Kaymakam'dan derneklere 'Kapaklılılık bilinci' tavsiyesi

Hayırlı olsuna gelen Kastamonulular Derneği yönetimini misafir eden Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, amaçlarının 'Kapaklılılık' bilincini oluşturmak olduğunu söyleyerek, "Dernekler

GÜNDEM 14.10.2014 10:16:00 0
Kaymakam

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’e ‘Hayırlı olsun’ ziyaretleri devam ediyor. Kaymakam Gürbüz önceki gün de Kapaklı Kastamonulular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ağırladı.

 

KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ

Kapaklı Kastamonulular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Akın, önceki gün saat 15.00’da beraberindeki dernek yönetim kurulu üyeleri Şamil Sucu, Engin Özer ve Servet Albayrak ile birlikte Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz’ü makamında ziyaret etti. Kastamonulular derneğinin faaliyetleri hakkında Kaymakam Gürbüz’e bilgiler veren Dernek Başkanı Akın, “Dernek binamız Kapaklı Merkez Postanesi’nin hemen yanında bulunuyor. Elimizden geldiğince hemşehrilerimizin yanında olmaya gayret ediyor, kültürümüzü burada da yaşatmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

 

HEMŞEHRİ DERNEKLERİ ÇOĞUNLUKTA

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, “İlçemizdeki derneklerin tamamına yakını hemşehri derneği olarak faaliyet gösteriyor. Bir şehir büyürken göç almaması düşünülemez. Dolayısıyla ülkemizin en hızlı büyüyen ilçelerinden biri olan Kapaklı da çok hızlı bir şekilde göç alıyor. Akabinde de ardı ardına hemşehri dernekleri kuruluyor. Ben Kaymakam olarak hemşehri derneklerinin dayanışma maksatlı kurulması taraftarıyım” diye konuştu.

 

HEPİMİZİN ORTAK AMACI OLMALI

İnsanlara esas memleketlerini unutturmanın mümkün olmadığını sözlerine ekleyen Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, şöyle devam etti: “Hemşehri derneklerimiz düğün, cenaze gibi özel günlerde üyelerinin yanında olacak. Kültürlerini yaşatma ve dayanışma adına çeşitli faaliyetlerde bulunacak. Fakat hepimizin ortak amacı ilçemizde ‘Kapaklılılık’ bilincini oluşturmak olmalıdır. Dernekler istese de istemese de bunu başaracağız. Bu ne kadar erken olursa insanlarımızın o kadar yararına olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

EĞİTİM-BİR-SEN’DEN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Dernek Başkanı Erol Akın, ziyarette Kaymakam Gürbüz’e Kastamonu’yu temsil eden maket ev hediye etti. Kaymakam Gürbüz daha sonra Eğitim-Bir-Sen Kapaklı Şubesi yönetimini makamında ağırladı. Kaymakam Gürbüz’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak istediklerini ifade eden Eğitim-Bir-Sen Kapaklı Şube Başkanı Göksel Koçluk, Kaymakam Gürbüz’e yeni görevinde başarılar diledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gürbüz, ilçede eğitim faaliyetlerinin en kaliteli şekilde gerçekleşmesi adına ne gerekiyorsa yapılacağına vurgu yaptı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