplerimizi ilettik ve TOBB kanununda ‘olur verme’ ibaresinin TBMM’de yeni bir düzenlemeyle değiştirilmesini talep ettik. Mazıcıoğlu bize desteğini şu sözlerle ifade etti: Ben şahsım olarak yani Halil Mazıcıoğlu olarak Tekirdağ’da bir Sanayi Odası’nın olmamasını eksiklik olarak görüyorum. Sanayi Odası’nın da sanayici için ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyorum. Kendim de Gaziantepli bir sanayici olarak ilimizde Sanayi Odası’nın kurulmadan önce ve kurulduktan sonraki farkı çok iyi biliyorum. Gaziantepli sanayiciler olarak Sanayi Odası’nın faydasını çok gördük. Sanayi Odası’nın bir ilde olması sanayiciler için büyük bir güzelliktir. Bu güzelliği Tekirdağlı sanayicilerimizin de yaşamasını istiyorum. Nasıl ki esnafın odası var ise sanayicilerinde Sanayi Odası olması gerek. Sanayiciler Ticaret Odalarında yeterince temsil edilmiyorlarsa derdini nasıl anlatacak. Tekirdağ Sanayi Odası’nın kurulması için her türlü çabayı ve çalışmayı sarf edeceğim. Belirtilen kanuni değişikliğin yapılması için TEKSANDER Başkanımızla birlikte bakanımızdan randevu alıp, çalışmalarımıza ivedi bir şekilde başlayacağız. Bunun sözünü burada sizlerin huzurunda Tekirdağlı sanayicilere veriyorum.”

 

25 YILDIR YENİ BİR SANAYİ ODASI KURULMADI

Mazıcıoğlu’nun açık desteğinin ardından Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’la kanun değişikliğiyle ilgili bir görüşme yapacağını söyleyen Sarıoğlu, “TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı İbrahim Halil Mazıcıoğlu’nun açık desteği bizim için çok önemli. Bu desteği TEKSANDER’i ziyaretinde açıklaması ise daha kıymetli bir gelişmedir” dedi. Türkiye’de 25 yıldan bu yana yeni bir Sanayi Odası kurulmadığına dikkat çeken Sarıoğlu, “2007’de Aydın Sanayi Odası kurulmuş. O da mahkeme kararıyla kurulmuş. 25 yıldan bu yana Türkiye’nin nasıl değiştiğini, geliştiğini hepimiz görüyoruz. Bu sürede yeni sanayi kentleri ortaya çıktı. Bu yeni sanayi kentlerinin yeni ihtiyaçları ortaya çıkıyor. Bakanlıklar bile Sanayi Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı olarak ikiye ayrılırken, Ticaret ve Sanayi odaları neden ayrılmasın? Yeni bir Türkiye’den bahsediyoruz. Yeni Türkiye’ye yeni sanayi oadalarının şart olduğunu söylüyoruz” açıklamasında bulundu.

 

YENİ TÜRKİYE ÜRETEREK GÜCÜNÜ ORTAYA KOYACAK

“Tekirdağ Sanayi Odası biz sanayicilerin en temel hakkıdır” diyerek konuşmasını sürdüren Sarıoğlu, şöyle dedi: “TOBB yönetimi görevini aşan bir heves içine giriyor. ‘Kurumsal bencilik’ ve delege hesaplarıyla biz sanayicilerin en tabi hakkı keyfi ve iradi bir müdahaleyle gasp edilemez. 10-12 yıldır ortaya konan ekonomik istikrarın sürmesi en büyük dileğimiz. Biz sanayiciler bu istikrar ortamının sürmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Etrafımız ateş çemberi. Bu ateş çemberinden en az şekilde etkilenerek çıkmalıyız. Toplumun her kesimi sağduyulu davranmalı ve özellikle şiddetten kaçınmalıdır. Şiddet kullananları, yakıp, yıkanları kınıyorum. Bunlar sanayicinin üretim şevkini olumsuz etkiler. Oysa ürettiğin kadar güçlüsün. Bu badireleri de aşacağız ve ‘Yeni Türkiye’ üreterek gücünü ortaya koyacaktır.”

