BİMER'den kadın doktor talebine cevap

SP Çorlu İlçe Başkanı Murat Vakitçi Çorlu Devlet Hastanesi'nde kadın doğum uzmanı olarak görev yapan doktorlardan en az birinin kadın olması yönünde talebine BİMER'den gelen cevabı kamuoyu

GÜNDEM 14.10.2014 10:20:00 0
BİMER

Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Murat Vakitçi daha önce yaptığı bir açıklamada “Kadın doktor istiyoruz.”demişti. Vakitçi daha sonra bu noktada BİMER’e de müracaat ettiğini ve gelen cevabı bu kez kamuoyu ile paylaştı.Yazılı bir basın açıklaması yapan SP Çorlu İlçe Başkanı Murat Vakitçi, “Çorlu Devlet Hastanesinde özellikle kadın doğum uzmanı olarak görev yapan doktorlardan en az birinin kadın doktor olarak atanması konusunda daha önce basın açıklamamız olmuştu. Aynı konuyu  Başbakanlık  İletişim Merkezi (BİMER) aracılığıyla bu hak talebimizi resmi olarak başvurduk. Geçtiğimiz günlerde başvurumuza cevap geldi. Sözkonusu talebimiz , ‘Sağlık personelinde cinsiyet ayrımı gözetilmemektedir’ diye vahim bir cevap verilmiştir. Halbuki ben vatandaşım ve devletimden talebim var. Talebimizin de gayet makul, insan hakları çerçevesinde, inancına göre yaşama hakkına uygun olduğunu düşünüyorum. Bu bakımdan BİMER’den tarafımıza gelen cevabı da burada sunmak isterim.”

 

İŞTE VAKİTÇİ’YE BİMER’DEN GELEN CEVAP

“Sayın Murat Vakitçi, 23.09.2014 tarih 781125 sayılı başvurunuz incelenmiştir. Sağlık personellerinde cinsiyet ayrımı yapılmamaktadır. Hekimler uzmanlıklarını kendileri seçtikleri branşlarda yapmakta olup, atamalarda kadın -erkek ayrımı yapılmamaktadır. Bilgilerinize sunulur.”SP Çorlu İlçe Başkanı Vakitçi, açıklamasını “Cevap ne olursa olsun mücadelemiz devam edecektir.”diye bitirdi.

 

Haber Merkezi