 

YONCALI BARAJININ PROJE ÇALIŞMASI TAMAMLANDI

“Tekirdağ’daki sanayi kuruluşlarının kaçının merkezi il sınırları içinde bulunuyor?” sorusunu  yanıtlayan Ömer Sarıoğlu, “Tam sayısını bilmiyorum. Fakat bundan sonraki süreçte şehrimize yatırım yapmak isteyen firmalar merkezlerini de Tekirdağ’da bulunduracaktır. Trakya’da hiç kimse OSB alanları dışında bir araziye sanayi yatırımı amaçlı tek bir çivi dahi çakamayacak. Böylelikle tarım arazilerimiz de olduğu gibi duracak” dedi. Konuşmasının devamında Yoncalı barajı ile ilgili yürütülen çalışmalara da değinen Sarıoğlu, “Yaklaşık 1,5 senedir süren proje çalışmaları tamamlandı. Proje hazırlama çalışmasının maliyeti 1,2 milyon TL oldu. Hedefimiz Haziran 2015’e kadar projenin ihalesini gerçekleştirmek ve en kısa sürede yapım çalışmalarına başlamaktır” açıklamasını yaptı.

 

ÇERKEZKÖY DOĞDUĞUMUZ YER OLMASA DA DOYDUĞUMUZ YER

Sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında yeni bir okul yaptıklarını belirten Sarıoğlu, “Biz Çerkezköy’e çok farklı bakıyoruz. Burası bizim doğduğumuz yer olmayabilir ama doyduğumuz yer. Bu nedenle sosyal projelere büyük önem veriyoruz” diye konuştu. 32 derslikli yeşil bir bina yaptıklarını kaydeden Sarıoğlu, “Öğrencilerimiz okulumuzdan mezun olduğunda İngilizce konuşabiliyor olacaklar. Yeni okul binamızın eğitim-öğretime kazandırılması ile Çerkezköy’e kalıcı bir eser yapmış olacağız” dedi.

 

SANAYİCİ ALBÜMÜ YAPACAĞIZ

ÇOSB olarak ‘Sanayici Albümü’ projesi için çalışmalara başladıklarını kaydeden Ömer Sarıoğlu, “Tekirdağ’da bir sanayi araştırması ya da bir sanayici albümü yok. Yapacağımız bu proje sayesinde ilimizdeki tüm sanayicilere ulaşılabilecek” dedi. Bölgede Nükleer Enerji ile ilgilenen sanayicilerin de olduğuna dikkat çeken Ömer Sarıoğlu, “Bazı arkadaşlarımız Nükleer Enerji Santrali yapımında tedarikçi firma olabilecek kapasitededir. Bu arkadaşlar, santral yapımında kullanılan yan sanayi ürünlerinin üretiminden sorumlu olacak. Bu kapsamda örnek nükleer santrallerini yerinde incelemeleri için yurt dışı gezileri düzenledik” diye konuştu.

 

BAŞKA BİR KOLTUĞA İHTİYACIM YOK!

Açılışını yaptıkları ÇOSB Konferans Salonu’nun sadece sanayiciler tarafından kullanılmayacağını hatırlatan Ömer Sarıoğlu, “Önümüzdeki süreçte halkımızın katılımı ile bir açılış programı daha yapmayı planlıyoruz. Bu açılışta bazı arkadaşlarımız Anadolu Ateşi’nin gösteri yapabileceğini kaydetti. Görüşmelerimiz sürüyor. Biz burayı senede 4-5 kez kullanacağız. Milyonlarca liranın harcandığı bu salonu işler halde tutmamız için boş kalmaması gerekiyor. Çeşitli tiyatro ve konser gibi etkinliklerle bunu başaracağımıza inanıyorum” dedi. Sarıoğu konuşmasının sonunda geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak “Koltuk sevdası yüzünden Sanayi Odası’nı kurmak istiyorlar” diye suçlayan ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Enis Sülün’e de göndermede bulundu. Sarıoğlu, “Birileri benim koltuk kaygım olduğunu söylüyor. Bana kendi şirketimin koltuğu ve kartviziti yeter. Başka bir koltuğa ihtiyacım yok!” dedi.  

 

Haber / Ahmet KARDEŞ